Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 02.12.2019. 15:16

Obični svjetlosni mikroskop

Izvor: Akta.ba, 18.11.2019.

Broj: 2984/19 Zenica

18.11.2019.godine

 

Na osnovu člana 64. stav I. tačka b), člana 70. stav 1, 3. i 6. Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH", broj 39/14), te na osnovu preporuke Komisije za javne nabavke, a po provedenom postupku za nabavku roba - laboratorijske opreme LOT 8. - OBIČNI SVJETLOSNI MIKROSKOP, direktor JU Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica donosi 

 

Odluku 

o izboru najpovoljnijeg ponudača

Član 1.

Prihvata se prcporuka Komisije za javne nabavke, te se Lgovor za nabavku roba- laboratorijske opreme LOT 8. - OBIČNI SVJETLOSNI MIKROSKOP dodjeljuje ponudaču ANALITIKA d.o.o. koji je dostavio ponudu broj TEN-060-I-08 od 30.10.2019. godine (broj ugovornog organa: 01-3602/19 od 04.11.2019. godine) u kojoj je ponudena ukupna cijena od 999,00 KM bcz PDV-a.

 

Član 2.

Ova odluka se dostavlja svirn ponuđačima koji su učestvovali u postupku javnc nabavke. u skladu sa članom 71. stav 2. Zakona o javnim nabavkama.

 

Član 4.

 

Ova odluka objavit će se na web-stranici ugovornog organa (www.inz.ba) istovremcno s upućivanjcm ponudačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke. u skladu sa članom 70. stav 6. Zakona o javnim nabavkama.

 

Član 5.

 

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Obrazloženje

 

Postupak javne nabavke pokrenut je Odlukom o pokretanju postupka javne nabavke broj: 02-2423/19 od 25.09.2019 godine. Postupak nabavke je proveden otvorenim postupkom za koji je objavljeno obavještenje o nabavci broj: 7126-1-1-33-3-28/19 od 21.10.2019. godinena Portalu javnih nabavki. Postupak nabavkc provela je Komisija zajavne nabavke imenovana Rješenjem broj: 02-2689/19 od 21.10.2019. godine.

 

U toku postupka javne nabavke Komisija je zaprimila pristigle ponude. izvršila njihovo otvaranje, te prcgled i ocjenu ponuda prema zahtjevima i kriterijima iz tendcrske dokumcntacije.

 

U postupku javne nabavke utvrđenoje sljedeće:

 

-           da su za LOT 8. ukupno pristiglo 4 ponuda;

-           da su blagovremeno zaprimljene 4 ponuda;

-           da nije bilo neblagovremcnih ponuda;

-           da su tri ponude odbačene kao neuredne u skladu sa članom 68. ZJN BiH

 

Komisija za javne nahavke je u postupku ocjene ponuda cijenila ncurednim ponudc ponudača SEMIKEM d.o.o., MIKR+POLO d.o.o. i EMGEN d.o.o..

 

Ponuda ponuđača SEMIKEM d.o.o. za LOT 8 nije prihvatljiva jer je ponuđcna oprcma koja tehničkim specifikacijama ne odgovara uslovima iz tcnderske dokumentacije. Tako je ponuden mikroskop okulara WF 10x18 mm dok je uslov bio WF-10x(20 mm).

 

Ponuda ponudača MIKRO+POLO d.o.o. za LOT 8 nije prihvatljiva jer je ponuđena oprema koja tehničkim specifikacijama ne odgovara uslovima iztcnderskc dokumentacije.

 

Tako je u LOTu 8 ponuđen mikroskop okulara WF 10x18 mm dok je uslov bio WF-10x(20 mm), tejc ponudeni mikroskop sa monokularnom glavom. a tražen je sa binokularnom glavom.

 

Ponuda ponudača EMGEN d.o.o. za LOT 8 nije prihvatljiva jer je ponuđena oprema koja tehničkim specifikacijama ne odgovara uslovima iz tcnderske dokumcntacije. Tako jc u LOTu 8 ponuđen mikroskop sa nagnutom glavom od 30° dok je uslov bio 45°.

 

U postupku donošenja ove odluke, posebno su cijenjcne činjcnice da je Komisija, pravilno i potpuno. izvršila ocjenu kvalifikovanosti ponuđača te ocjenu prispjelih ponuda, u skladu sa kriterijima iz tenderskc dokumentacije.

 

Budući da je nakon ocjene ponuda ostao samo jedan ponuđač koji je dostavio urednu ponudu i to ponuđač ANALITIKA DOO čija ponuda iznosi 999,00 KM bez PDV-a, to nije provođen planirani postupak e-aukcije u ovom postupku.

 

U postupku ocjenc provedcnog postupka, Ugovorni organ nijc našao razloge, nepravilnosti niti propustc u radu, koji bi eventualno bili osnov za neprihvatanje preporukc Komisije za javne nabavke. Naimc, u postupku je ocijenjeno da je Komisija u svemu pravilno postupila te da je izbor najpovoljnijeg ponuđača izvršen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, podzakonskim aktima, i tenderskom dokumentacijom.

 

Uvidom u priložcnu dokumentaciju utvrdeno je da je ponudač ANALITIKA DOO dostavio ponudu sa najnižom cijenom, a obzirom da je kriterij za izbor najpovoljnije ponude najniža cijcna tehnički zadovoljavajuće ponude, odlučeno jc kao u članu I. ove odluke.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba, najkasnije u roku od 10 (deset) dana od dana prijema ove odluke.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: