Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 20.05.2021. 13:44

Uredski namještaj

Izvor: Akta.ba, 18.05.2021.

Broj: 05-1-16-7-37-20/5-21

Datum: 18.05.2021.

 

Temeljem članka 70. Zakona o javnim nabavama („Službeni glasnik BiH" br.39/14), članka 8. stavka (2) pod f) Pravilnika o uspostavljanju i radu povjerenstva za javne nabave („Službeni glasnik BiH" br.103/14) i članka 32. Statuta Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije-kantona Mostar, ravnatelj Službe za zapošljavanje HNZ-HNK , po Preporuci povjerenstva za javne nabave, d o n o s i

 

O D L U K U

o izboru najpovoljnijeg ponuditelja

 

1.            „GAGIINTERIJER" d.o.o. Mostar je najpovoljniji ponuditelj za nabavu uredskog namještaja za potrebe Službe za zapošljavanje HNZ-HNK Mostar.

2.            Služba za zapošljavanje HNŽ-HNK će ugovor sa izabranim ponuditeljem zaključiti sukladno Zakonu o javnim nabavama.

3.            Ova odluka će biti objavljenja na Web stranici Službe i dostavljena svim ponuditeljima koji su sudjelovali u postupku javne nabave.

 

Obrazloženje

Služba za zapošljavanje HNŽ-HNK je donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabave uredskog namještaja za potrebe Službe za zapošljavanje HNŽ-HNK, putem konkurentskog zahtjeva, čiji je kriterij ekonomski najpovoljnija ponuda. Obavijest o nabavi uredskog namještaja kao i tenderska dokumentacija su objavljeni na stranici Agencije za javne nabave pod brojem: 1208-7-1-19-3-6/21 dana 23.04.2021. Služba za zapošljavanje HNŽ-HNK je uputila zahtjev za dostavljanjem ponuda na tri adrese. Tendersku dokumentaciju preuzeo je 31 kandidat.

U utvrđenom roku u Službu su stigle četiri (4) ponude i to:

1)            „INTER-СОМ" d.o.o. Zenica

2)            ,,GTR" d.o.o. Mostar

3)            „GAGIINTERIJER" d.o.o. Mostar

4)            „HAFELE BH" d.o.o. Gračanica

Ponuditelj GTR d.o.o. Mostar postavio je pitanje u svezi pojašnjenja Tenderske dokumentacije na koje je Ugovorno tijelo blagovremeno odgovorilo. Pitanje i odgovor su sastavni dio Zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda.

Za javnu nabavu namještaja za potrebe Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije- kantona Mostar, kriterij je bio ekonomski najpovoljnija ponudasa sljedećim podkriterijima:ponudena cijena 90 % (90 bodova) i rok isporuke u satima 10 % (10 bodova).

Na Zapisnik o otvaranju ponuda od 05.05.2021. godine, koji je dostavljen svim ponudileljima, ponuditelj INTER-COM d.o.o. Zenicaje izjavio žalbu dana 10.05.2021. Žalitelj u žalbi naveo da u Zapisniku o otvaranju ponuda stoji da njihova ponuda iznosi 24.500,00 KM bez PDV-a, a stvarni iznos dostavljene ponude žalitelja broj: 043-A/21 od 30.04.2021. iznosi 21.500,00 KM. Shodno navedenom Povjerenstvo zajavne nabave je ponovo razmotrilo sve ponude i utvrdilo da se pri izradi žalbenog Zapisnika potkrala greška te je uvažiio žalbu ponuditelja INTER-COM d.o.o. Zenica. Svim ponuditeljima u postupku dostavljen je korigirani Zapisnik o otvaranju ponuda u predmetnoj nabavi sačinjen 10.05.2021., tj. nakon uvažavanja žalbe ponuditelja INTER-COM d.o.o. Zenica.

Ponude ponuditelja „INTER-СОМ" d.o.o. Zenica, ,,GTR" d.o.o. Mostar i „HAFELE BH" d.o.o. Gračanica su isključene iz postupka vrednovanja jer ne ispunjavaju uvjete za kvalifikaciju. Naime, navedene tri ponude su odbačene sukladno članku 68. stavak (4) točka h) Zakona o javnim nabavama - ponuda nije potpuna i ne ispunjava zahtjeve iz tenderske dokumentacije. Ponuditelji nisu ispunili Obrazac za cijenu ponude u svim stavkama kako je traženo. U stavci „Dostava i montaža -Jablanica, Ravno, Stolac, Capljina, Konjic, Mostar" ponuditelji nisu naveli ništa, tj. tu su stavku ostavili praznu.

Ponuda ponuditelja „GAGI INTERIJER" d.o.o. Mostar je ispunila sve uvjete iz tenderske dokumentacije te je ocijenjena kao prihvatljiva. Cijena koju je dostavio ovaj ponuditelj je 29.990,00 KM bez PDV-a, odnosno 35.088,30 KM s PDV-om i rok isporuke 20 dana. Ponuda ovog ponuditelja jejedina prihvatljiva ponuda i ponuditelj je ostvario maksimalnih 100 bodova.

Člankom 68. stavak (4) točka h) Zakona o javnim nabava propisano je da je ugovorni organ dužan odbaciti zahtjev za učešće ili ponudu u slučaju da ponuda nije potpuna i ne ispunjava zahtjeve iz tenderske dokumentacije.

Kriterij za dodjelu ugovora, koji je naveden u spomenutoj Obavijesti o javnoj nabavi i tenderskoj dokumentaciji, je ekonomski najpovoljnija ponuda. Kako je ponuditelj „GAGI INTERIJER" d.o.o. Mostar ispunio kriterije iz ponude, te ponudio ekonomski najpovoljniju ponudu i ostvario maksimalan broj bodova, to je isti sukladno članku 64. stavak (1) točka a) Zakona o javnim nabavama izabran za najpovoljnijeg ponuditelja u ovom postupku.

 

Pouka pravnom lijeku

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba Službi za zapošljavanje HNZ-HNK u pisanoj formi, elektronski ili preporučenom poštanskom pošiljkom u roku od 5 dana od dana prijema. Zalba se podnosi u tri primjerka.

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: