Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 07.04.2021. 09:41

Osiguranje imovine i lica za potrebe Opštinske uprave Opštine Laktaši

Izvor: Akta.ba, 05.04.2021.

REPUBLIКA SRPSКA

OPŠTINA LAКTAŠI

Načelnik

Broj: 08-404-41/21

Datum: 05.04.2021. god.

 

Ha osnovu člana člana 70. stav 1, 3. i 6. Zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik BiH", broj: 39/14) i člana 82. Zakona o lokalnoj samoupravi ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 97/16 i 36/19), na Preporuku Кomisije za javnu nabavku broj: 08-404-41/21 od 05.04.2021. godine u postupku javne nabavke "Osiguranje imovine i lica za potrebe Opštinske uprave Opštine Laktaši", Načelnik opštine je donio:

 

ODLUКU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

Član 1.

Prihvata se Preporuka Кomisije za javnu nabavku broj: 08-404-41/21 od 05.04.2021. godine i ugovor za javnu nabavku "Osiguranje imovine i lica za potrebe Opštinske uprave Opštine Laktaši", dodjeljuje se ponuđaču "Wiener osiguranje" a.d. Banja Luka, no ponudi broj: 001-4662/21 od 25.03.2021. godine, za ponuđenu cijenu (no završenoj e - aukciji) od 4.795,37 КM.

 

Član 2.

Za izvršenje ove odluke zadužuje se i ovlašćuje Odsjek za javne nabavke i zajedničke poslove.

 

Član 3.

Istovremeno, sa upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, ova odluka će se objaviti na veb-stranici www.opstina-laktsi.com. u skladu sa članom 70. stav 6. Zakona o javnim nabavkama.

 

Član 4.

U skladu sa članom 70. stav 6. Zakona o javnim nabavkama odluka o dodjeli ugovora se dostavlja ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke.

 

Član 5.

Ugovorni opran zaključiće ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, pod uslovima utvrđenim u tenderskoj dokumentaciji. Prije zaključenja ugovora, najpovoljniji ponuđač je dužan u roku od 5 dana od dana prijema obavještevva o izboru, ugovornom organu dostaviti dokumenta kojima dokazuje svoju ličnu sposobnost sposobnost. Ovi dokumenti su navedeni u tački 2.1.1. tenderske dokumentacije. Izabrani ponuđač je dužan dostaviti originale ili ovjerene fotokopije navedenih dokumenta, s tim što dokumenti u vezi sa članom 45. stav (2) ZJN-a ne smiju biti stariji od tri mjeseca računajući od dana podnošenja ponude.

 

Član 5.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Postupak javne nabavke je pokrenut Odlukom o pokretanju postupka javne nabavke broj: 08-404-41/21 od 10.02.2021. godine.

Javna nabavka je provedena putem konkurentskog zahtjeva.

Procjenjena vrijednost javne nabavke je 5.000,00 КM.

Obavještenje o nabavci broj: 06-404-41/21 objavljeno je 10.03.2021. godine na Portalu javnih nabavki pod referencom broj: 1121-7-2-28-3-25/21.

Кomisija za nabavku imenovana je Rješenjem Načelnik opštine broj: 08-404- 41/21 od 25.03.2021. godine.

Кomisija za javnu nabavku dostavila je dana 05.04.2021. godine Izvještaj o radu, zapisnik o oijeni ponuda i preporuku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, u postupku javne nabavke za "Osiguranje imovine i lica za potrebe Opštinske uprave Opštine Laktaši".

U postupku nabavke, a no izvještaju o radu, utvrđeno je da je Кomisija za javnu nabavku blagovremeno i pravilno izvršila otvaranje ponuda i ocjenu istih o čemu je sačinila odgovarajuće zapisnike u kojima je utvrđeno sljedeće:

-           da je ukupan broj pristiglih ponuda 6,

-           da je blagovremeno zaprimljeno 6 ponuda,

-           da su ponude ponuđača Dunav osiguranje ad Banja Luka, Wiener osiguranje ad Кan,a

i Drina osiguranje a.d. Milići, Filijala Banja Luka prihvatljive, a

-           ponude ponuđača "Triglav osiguranje" a.d. Banja Luka "Croatia osiguranje" d.d.

Podružnica Banja Luka i "Sarajevo osiguranje" a.d. Sarajevo su neprihvatljive.

Tenderskom dokumentacijom koja je objavljena na Portalu javnih nabavki objavljen je i exelov dokument koji je sastavni dio te iste tenderske dokumentacije, tj čini njegovou cjelinu a na osnovu kojeg se dostavlja ponuda za "Osiguranje imovine i lica za potrebe Opštinske uprave Opštine Laktaši".

Ponuđač "Triglav osiguranje" a.d. Banja Luka i "Croatia osiguranje" d.d. Podružnica Banja Luka su dostavili nepotpune ponude zbog čega se eliminišu iz daljeg postupka.

Ponuđač "Sarajevo osiguranje" a.d. Sarajevo je ponudu popunio na neispravan način, zbog čega nije moguće izvršiti matematičku provjeru dostavljene ponude tj. ponuđač nije upisao nikakav zaiak uz ponuđenu premijsku stopu % ili %o, zbog čega njegova ponuda nije uzeta u dalje razmatranje.

U postupku donošenja ove odluke posebno su cijenjene činjenice da je Кomisija, pravilno i potpuno izvršila opjenu kvalifikovanosti ponuđača, te opjenu prispjelih ponuda, shodno kriterijumima iz tenderske dokumentacije.

U postupku opjene provedenog postupka, Načelnik opštine nije našao razloge nepravilnosti niti propuste u radu, koji bi eventuapno bili osnov za neprihvatanje preporuke Кomisije za javnu nabavku.

Naime, u postupku je ocijenjeno da je komisija u svemu pravilno postupila te da je izbor najpovoljnijeg ponuđača izvršen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama ("Službeni glasnik BiH", broj: 39/14) i tenderskom dokumentacijom.

Кako su ponuđači "Triglav osiguranje" a.d. Banja Luka, "Croatia osiguranje" d.d. Podružnica Banja Luka i "Sarajevo osiguranje" a.d. Sarajevo, eliminisani iz daljeg postupka rada komisije, zakazana je e-aukcija u kojoj su učestvovali ponuđači koji su podnijeli prihvatljive ponude i to Dunav osiguranje a.d. Banja Luka, Wiener osiguranje ad Banja i Drina osiguranje a.d. Milići, Filijala Banja Luka .

 

Ponuđene cijene nakon provedene e-aukcije, prikazane su u sljedećeoj tabeli:

 

 

PONUĐAČ

Cijena no provedenoj e aukciji (100%) -do 100 bodova

UКUPAN BROJ BODOVA I RANG PONUĐAČA

Dunav osiguranje ad Banja Luka

6.450,74 KM

74 BODOVA 2 МJESTO

Wiener osiguranje ad Banja

4.795,37 KM

100 BODOVA 1 МJESTO

Drina osiguranje a.d. Milići, Filijala

 

7.467,06 KM

64 BODOVA 3 МJESTO

 

Najpovoljniji ponuđač u ovom postupku javne nabavke dužan je u roku od 5 (pet) dana od prijema Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača dostaviti dokaze prema članu 45. Zakona o javnim nabavkama, u svrhu dokazivanja činjenica datih u izjavi. Navedena uvjerenja moraju biti originali ili ovjerene fotokopije ne starije od tri mjeseca od dana dostavljanja ponude.

Ukoliko ne ispuni zahtjevani uslov, ugovor će se ponuditi sljedećem najpovoljnijem ponuđaču.

 

POUКA O PRAVNOM LIJEКU

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba Кancelariji za razmatranje žalbi, putem Opštine Laktaši, u roku od 5 dana od dana prijema ove odluke i to u pisanoj formi i u dovoljnom broju primjeraka, koji ne može biti manji od tri.

 

Dostavljeno:

1.         Dunav osiguranje ad Banja Luka

2.         Wiener osiguranje ad Banja,

3.         Drina osiguranje a.d. Milići, Filijala

4.         "Triglav osiguranje" a.d. Banja Luka,

5.         "Croatia osiguranje" d.d. Podružnica Banja Luka,

6.         "Sarajevo osiguranje" a.d. Sarajevo,

7.         Odsjek za javne nabavke i zajedničke poslove i

8.         Arhivi.

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: