Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 29.07.2021. 15:04

Izrada glavnog projekta regulacije rijeke Tilave

Izvor: Akta.ba, 22.07.2021.

Broj: 01/1-014-155/21

I. Sarajevo, 22.07.2021. godine

 

Na osnovu čl. 64. stav (1) tačka b) n 70. Zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik ViH", broj 39/14), člana 59. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik RS", broj: 97/16 i 36/19), člana 68. Statuga opštine Istočno Novo Sarajsvo („Službene novine grada I. Sarajevo", broj: 24/17 i 25/17) i Zapisnika o pregledu i ocjeni ionuda broj: 01/1-014-155/21 od 21.07.2021. godine, iačelnik Onštine je donio

 

ODLUKU o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

Grupi nonuđača „HKP Consulting" DOO Banja Luka, „Ibis" DOO Zavidovići i „Jantar Grupa" DOO Bijelјina dodjelјujs ss ugovor za javnu nabavku usluga „Izrada glavnog projekta regulacije rijeke Tilave", ponuda dostavlјena dana 24.06.2021. godine, za ukupnu cijenu u iznosu od 14.650,00 KM bez PDV-a (tj. 17.140,50 KM sa PDV-om).

 

Izabrana grupa ponuđača js dužna da u roku od 5 (net) dana od dana dostavlјanja ovs Odluks dostavi originale ili ovjerene kopije dokumentacije zahtjevane tenderskom dokumentacijom.

 

Ova Odluka objaviće ss na internet stranici www.opstinains.net istovremsno sa upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u ovom postupku javne nabavke, u skladu sa članom 70. stav (6) ZJN.

 

Za izvršenjs ove Odluke zadužuju se i ovlašćuju Odjslјenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove i Odjelјenje za budžet i finansije u skladu sa svojim nadležnostima.

 

O b r a z l o ž e nj e

 

Odlukom o pokretanju postupka javne nabavke broj: 01/1-014-155/21 od 30.03.2021. godine pokrenug je otvoreni postupak „Izrada glavnog projskta regulacije rijeke Tilave", čija je procijenjena vrijednost 42.735,00 KM bez PDV-a.

 

Obavještenje o nabavci broj: 287-1-2-8-3-6/21, objavlјsno dana 09.04.2021. godine i u Službenom glasniku BiH broj 21, Ispravka za obavještenje o nabavci: 287-1-2-8-8-9/21 objavlјeno dana: 28.04.2021. god. i u Službenom glasniku BiH br: 27 i Ispravka za obavještenje o nabavci: 287-1-2-8-8-11/21 objavlјeno dana: 02.06.2021. god. i u Službenom glasniku BiH br: 34.

 

Komisija za javnu nabavku, imenovana Odlukom broj: 01/1-014-155/21 od 30.03.2021. godine, dostavila je Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda broj: 01/1-014-155/21 od 21.07.2021. godine sa preporukom za izbor najpovolјnije grupe ponuđača.

 

Iz Zapisnika o prsgledu n ocjeni ponuda utvrđeno je, da je Komisija za javnu nabavku blagovrsmeno i pravilno izvršila otvaranje i ocjenu prispjelih ponuda, o čemu je sačinila odgovarajuće zapisnike, u kojima je konstatovano slјedeće:

 

da je ukupan broj pristiglih ponuda 11;

 

da je blagovrsmeno zaprimlјeno 11 ponuda; da nije bilo neblagovremeno zaprimlјenih ponuda; - da su ponude ponuđača „Graleks" DOO Pale, „Conus-inženjering" DOO Prnjavor, „IG" DOO Banja Luka, „Ink Construktor" DOO i Grupe ponuđača „HKP Consulting" DOO Banja Luka, „Ibis" DOO Zavidovići i „Jantar Grupa" DOO Bijelјina, prihvatlјive za ugovorne organ; da slјedeće ponude ponuđača nisu prnhvatlјnve i to:

 

Ponuda „Ipsa institut" DOO nije prihvatlјiva jer dostavlјene potvrde na stranama od 57 do 83 su manje vrnjsdnosi od traženih GD. Potvrda na strani 83 ponude nnjejasna iz razloga što se ne može odrediti tačan iznos glavnog projekta koji se odnosi na regulaciju i uređenje rijeke Usore, a kako je traženo TD.

 

Ponuda Grupe ponuđača „Urbis centar" i „Gim-test" nije prihvatlјiva jer dostavlјene iotvrde nisu u saglasnosti sa tačkom 4.4. TD odnosno ns odnoss se na izradu glavnog projekta za izgradnju regulacije vodotoka već se odnose na projekat minn hidroelektrane C2B i CJl Opština Gacko, što nije prihvatlјivo za Komisiju za javnu nabavku.

 

Ponuda ,.Ms Hydro" DOO nije prihvatlјiva jsr na strann 22 ponude dostavlјena potvrda o dobrom izvršenju ugovora ss odnosi na projekat pristupne saobraćajnice za potrebe KURK „Terme Ozren" Kakmuž bb Petrovo i ia izradu projekta hidragantske pumpne stanice, kišne kanalizacije, fskapne kanalizacije, za potrebe KURK „Terme Ozren" Kakmuž bb Petrovo, što nije u skpadu sa zahtjevima iz TD, odnosno ne odnose se na izradu glavnog projekta za izgradnju regulacije vodotoka.

 

Ponuda Grupe ponuđača „Zavod za vodoprivredu" DD i „Ibis-inženjering" DOO nije prihvatlјiva za Komisiju, jer su u svojoj ponudi dostavili tri potvrde o uspješnoj realizaciji ugovora koji se ne odnose na izradu glavnog projekta za izgradnju regulacije vodotoka. Jedna potvrda se odnosn na zaštitu od štetnog djelovanja rijeke Une u urbanom području grada Bihaća, koja ns zadovolјava kriterije iz TD, druga potvrda se odnosi na čišćenje obala rijeka grada Doboja koja je važila do 18.06.2018. godine (rok nstekao irije datuma za predaju ponuda), a treća potvrda se odnosi na izradu glavnog projekta rehabilngacije magistralnog puta, što nije u saglasnosti sa zahtjevima iz TD.

 

Ponuda Grune ponuđača „Radis" DOO n „Rudarski institut" DOO Prijedor nije prihvatlјiva za Komisiju, jer je dostavlјena potvrda o uspješnoj izradi investicione-tehničke dokumentacije „Izgradnja MH Krupac na rijeci Želјeznici u opštini I. Ilidža" Hidrotehnički projekat cjevovoda, vodozahvata i uređelјa korita rijeke Želјeznice nejasna odnosno ne zna se koliki je finansijski udio koji se odnosi na izradu glavnog projekta za izgradnju regulacije vodotoka, kao što js traženo TD.

 

Ponuda „Protehnik" DOO nije prnhvatlјiva za Komisiju, jer u potvrdi nije naznačeno vrijeme i mjesto izvršenja ugovora što nije u skladu sa zahtjevima iz TD odnosno šta potvrda mora da sadrži.

 

Uvidom u priloženu dokumentaciju, neosporno je da je ponuda grupe ponuđača „NKR Consulting" DOO Banja Luka, „Ibis" DOO Zavidovići i „Jantar Grupa" DOO Bijelјina prnhvatlјiva za ugovorni organ i ocijenjena u skladu sa kriterijem za dodjelu ugovora - najniža cijena.

 

U postupku donošenja ove odluke, posebno su cijenjene činjenice da je Komisija, pravilno i potpuno izvršila ocjsnu kvalifikovanosti ponuđača, te opjsnu prispjelih ponuda, u skpadu sa kriterijumom iz tenderske dokumentacije. U postupku opjene provedenog postupka, nisu nađens nepravilnosti niti iropusti u radu, koji bi eventualno bili osnov za neprihvatanje preporuke Komisije za javnu nabavku.

 

Uzimajući u obzir naprijed navsdeno u skladu sa članom 64. (1)6) ZJI, odlučeno js kao u dnspozitivu.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU

 

Protiv ove odluke može ss izjaviti žalba, najkasiije u roku ol 10 (dsseg) dana od dana prijema ove odluke. Žalba se izjavlјuje Kancelariji za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine, putem ugovornog organa. Žalba se podnosi u najmanje 3 (tri) primjerka.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: