Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 15.05.2021. 10:49

Održavanje i popravka programske podrške JRDŽ-a

Izvor: Akta.ba, 14.05.2021.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

FEDERALNI AGROMEDITERANSKI ZAVOD

MOSTAR

 

Broj: ODL.01-11-5- 431- 20/21. M.M

Mostar, 11. 05. 2021.

 

Na temelju članka 70.,stavak (1) i članka 28. Zakona o javnim nabavama („Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), i preporuke Stalnog povjerenstva za provođenje postupka javne nabave roba, usluga i ustupanja radova, Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar (u daljnjem tekstu Povjerenstvo) imenovano Na temelju članka 70.,stavak (1) i članka 28. Zakona o javnim nabavama („Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), i Zapisnikom o pregledu i ocjeni konačne ponude, broj: 01-11-5- 431- 19/21. M.M u postupku javne nabave usluga "Održavanje i popravka programske podrške JRDŽ-a" putem pregovaračkog postupka bez objave, direktor Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar, donosi:

 

O D L U K U

o izboru najpovoljnijeg ponuditelja u pregovaračkom postupku bez objave obavijesti o

nabavi za nabavu usluga

"Održavanje i popravka programske podrške JRDŽ-a"

 

Članak 1.

Ugovor za javnu nabavu usluga "Održavanje i popravka programske podrške JRDŽ-a" dodjeljuje se ponuditelju "HERA d.o.o. Mostar" sa registriranim sjedištem u ul. Kralja Petra Krešimira IV b.b. 88000 Mostar, na temelju provedenih pregovora i dostavljanja prihvatljive konačne ponude po cijeni od 11.400,00 KM, a s PDV-om, u iznosu od 13.338,00 KM s PDV-om.

 

Članak 2.

Sukladno članku 70. stavak (6) Zakona o javnim nabavama („Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), Federalni agromediteranski zavod Mostar ovu Odluku objavit će na svojoj Internet stranici Zavoda, www.faz.gov.ba  i to istovremeno s upućivanjem ove Odluke ponuditelju koji je učestvovao u postupku predmetne nabavke.

 

Članak 3.

Temeljem članka 98. stavka (2) točka a) Zakona, Federalni agromediteranski zavod će dostaviti na potpis Ugovor izabranom ponuditelju, nakon isteka roka od 10 dana od dana prijema ove odluke.

 

O b r a z l o ž e nj e

Federalni agromediteranski zavod Mostar, proveo je pregovarački postupak bez Objave obavijesti o nabavi, predmetne nabave usluga spomenute u članku 1. ove Odluke, sa ponuditeljem „HERA d.o.o Mostar" d.o.o. Sarajevo, sukladno članku 21. stavak (1) točka c). i u svezi članka 28. točka 2.,4.,5., Zakona o javnim nabavama („Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), a (u daljnjem tekstu Zakona). postupak se provodi za nabavu usluga: "Održavanje i popravka programske podrške JRDŽ-a" dodjeljuje se ponuditelju "HERA d.o.o. Mostar".

Nakon provedenog pregovaračkog postupka, pregleda i ocjene ponude, utvrđeno je, da ponuda ponuditelja „HERA" d.o.o. Mostar, zadovoljava zadane kriterije i da je prihvatljiva za ugovorno tijelo.

Kriterij za dodjelu ugovora je „najniža cijena".

Sukladno točkom 4. članka 28. Zakona, ovo ugovorno tijelo je objavilo na svojoj Internetskoj stranici Informacije o pregovaračkom postupku bez objave obavijesti, broj: ODL- 01-11-5-431-2/21 . od dana 13.04. 2021. godine, na način, da je Odluku o pokretanju postupka predmetne nabavke, Informacijsku obavijest i Tendersku dokumentaciju učinilo dostupnom za sve zainteresirane kandidate/ponuditelje.

Ponuditelj HERA d.o.o. Mostar, sukladno tenderskoj dokumentaciji, dostavio je inicijalnu ponudu. Stalno povjerenstvo ovog ugovornog tijela je, nakon pregleda i ocjene inicijalne ponude izvršilo pregovore sa imenovanim ponuditeljem, to izabrani ponuditelj na cijenu početne ponude, koja je iznosila 12.000,00 KM dao popust u iznosu od 5%. Nakon pregleda i ocjene konačne ponude, Stalno povjerenstvo je ocijenilo, da konačna ponuda ponuditelja HERA d.o.o. Mostar, zadovoljava zadane kriterije u tenderskoj dokumentaciji, da je prihvatljiva za ugovorno tijelo, te dalo preporuku, da se Ugovor za nabavu usluga, "Održavanje i popravka programske podrške JRDŽ-a" dodjeli ponuditelju HERA d.o.o. Mostar, po ukupnoj cijeni od 11.400,00 KM, a s PDV-om, u iznosu od 13.338,00 KM s PDV-om.

Temeljem navedenog, ugovorno tijelo prihvatilo je prijedlog Povjerenstva i donio Odluku kao u Izreci.

Uputa p pravnom lijeku:

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: