Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 30.09.2020. 10:19

Računari, serveri, laptopi, štampači, kopir-faks aparati

Izvor: Akta.ba, 29.09.2020.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH („Službeni glasnik BiH" broj:39/14) i člana 65. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", 35/05, Rješenja o ovlaštenju za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i čuvanju i upotrebi pečata Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata („Službene novine Federacije BiH", broj 54/20 i 62/20), a na preporuku Komisije za javne nabavke za 2020. godinu imenovane rješenjem broj: 01-14-4174/19 od 26.12.2019. godine, Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, donosi:

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku - konkurentski zahtjev za nabavku računara, servera, laptopa,  štampača, kopir-faks aparata

 

I

Na osnovu provedenog postupka javne nabavke - konkurentski zahtjev za nabavku računara, servera, laptopa, štampača, kopir-faks aparata broj:01-11-2679/20 od 16.09.2020.godine, obavještenja o nabavci broj:746-7-1-31-3-11/20 koje je objavljeno na Portalu javnih nabavki dana 17.09.2020.godine, kao najpovoljnija i ocjenjena najprihvatljivijom ponudom je ponuda ponuđača IMTEC D.O.O. ILIJAŠ - čija ukupna cijena ponude utvrđena nakon računske kontrole iznosi 27.313,00 KM bez PDV-a.

II

Ponuđač iz tačke I. ove odluke ocijenjen je kao najpovoljniji, jer ispunjava uslove postavljene tenderskom dokumentacijom, a u skladu sa kriterijem za dodjelu ugovora - najniža cijena.

III

Po okončanju roka za žalbu, ugovorni organ će pozvati izabranog ponuđača radi zaključenja ugovora kojim će se regulirati međusobna prava i obaveze vezane za predmetnu nabavku shodno zahtjevima-uslovima ugovornog organa navedenim u tenderskoj dokumentaciji i zakonskim propisima koji regulišu postupke ugovoranja.

IV

Ova odluka objaviti će se na web stranici Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u skladu sa članom 70. stav (6) Zakona o javnim nabavkama, istovremeno s upućivanjem iste svim ponuđačima koji su učestvovali u predmetnom postupku javne nabavke.

Obrazloženje

Postupak javne nabavke - konkurentski zahtjev za nabavku rezervnih dijelova i servisiranje računarske opreme, fotokopir aparata i telefonskih aparata pokrenut je Odlukom o pokretanju postupka javne nabavke, broj: 01-11-2678/20 od 16.09.2020. godine. Ukupna procijenjena vrijednost nabavke iznosila je 27.350,43 KM.

Obavještenje o nabavci objavljeno je na portalu javnih nabavki pod brojem: 746-7-1-31-3- 11/20 dana 17.09.2020.godine.

Tendersku dokumentaciju preuzelo je ukupno 17 ponuđača, Izmjenu tenderske dokumentacije preuzelo je ukupno 13 ponuđača, a ponudu koja je blagovremeno pristigla dostavio je jedan ponuđač i to: IMTEC D.O.O. Ilijaš.

Komisija za javne nabavke, izvršila je pregled i ocjenu ponude, te konstatovala da je dostavljena ponuda prihvatljiva za ugovorni organ, odnosno da ispunjavaju formalno pravne, ekonomske i tehničke uslove, odnosno zahtjeve ugovornog organa.

Polazeći od gore navedenih konstatacija, i činjenice da prihvatljiva ponude u tehničkom i ekonomskom smislu ispunjavaju zahtjeve ugovornog organa, Komisija je pristupila računskoj kontroli iskazanih cijena u tehničkoj specifikaciji, te vrednovanju prihvatljive ponude shodno utvrđenom kriteriju: „najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude".

Obzirom da je tenderskom dokumentacijom i obavještenjem o nabavci broj:746-7-1-31-3- 11/20 od 17.09.2020.godine bila predviđena e-aukcija, a uzimajući u obzir činjenicu da je pristigla samo jedna prihvatljiva ponuda i to ponuda ponuđača IMTEC D.O.O. ILIJAŠ, u skladu sa članom 3. stav 3. Pravilnika o uslovima i načinu korištenja e-aukcije („Službeni glasnik BiH", broj:66/16) e aukcija se nije mogla zakazati.

U postupku donošenja ove odluke, posebno su cijenjene činjenice, da je Komisija pravilno i potpuno, izvršila ocjenu kvalificiranosti ponuđača, kao i ocjenu prispjele ponude, shodno kriterijima iz tenderske dokumentacije, te da je izbor izvršen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), podzakonskim aktima i tenderskom dokumentacijom. Uzimajući u obzir naprijed navedeno, odlučeno je kao u dispozitivu ove odluke.

POUKA O PRAVNOM LIJEKU:

Svaki ponuđač koji ima legitiman interes za konkretan ugovor o javnoj nabavci i koji smatra da je ugovorni organ u toku konkretnog postupka dodjele ugovora prekršio jednu ili više odredbi Zakona o javnoj nabavci i/ili podzakonskih akata ima pravo uložiti žalbu na postupak u pisanoj formi u roku od 5 (pet) dana od dana prijema ove odluke.

Žalba se podnosi naručiocu-ugovornom organu kao prvostepenoj instanci u žalbenom postupku, u dovoljnom broju primjeraka koji ne može biti manji od tri.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: