Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 10.03.2021. 15:31

Svježe meso

Izvor: Akta.ba, 09.03.2021.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

KANTON SARAJEVO JU „Djeca Sarajeva"

 

Broj: 07-01-66/21

Sarajevo, 26.01.2021. godine

 

Na osnovu člana 64. stav (1) i člana 70. stav 1.2.3. i 6. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj 39/14), na preporuku Komisije za javne nabavke br: 07-01- 61/1/21 od 25.01.2021. godine, direktor Javne ustanove "Djeca Sarajeva" donosi

 

ODLUKU

O IZBORU NAJPOVOLJNIJEG PONUĐAČA

 

I             

Prihvata se preporuka Komisije za javne nabavke br: 07-01-61/1/21 od 26.01.2021. godine i okvirni sporazum za javnu nabavku ROBA-NABAVKA HRANEI PIĆA LOT 3 SVIJEŽE MESO dodijeljuje se ponuđaču ZAM Comerc doo, ponuda od 14.01.2021. godine, za ponuđenu cijenu od 69.300,00 KM (bez PDV-a) kao najbolje ocijenjenom ponuđaču u okviru sprovedenog postupka nabavke.

 

II            

Ugovor o nabavci dostaviti će se na potpis izabranom ponuđaču, po protoku roka od 15 dana, računajući od dana kada su svi ponuđači obavješteni o izboru.

 

III          

Ova Odluka objaviti će se na web stranici iudiecas@qov.ba, istovremeno sa upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, shodno članu 70. stav (6) Zakona o javnim nabvakama.

 

IV          

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, shodno članu 71. stav (2) Zakona o javnim nabavkama.

 

V            

Za izvršenje ove Odluke zadužuje se Služba nabavke, distribucije i održavanja.

 

Obrazloženje:

Postupak javne nabavke pokretnut je Odlukom o pokretanju postupka javne nabavke br: 07-01-846/20 od 04.12 2020. godine Javna nabavka je provedena putem otvorenog postupka za dostavu ponuda. Procijenjena vrijednost nabavke (bez PDV-a) je 93.000,00 KM.

Obavijest o javnoj nabavci objavljena je na Portalu javnih nabavki br: 702-1-1-175-3-71/20. Komisija za javnu nabavku imenovana je Odlukom 07-01-09/21 od 07.01.2021. godine. Komisija za javnu nabavku dostavila je Zapisnik o ocjeni ponuda br: 07-01-61/21 od 26.01.2021. godine koji se smatra Izvještajem o radu Komisije i preporuku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, u postupku javne nabavke ROBA - NABAVKA HRANE I PIĆA LOT 3- SVIJEŽE MESO. Utvrđeno je da je Komisija za javnu nabavku blagovremeno i pravilno izvršila otvaranje i ocjenu prispjelih ponuda, o čemu je sačinila odgovarajuće zapisnike, u kojima je utvrđeno slijedeće: -da je broj prispjelih ponuda 3 (tri) ponude i to:

1.M.l. Rakitno doo Posušje

2.ZAM Comerc doo Fojnica

3.Mujanovići doo Sarajevo

- prispjele ponude su blagovremene. Formalno-pravno ispravne ponude su ponude ponuđača:

1ZAM Comerc doo Fojnica

2.Mujanovići doo Sarajevo

Formalno-pravno neispravne ponude su ponude ponuđača: 1. M.l. Rakitno doo Posušje 

Ponuda ponuđača M.l. Rakitno Posušje se smatra neprihvatljivom iz sljedećih razloga:

Razlozi za odbijanje ponude

Za LOT 3 - Svježe meso posjedovanje klaonice i pogona za preradu mesa ili posjedovanje skladišnih i rashladnih kapaciteta. Ponuđač je dužan dostaviti dokaz da ima vlastitu klaonicu i pogom za preradu mesa ili posjedovanje rashladnih skladišnih kapaciteta (l Jpnrrc.him dozvolu izdatu od strane nadležnog organa te Rješenje nadležnoz organa o ispunjavanju minimalnih veterinarsko zdravstvenih us!ova ili Rješenje za skladište sa posebnim temperaturnim režimom ili Ugovor o najmu sa dokazom Najmodavca (Ovjerena kopija, ne starija od 3 mjeseca u momentu dostavljanja ponude).

Ponuđač nije dostavio dokaz o posjedovanju vlastite klaonice ili pogona za preradu piletine, a ista je predmet nabavke. Pored toga je ponuđačima ostavljena mogućnost da dostave ugovor sa drugim pravnim licima koje imaju dozvolu za ovu vrstu mesa, ali ponuđač nije dostavio ni ugovor.

Za LOT 3 - Svježe_ meso - da ima uposlena na neodređeno vrijeme ili angažovana po Ugovoru o djelu minimalno I (jedan)) diplomirani veterinar. Kao dokaz ponuđač je obavezan dostaviti izvod PIO!'MIO iz kojeg se vidi da ima uposlene na neodređeno vrijeme traženo kvalifikovano osoblje Hi Ugovor o djelu ili drugi važeći dokument kojim to dokazuje, ne straiii od I (jedne) godine. (Ovjerena kopija, ne starija od 3 mjeseca u momentu dostavljanja ponude).

 

Ponuđač nije dostavio dokaz da ima uposlenog veterinara ili angažovanog po ugovoru od djelu. Ponuđač je dostavio ugovor sa veterinarskom stanicom, ali to nismo mogli uzeti kao dokaz da imaju angažovanog veterinara, jer se od ponuđača traži da imaju angažovanog veterinara, a kao dokazi mogu se dostaviti izvod iz PIO, ugovor od djelu ili neki drugi dokument kojim to dokazuje. Međutim, ugovor sa veterinarskom stanicom nije valjan dokaz da je veterinar angažovan kod ponuđača, a i kada bismo ovo uzeli kao valjan dokaz isti nebismo mogli prihvatiti zbog starosti, jer je navedeno da dokaz nesmije biti stari od 1 godine.

U postupku donošenja ove Odluke, posebno su cijenjene činjenice da je Komisija, pravilno i potpuno, izvršila ocjenu kvalificiranosti ponuđača te ocjenu prispjele ponude, shodno kriterijima iz tenderske dokumentacije. U postupku ocjene provedenog postupka, rukovodilac ugovornog organa nije našla razloge nepravilnosti niti propuste u radu, koji bi eventualno bili osnov za neprihvatanje preporuke Komisije za nabavku, te da je Komisija pravilno postupila te da je izbor najpovoljnijeg ponuđača izvršen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, podzakonskim aktima i tenderskom dokumentacijom.

Uvidom u priloženu dokumentaciju, neosporno je da je izabrani ponuđač najbolje ocijenjen zbog prihvatljivosti ponude i ponuđene cijene                 

 

Naziv / ime ponuđača     Ponuđena cijena (bez PDV-a)

1 ZAM Comerc doo          69.300,00 KM

 

Iz navedenih razloga, primjenom člana 64. stav (1) Zakona o javnim nabavkama, odlučeno je kao u dispozitivu.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU:

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba, najkasnije u roku od 10 (deset) dana od dana prijema iste.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: