Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 24.03.2020. 13:29

Radovi na izgradnji objekta sportske dvorane OŠ Branko Radičević (dogradnja OŠ Branko Radičević faza 2 – fiskulturna sala)

Izvor: Akta.ba, 10.03.2020.

Broj: 12-G-224/20
Dana, 10.03.2020. godine

Na osnovu člana 70. stav (1) i člana 72. stav (3) tačka a) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“ br. 39/14), Gradonačelnik Banjaluke donosi sljedeću

ODLUKU

I
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, broj 12-G-224/20 od 29.01.2020. godine, u postupku javne nabavke „Izgradnja objekta sportske dvorane OŠ „Branko Radičević“ (dogradnja OŠ „Branko Radičević“ faza 2 – fiskulturna sala)“, broj javne nabavke 20-404- 684/19, mijenja se u tački III dispozitiva, i glasi :

Grupa ponuđača „PROGRES-GRADNjA“ d.o.o. Banjaluka (vodeći član grupe), „ABC SOLUTIONS“ d.o.o. Banjaluka, „KGH PROJEKTOVANjE“ d.o.o. Nova Topola, „UNIJAT-M“ d.o.o. Prijedor bira se kao najpovoljniji ponuđač, jer je ponudio ekonomski najpovoljniju ponudu osvojivši 77,99 bodova, u skladu s vrijednostima svoje ponude, ukupna cijena 954.650,81 KM sa PDV-om, rok izvođenja radova 200 dana od uvođenja u posao.
II
Najpovoljniji ponuđač iz odluke broj 12-G-224/20 od 29.01.2020. godine, grupa ponuđača „TRIO TRADE“ d.o.o. Laktaši, „GRANDE TRIVIĆ“ d.o.o. Laktaši, „D&Z ELECTROENERGETIC“ d.o.o. Banjaluka, nije ispunio obavezu utvrđenu tačkom IV navedene odluke.
III
Ugovorni organ zaključiće ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem iz ove odluke, pod uslovima utvrđenim u tenderskoj dokumentaciji. Prije zaključenja ugovora, najpovoljniji ponuđač iz tačke I, je dužan, u roku od 10 dana od dana prijema obavještenja o izboru, ugovornom organu dostaviti dokumente kojima dokazuje svoju ličnu sposobnost, ovi dokumenti su navedeni u članu 45. stav (2) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“ broj 39/14). Najpovoljniji ponuđač je dužan dostaviti originale ili ovjerene fotokopije navedenih dokumenata, s tim što ovi dokumenti ne smiju biti stariji od tri mjeseca računajući od dana podnošenja ponude. U ostavljenom roku, najpovoljniji ponuđač je dužan dostaviti ovjerenu fotokopiju bilansa uspjeha za 2018. godinu i ovjerene fotokopije licenci za izvođenje radova po fazama : niskogradnja, visokogradnja, dijela elektro faze, instalacije jake struje i elektroenergetskih postrojenja i dijela mašinske faze - oblast termotehnike, instalacije grijanja, gasa, ventilacije i klimatizacije, izdate od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.
    

Obrazloženje
Odlukom Gradonačelnika broj 12-G-224/20 od 29.01.2020. godine, kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke „Izgradnja objekta sportske dvorane OŠ „Branko Radičević“ (dogradnja OŠ „Branko Radičević“ faza 2 – fiskulturna sala)“, izabrana je grupa ponuđača „TRIO TRADE“ d.o.o. Laktaši, „GRANDE TRIVIĆ“ d.o.o. Laktaši, „D&Z ELECTROENERGETIC“ d.o.o. Banjaluka, jer je ova grupa ponuđača ponudila ekonomski najpovoljniju ponudu osvojivši 100 bodova, u skladu s vrijednostima svoje ponude : ukupna cijena 827.329,91 KM sa PDV-om i rok izvođenja radova 197 dana od uvođenja u posao. Tačkom IV dispozitiva odluke je utvrđena obaveza najpovoljnijem ponuđaču da ugovornom organu dostavi ovjerene fotokopije uvjerenja po članu 45. stav (2) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“ broj 39/14), ovjerenu fotokopiju bilansa uspjeha za 2018. godinu i ovjerene fotokopije licenci za izvođenje radova po fazama : niskogradnja, visokogradnja, dijela elektro faze, instalacije jake struje i elektroenergetskih postrojenja i dijela mašinske faze - oblast termotehnike, instalacije grijanja, gasa, ventilacije i klimatizacije, izdate od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.
Najpovoljniji ponuđač je dana 30.01.2020. godine, obavješten o donesenoj odluci. U samoj odluci mu je ostavljen rok od 10 dana da ugovornom organu dostavi uvjerenja po članu 45. Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“ broj 39/14), ovjerenu fotokopiju bilansa uspjeha za 2018. godinu, i ovjerene fotokopije licenci za izvođenje radova po fazama : niskogradnja, visokogradnja, dijela elektro faze, instalacije jake struje i elektroenergetskih postrojenja i dijela mašinske faze - oblast termotehnike, instalacije grijanja, gasa, ventilacije i klimatizacije, izdate od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske. Krajnji rok za dostavljanje navedenih dokumenata ugovornom organu, za najpovoljnijeg ponuđača je istekao dana 10.02.2020. godine.
Dana 11.02.2020. godine, vodeći član grupe ponuđača „TRIO TRADE“ d.o.o. Laktaši je dostavio dopis broj 1-1/20 od 11.01.2020. godine, naslovljen kao „Dostava dokumentacije u postupku javne nabavke“, i u prilogu uvjerenja po članu 45. stav (2) ZJN za svakog člana grupe, ovjerene fotokopije bilansa uspjeha za 2018. godinu za svakog člana grupe, i ovjerene fotokopije traženih licenci. U tenderskoj dokumentaciji je bilo naglašeno da uvjerenje iz člana 45. stav (1) tačka pod a) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“ broj 39/14), kojim najpovoljniji ponuđač dokazuje da u krivičnom postupku nije osuđen pravosnažnom presudom za krivična djela organizovanog kriminala, korupciju, prevaru ili pranje novca, u skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registrovan, mora biti izdato od Suda BiH i suda mjesno nadležnog, prema sjedištu ponuđača/kandidata. Najpovoljniji ponuđač je u prilogu dopisa od 11.02.2020. godine, dostavio za svakog člana grupe uvjerenje mjesno nadležnog suda kojim se potvrđuje da nije osuđen pravosnažnom presudom za krivična djela organizovanog kriminala, korupciju, prevaru ili pranje novca, ali ni za jednog člana grupe nije dostavljeno uvjerenje Suda BiH, kako je traženo u tenderskoj dokumentaciji. Članom 45. stav (2) tačka c) i d) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“ broj 39/14), propisano je da najpovoljniji ponuđač ugovornom organu dostavlja uvjerenja nadležnih institucija kojim se potvrđuje da je izmirio dospjele obaveze, koje se odnose na doprinose za penzijsko i invaldsko osiguranje, zdravstveno osiguranje, direktne i indirektne poreze. Članom 45. stav (3) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“ broj 39/14), propisano je da kao dokaz o ispunjenosti uslova iz prethodnog stava tačka c) i d), ugovorni organ prihvata i sporazum ponuđača sa nadležnim poreskim institucijama o reprogrmiranom, odnosno odloženom plaćanju poreza i doprinosa i indirektnih poreza, uz potvrdu poreskih organa da ponuđač u predviđenoj dinamici izmiruje svoje reprogramirane obaveze. Za člana grupe ponuđača „GRANDE TRIVIĆ“ d.o.o. Laktaši dostavljeno je uvjerenje Ministarstva finansija Republike Srpske, a ne nadležne poreske institucije, Poreske uprave Republike Srpske.
Članom 72. stav (3) tačka pod a) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“ broj 39/14), propisano je sljedeće : „Ugovorni organ dostavlja predlog ugovora onom ponuđaču čija je ponuda po rang-listi odmah nakon ponude najuspješnijeg ponuđača, u slučaju da najuspješniji ponuđač propusti da dostavi originale ili ovjerene kopije dokumentacije iz čl. 45. i 47. ovog zakona, ne starije od tri mjeseca od dana dostavljanja ponude ili zahtjeva za učešće, u roku koji odredi ugovorni organ“.
S obzirom da najpovoljniji ponuđač iz odluke o izboru broj 12-G-224/20 od 29.01.2020. godine, nije ispunio obavezu utvrđenu tačkom IV navedene odluke, ugovorni organ je odlučio kao u dispozitivu ove odluke i kao najpovoljnijeg ponuđača izabrao grupu ponuđača PROGRES-GRADNjA“ d.o.o. Banjaluka (vodeći član grupe), „ABC SOLUTIONS“ d.o.o. Banjaluka, „KGH PROJEKTOVANjE“ d.o.o. Nova Topola, „UNIJAT-M“ d.o.o. Prijedor, kao sljedećeg ponuđača po rang listi. Rang-lista uspješnosti ponuđača za predmetni postupak javne nabavke je sastavni dio zapisnika komisije o pregledu i ocjeni ponuda od 29.01.2020. godine.
Protiv ove odluke može se izjaviti žalba u pisanoj formi Kancelariji za razmatranje žalbi, Filijala Banjaluka, putem Gradonačelnika – Odsjeka za javne nabavke u roku od 10 dana od dana prijema obavještenja o izboru najpovoljnijeg ponuđača. Žalba se podnosi u 3 primjerka, direktno na protokol ugovornog organa u kancelariju 14 Gradske uprave Grada Banjaluka ili preporučenom pošiljkom.

 

GRADONAČELNIK
Mr Igor Radojičić s.r.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: