Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 24.11.2020. 10:06

Nadogradnja sistema e-pisarnice u sklopu Ministarstva civilnih poslova BiH radi implementacije elektronskog sistema za upravljanje dokumentima

Izvor: Akta.ba, 17.11.2020.

Broj: 14-16-3-14-4/20 Datum: 17.11.2020. godine

 

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH broj 39/14), ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine donosi:

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

I

Najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke nadogradnje sistema e-pisarnice u sklopu Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine radi implementacije elektronskog sistema za upravljanje dokumentima objavljenom na web portalu Agencije za javne nabavke BiH, broj obavještenja: 121-1-1-79-3-30/20 od 15.10.2020. godine, koji je proveden u skladu sa procedurom otvorenog postupka je ORKA d.o.o. Sarajevo.

 

II

Ova odluka će se dostaviti ponuđačima u roku od 3 (tri) dana, a najkasnije u roku od 7 (sedam) dana od dana donošenja.

 

III

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

OBRAZLOŽENJE

Na osnovu provedenog postupka nabavke, Komisija za nabavkeje konstatovala da je rok za dostavu ponuda 12.11.2020. godine do 11:00 sati, te da su do navedenog roka naprotokol Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine pristigle 2 ponude i to ponuđača: GAMA SYSTEM DOCUMENT SOLUTIONS BH d.o.o. Sarajevo i ORKA d.o.o. Sarajevo. Neblagovremenih ponuda nije bilo.

 

Komisija je prema specifikaciji navedenoj u tenderskoj dokumentaciji, provedenom postupku analize i ocjene ponuda izradila Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda, u kojem su detaljno obrazloženi razlozi za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

 

Ponuda ponuđača GAMA SYSTEM DOCUMENT SOLUTIONS BH d.o.o. Sarajevo nije prihvatljiva iz sljedećih razloga:

 

• Nisu dostavljene potvrde na način propisan tačkom 11.3.1 a) tenderske dokumentacije. U konkretnom slučaju dostavljene su potvrde iz kojih nije moguće utvrditi broj korisničkih licenci koje su isporučene i implementirane. Tačkom 11.3.1 a) tenderske dokumentacije propisano je sljedeće: Dokaz o uredno izvršenim ugovorima u formi spiska izvršenih ugovora, s tim da je iznos izvršenog ugovora ili zbirni iznos svih izvršenih ugovora minimalno 50.000 KM (pedesethiljada konvertibilnih maraka) sa uračunatim PDV-om, u kojima je predmet nabavke uvođenje ili nadogradnja sistema e-pisarnice, odnosno informacionog sistema za upravljanje dokumentima i u okviru kojih je isporučeno i implementirano minimalno 50 korisničkih Ucenci.;

 

•          Nisu dostavljeni dokazi iz tačke 11.3.1 c) tenderske dokumentacije. Diploma nije dostavljena u originalu ili ovjerenoj kopiji. U biografiji nisu detaljno opisani poslovi na kojima je lice radilo. Tačkom 11.3.1 c) tenderske dokumentacije propisano da sedostavi biografija (CV) sadetaljnim opisom poslova na kojima je radio vođaprojekta. Osim toga u tenderskoj dokumentaciji jasno je naznačeno da se dokazi o kvalifikaciji navedeni u tački 11.3.1 ponuđač je dužan uz ponudu dostaviti u originalu ili ovjerenoj kopiji.

 

•          Nisu dostavljeni dokazi iz tačke 11.3.1 d) tenderske dokumentacije. Diplome na slovenačkom jeziku za 4 softverska inženjera nisu dostavljene u originalu ili ovjerenoj kopiji, te iste nisu dostavljene na jednom od jezika koji je u službenoj upotrebi u BiH, a za iste nije dostavljen prevod ovlaštenog sudskog tumača za jezik sa kojeg je prevod izvršen. Za sva 4 lica dostavljen je prevod dokumenta koji nije diploma, nego sadrži informacije o nivou kvalifikacije. Na navedenim aktima je od strane ovlaštenog sudskog tumača navedeno da je izvornik sastavljen na engleskom jeziku. Tačkom 20 tenderske dokumentacije propisano je sljedeće: Ponuda se dostavlja na jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovini. Sva ostala dokumentacija uz ponudu mora biti na jednom odslužbenih jezika u Bosni i Hercegovinl Uslučaju da supojedini dijelovi dokumentacije dostavljeni na nekom drugom jeziku, ponuđač obavezno prilaže iprevod ovlaštenog sudskog tumača za jezik sa kojeg je prevod izvršen.

 

Ponuda ponudača ORKA d.o.o. Sarajevo je kvalifikovana i prihvatljiva, dostavljeni su svi traženi dokazi propisani tenderskom dokumentacijom, na propisan način.

 

Analizom ponuda, primjenom kriterija najniža cijenaKomisija je utvrdila sljedeće:

 

Najpovoljnija je ponuda ponuđača ORKA d.o.o. Sarajevo sa ukupnom cijenom sa 67.000,00 KM bez PDV-a, odnosno 78.390,00 KM KM sa PDV-om. Obzirom da ista u ekonomskom i tehničkom smislu u potpunosti zadovoljava zahtjeve ugovornog organa data je preporuka da se donese odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

 

Na osnovu prijedloga Komisije, odlučeno je kao u dispozitivu ove odluke.

 

Pouka o pravnom lijeku: Protiv ove odluke pravo žalbe ima svaki privredni subjekat koji ima ili je imao interes za dodjelu ugovora o javnoj nabavci i koji učini vjerovatnim da je u konkretnom postupku javne nabavke bila ili je mogla biti prouzrokovana štetazbog postupanja ugovornog organa, a koje se u žalbi navodi kao povreda zakona i podzakonskih akata od strane ugovornog organa u postupku javne nabavke. Žalba se izjavljuje u roku od 10 (deset) dana od dana prijema ove odluke. Zalilac izjavljuje žalbu Uredu za razmatranje Žalbi Bosne i Hercegovine putem ugovornog organa, u pisanoj formi direktno ili preporučenom poštanskom pošiljkom. Žalba se podnosi u dovoljnom broju primjeraka, a koji ne može biti manji od tri.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: