Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 01.02.2021. 09:14

Vodomjeri

Izvor: Akta.ba, 18.01.2021.

JAVNO PODUZEĆE

„KOMUNALNO“ d.o.o. LIVNO

 

Broj: 06-30-01/20-9

Livno, 18.01.2021. godine

 

Temeljeni članka 70. Zakona o javnim nabavama („Službeni glasnik BiH", broj 39/14) i preporukom Povjerenstva za javne nabave broj: 06-30-01/20-8 od 11.01.2020. godine, direktor J.P. „Komunalno" d.o.o. donosi slijedeću:

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za nabavu roba: nabava vodomjera, Tender broj: 06-30-01/20-2, putem otvorenog postupka javne nabave

 

Članak 1.

U provedenom postupku javne nabave putem otvorenog postupka javne nabave za nabavu roba - nabava vodomjera, tender broj: 06-30-01/20-2, broj obavijesti o nabavi 1035-1-35-3-13/20 od 12.11,2020. godine, od ukupno dvije (2) zaprimljene ponude za najpovoljnijeg ponuditelja izabran je dobavljač IKOM d.o.o. Livno, Župana Želimira b.b„ 80 101 Livno, ID:4281259090001, koji je ocijenjen kao kvalificirani ponuditelj sa cijenom u ukupnom iznosu od 77.214,15 KM sa PDV-om.

 

Članak 2.

Ugovor o nabavi robe po predmetnom postupku javne nabave zaključit će se nakon isteka roka od 15 dana, računajući od dana kada su svi sudionici u postupku obaviješteni o izboru najpovoljnijeg ponuditelja, ukoliko na odluku o dodjeli ugovora nije uložena žalba.

 

Članak 3.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i ista će se objaviti na web stranici J.P, „Komunalno" d.o.o. Livno, istodobno s danom upućivanja Odluke ponuditeljima koji su sudjelovali u predmetnom postupku javne nabave.

 

Obrazloženje

Na temelju Odluke direktora J.P. „Komunalno" d.o.o. Livno broj: 06-30-01/20-1 od 11.11.2020. godine, pokrenut je postupak javne nabave za nabavu roba - nabava vodomjera, putem Otvorenog postupka javne nabave, a prema kriteriju „najniža cijena". Obavijest o nabavi je objavljena dana 12.11.2020.godine u informacijski sustav E-nabave na portalu Agencije za javne nabave pod brojem: 1035-1-35-3-13/20.

Krajnji rok za dostavu ponuda - prijava za učešće u javnoj nabavi bio je 18.12.2020.godine do 10,00 sati.

U ostavljenom roka za predmetnu nabavu blagovremeno su stigle dvije ponude u originalu i jednoj kopiji i to prema redoslijedu zaprimanja na protokolu J.P. „Komunalno" d.o.o. Livno:

1.       IKOM d.o.o., dana 14.12.2020.godineu 1350

2.       VmS group d.o.o., dana 17.12.2020.godine uli30

 

Direktor J.P. „Komunalno" d.o.o. Livno imenovao je Povjerenstvo za javne nabave J.P. „Komunalno" d.o.o. Livno po Rješenju broj: 01-17-09/20-1 od 09.06.2020. godine u sastavu:

1.       Marija Novokmet, predsjedatelj Povjerenstva

2.       Martina Krišto, član,

3.       Mara Lijović, član,

4.       Dalibor Cikojević, tajnik.

Povjerenstvo se sastalo u zakazano vrijeme dana 18.12.2020. godine u 10,15 sati, te obavilo otvaranje prispjelih ponuda. Tom prilikom je konstatirano da je za predmetnu javnu nabavu u ostavljenom roku do 18.12.2020. godine do 10.00 sati, na Protokolu J.P. „Komunalno" d.o.o. Livno su zaprimljene dvije (2) ponude od gore navedenih dobavljača, koje su uvedene u knjigu protokola. Kod javnog otvaranja ponuda nisu bih prisutni predstavnici ponuditelja. Otvaranje prispjelih ponuda je izvršeno u zakazano vrijeme. Povjerenstvo je sačinilo Zapisnik o otvaranju ponuda na obrascu propisanom Naputkom o načinu vođenja zapisnika o otvaranju ponuda („Službeni glasnik BiH", broj 90/14). Primjerak zapisnika je poslan ponuditeljima u zakonskom roku.

Dobavljači su bili dužni dostaviti traženu dokumentaciju sukladno točki 1 Ц12. i 14. predmetne tenđerske dokumentacije, te sukladno točki 15. tenderske dokumentacije dobavljač) su trebali dostaviti jednu ponudu u originalu i jednu kopiju ponude, zapakirana u jednoj omotnici. Ponude su morale biti čvrsto uvezane na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova. Također, stranice ponude su trebale biti označene brojem na način daje vidljiv redni broj stranice.

Nakon pregleda, individualne evaluacije, detaljne analize i računske kontrole ponuda, isto Povjerenstvo je na svojoj zatvorenoj sjednici dana 11.01.2021.godine sačinilo Zapisnik o evaluaciji ponuda broj. 06-30-01/20-8 u kojem je konstatirano slijedeće:

1. Kandidat VmS group d.o.o. dostavio je original i kopiju ponude propisno pripremljeno i zapečaćeno u neprovidnoj kuverti.

Naknadnim detaljnim pregledom ponude i računskom kontrolom Povjerenstvo je konstatiralo daje ponuda ovog dobavljača kompletna i da ne udovoljava traženim tender uvjetima za daljnje sudjelovanje u Otvorenom postuplu javne nabave za dodjelu ugovora.

Ponuda ponuditelja "VmS group" d.o.o. se odbacuje iz daljnjeg postupka evaluacije iz razloga što, kako je utvrđeno pregledom dostavljene ponude, tehničke karakteristike ponuđenih proizvoda vidljive iz dostavljenih tehničkih kataloga predmetnih proizvoda NE ODGOVARAJU traženim karakteristikama predmetnih proizvoda navedenih i traženih u tenderskoj dokumentaciji. Naime, utvrđene ne odgovarajuće karakteristike kod ponuđenih proizvoda su: 1 Višemlazni vodomjeri s moknm mehanizmom (DlEHL Corona MWI)

Sukladno katalogu ponuđača VmS group Sarajevo, Corona MWI ne ispunjavaju uvjete ugradnje u vertikalnom položaju kao što je navedeno u istom katalogu. Naručitelj traži mogućnost ugradnje višemlaznog mokrog vodomjera u horizontalnom i vertikalnom položaju uz zadovoljavanje traženjh ugradbenih dužina. Najmanje u klasi C (R 160 po MlD-u) kod horizontalne ugradnje i najmanje u klasi B (R 80) kod vertikalne ugradnje., iz kataloga se vidi da dinamička osjetljivost kod vertikalne instalacije seže maksimalno do R40 kod traženih ugradbenih dužina.

2.       Višemlazni vodomjeri s mokrim mehanizmom te kompaktnim daljinskim radijskim odašiljačem (DIEHL Corona MWI i 1ZAR Kompaktni radijski odašiljač)

Sukladno katalogu ponuđača VmS group Sarajevo, Corona MWI ne ispunjavaju uvjete ugradnje u vertikalnom položaju kao što je navedeno u istom katalogu. Naručitelj traži mogućnost ugradnje

viSemlaznog mokrog vodomjera u horizontalnom i vertikalnom položaju uz zadovoljavanje traženih ugradbenih dužina. Najmanje u klasi C (R 160 po MlD-u) kod horizontalne ugradnje i najmanje u klasi B (R 80) kod vertikalne ugradnje, iz kataloga se vid. da dinamička osjetljivost ponuđenog vodomjera kod vertikalne instalacije seže maksimalno do R40 kod traženih ugradbenih duzina.

4. Woltmanovi vodomjeri (DIEHL WESAN WP G)

Sukladno katalogu ponuđača VmS group Sarajevo, vodomjer Woltman WESAN WP G ne ispunjava sljedeće uvjete: - Tražena točnost najmanje u klas, B (R 80 Po MID-U) kod horizontalne , vertikalne ugradnje, ponuđeni vodomjeri profila DN50, DN65 ne ispunjavaju isti kriterij (ponuđeno

5 Digitalni Woltmanovi vodomjeri (DIEHL WESAN WP E)

Sukladno katalogu ponuđača VmS group Sarajevo, Woltman WESAN WP E ne ispunjavaju uvjet minimalnog protoka ovog vodomjera, traženo Qm,n(Ql) (50) l/h, ponuđeno 1000 1/1,Sukladno katalogu ponuđača VmS group Sarajevo, Woltman WESANI WP E ne rspunjavajuiUVjet minimalnog protoka ovog vodomjera, traženo Qmin(Ql) (130) l/h, ponuđeno 1600 l/h. Suk dno k'atalogu ponulača VmS group Sarajevo, Woltman WESAN WP E ne ispunjavaju uvjet minimalnog protoka ovog vodomjera, traženo Qmin(Ql) (130) l/h, ponuđeno 3125 l/h. Sukladno k'atalogu ponuđ'ača VmS group Sarajevo, Woltman WESAN WP E ne ispunjavaju uvjet startnog protoka ovog vodomjera, traženo20 l/h, ponuđeno minimalno 160 l/h. 7 Oprema za daljinsko očitavanje vodomjera (DIEHL Izar@mobile 2 Software) Nije dostavljen prospekt, katalog iz kojeg su vidljive karakteristike mčnog računala Sukladno katalogu ponuđača VmS group Sarajevo, Izar prijemnik BI ne ispunjava traženu specifikaciju, ponudio IP 54

2. Kandidat IKOM d.o.o. dostavio je original i kopiju ponude propisno pripremljeno i zapečaćeno u neprovidnoj kuverti.

Naknadnim detaljnim pregledom ponude i računskom kontrolom Povjerenstvo je konstatiralo daje ponuda ovog dobavljača kompletna i da udovoljava traženim tender uvjetima za daljnje sudjelovanje u Otvorenom postupku javne nabave za dodjelu ugovora. Ponuđeni iznos je 65.995,00 KM bez PDV-a, popust nije davan. Konačna ponuđena cijena ovog kandidata s PDV-om je 77.214,15 KM.

Postupak odabira najpovoljnijeg ponuditelja u predmetnoj javnoj nabavi zasniva se na kriterij u „najniža cijena", u skladu sa točkom 20. tenderske dokumentacije. Temeljem toga, Povjerenstvo je utvrdilo slijedeći redoslijed, odnosno rang-listu za jednog kvalificiranog ponuditelja:

1. Kandidat IKOM d.o.o. :  65.9995,00KM bez PDV-a.

Povjerenstvo za javne nabave je konstatiralo da 1. kandidat na rang-listi ispunjava uvjete za dodjelu predmetnog ugotora. te preporučilo da se ugovor dodijeli kandidatu IKOM d.o.o. Livno.

Temeljem prednjeg, prihvaćena je preporuka Povjerenstva za javne nabave,te je odlučeno kao u izreci ove Odluke, pa je za najpovoljnijeg ponuditelja odabran dobavljač IKOM d.o.o Livno čija je ponuda tehnički prihvatljiva i zadovoljava kriterij naveden u Otvorenom postupku javne nabave, što je u skladu sa člankom 70. Zakona o javnim nabavama.

 

PRAVNA POUKA:

Ponuditeij koji je nezadovoljan ovom odlukom, ukoliko smatra daje ugovorno tijelo tijekom predmetnog postupka javne nabave prekršilo odredbe Zakona o javnim nabavama ili podzakonskih akata, ima pravo uložiti žalbu J.P. „Komunalno" d.o.o. Livno u roku od 10 (deset) dana od dana zaprimanja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja.

Žalba se ulaže J.P. „Komunalno" d.o.o. Livno u pisanom obliku u četiri (4) primjerka, izravno na protokol J.P. „Komunalno" d.o.o. Livno , ili preporučeno putem pošte ili elektroničkim putem na email osobe za kontakte:komunalno.livno@tel.net.ba u skladu sa člankom 99. Zakona o javnim nabavama.

Uložena žalba odgađa nastavak postupka zaključenja i provođenja ugovora o predmetnoj javnoj nabavi, do donošenja odluke Ureda za razmatranje žalbi, na način propisan člankom 110. Zakona o javnim nabavama.

 

 

Dostavljeno:

-         ponuditelju VmS group d.o.o.,

-         ponuditelju IKOM d.o.o,

-         a/a

t

 

t

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: