Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 19.11.2019. 13:21

Dodjela koncesije za eksploataciju vode na lokaciji Mokro, općina Pale, u količini od 1 l/s, za potrebe flaširanja

Izvor: Službeni glasnik Republike Srpske, Broj 96, 15.11.2019.

Na osnovu člana 23, a u skladu sa čl. 21, 22. i 53. Zakona o koncesijama (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 59/13 i  16/18),  i  člana  43.  stav  6.  Zakona  o  Vladi  Republike  Srpske  (“Službeni  glasnik  Republike  Srpske”,  broj  118/08),  na  prijedlog Komisije za koncesije Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, na 44. sjednici, održanoj 31.10.2019. godine,  donosi

RJEŠENJE
O IZBORU NAJPOVOLJNIJEG PONUĐAČA I DODJELI
KONCESIJE ZA EKSPLOATACIJU VODE NA LOKALITETU
“MOKRO”, OPĆINA PALE

 

1.  Privrednom  društvu  “Ledena  Water”  d.o.o.  Mokro,  općina  Pale  (u  daljem  tekstu:  Koncesionar),  dodjeljuje  se  koncesija za eksploataciju vode na lokaciji “Mokro”, općina Pale, u količini od 1 l/s, za potrebe flaširanja. Vrijednost investicije iznosi 560.000,00 KM.

2. Koncesija iz tačke 1. ovog rješenja dodjeljuje se na period od 30 (trideset) godina, računajući od dana zaključenja ugovora o koncesiji.

3. Koncesionar je dužan za korištenje koncesije, prije zaključenja ugovora o koncesiji, uplatiti u korist budžeta Republike  Srpske  jednokratnu  koncesionu  naknadu  za  ustupljeno  pravo u iznosu od 2.800,00 KM. Naknada za korištenje predmeta koncesije iznosi 50% od iznosa vodne naknade, utvrđene propisom kojim se uređuju način, postupak i rokovi obračunavanja  i  plaćanja  i  odgađanja  plaćanja  posebnih  vodnih  naknada i propisom kojim se uređuju stope posebnih vodnih naknada, uvećane za koeficijent - tip zahvaćanja vode u skladu sa članom 14. stav 3. Pravilnika o kriterijima za određivanje visine koncesione naknade i visine bankarske garancije za korištenje poljoprivrednog zemljišta i javnog vodnog dobra.

4. Planirano je zaposlenje za osam radnika.

5.  Ministarstvo  poljoprivrede,  šumarstva  i  vodoprivrede obavezno je da u roku od 30 dana Komisiji za koncesije Republike Srpske dostavi prijedlog ugovora o koncesiji radi davanja saglasnosti na isti.

6.  Ovlašćuje  se  Ministarstvo  poljoprivrede,  šumarstva  i  vodoprivrede  da  sa  Koncesionarom  zaključi  ugovor  o  koncesiji, kojim će se bliže urediti koncesioni odnos.

7. Ako Koncesionar u roku od 60 dana od dana stupanja na  snagu  ovog  rješenja  ne  potpiše  ugovor  o  koncesiji,  gubi  sva prava utvrđena ovim rješenjem.

8.  Ovo  rješenje  stupa  na  snagu  narednog  dana  od  dana  objave u Službenom glasniku Republike Srpske.

Broj: 04/1-012-2-2800/19

31. oktobra 2019. Godine
 

Predsjednik

Vlade,Banjaluka Radovan Višković, s.r

 

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: