Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.08.2023. 13:10

Odluka o izboru korisnika sredstava za pozicije sufinansiranja proizvodnje dugometražnog igranog filma, kratkog igranog filma i razvoj dramskih serija za 2023. godinu

Izvor: Akta.ba, 10.08.2023.

 

Odluka o izboru korisnika sredstava MKS KS za sufinansiranje filmskih projekata za 2023. godinu.pdf 

 

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

KANTON SARAJEVO

Ministarstvo kulture i sporta

 

Broj: 12-11-35071/23

Datum: 08.08.2023. godine

 

Na osnovu člana 23. Zakona o Vladi Kantona Sarajevo ("Službene novine Kanona Sarajevo", br. 36/14 -Novi prečišćeni tekst i 37/14 - ispravka), člana 2. stav (1), člana 3. stav (2), člana 4. i člana 11. stav 2. Zakona o filmskoj djelatnosti ("Službene novine Kanona Sarajevo", br. 07/01 i 45/12), Uredbe o dodjeli transfera neprofitnim organizacijama i pojedincima iz Budžeta Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo", br. 22/21 i 13/22), Pravilnika o procedurama i kriterijima za izbor korisnika sredstava za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog igranog filma, kratkog igranog filma i razvoj dramskih serija za 2023. godinu ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 14/23), Odluke Vlade Kantona Sarajevo o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele tekućih transfera utvrđenih Budžetom Kantona Sarajevo Ministarstva kulture i sporta za 2023. godinu ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 18/23) i Javnog poziva za predlaganje projekata za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog filma, kratkog filma i razvoja dramskih serija iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2023. godinu broj: 12-11-18955/23 od 05.05.2023. godine, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo je donio

 

ODLUKU

o izboru korisnika sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za pozicije sufinansiranja proizvodnje dugometražnog igranog filma, kratkog igranog filma i razvoj dramskih

serija za 2023. godinu

 

I             

Javni poziv je proveden u skladu sa Odlukom Vlade Kantona Sarajevo o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele tekućih transfera utvrđenih Budžetom Kantona Sarajevo Ministarstva kulture i sporta za 2023. godinu ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 18/23) i Pravilnikom o procedurama i kriterijima za izbor korisnika sredstava za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog igranog filma, kratkog igranog filma i razvoj dramskih serija za 2023. godinu ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 14/23) za sljedeće pozicije:

 

a) produkcija dugometražnih filmova,

b) produkcija kratkometražnih filmova,

c) razvoj dramskih serija.

 

II            

 Izabranim korisnicima sredstva su raspoređena na osnovu rang liste projekata koju je sačinila Komisija za provođenje Javnog poziva:

 

a) produkcija dugometražnih filmova   

 

 

III

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo će u roku od 15 radnih dana od dana objavljivanja rezultata, pismeno obavijestiti podnosioce prijava čije prijave nisu prihvaćene za finansiranje, navodeći razloge odbijanja prijave.

Rok za ulaganje prigovora na Odluku ministra je 7 dana od dan objavljivanja Odluke na službenoj web stranici Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Prigovor se može podnijeti samo u slučaju osporavanja regularnosti procedure izbora i valjanosti dokumentacije.

Procjena umjetničkog kvaliteta i produkcijske vrijednosti i izvodljivosti ne može biti predmetom prigovora osim u slučajevima dokazanog plagijata, u skladu s odgovarajućim propisima.

 

IV          

Sa svim izabranim korisnicima biti će potpisan ugovor o sufinansiranju filmskog projekta.

O terminu potpisivanja Ugovora korisnici će biti blagovremeno obaviješteni.

 

V

Svi učesnici u javnom pozivu imaju pravo na uvid u ocjene Komisije za provođenje Javnog poziva za predložene projekte

 

VI Ova Odluka će biti objavljena na web stranici Ministarstva kulture i sporta KS i stupa na snagu danom objave.

 

 

Ministar

Kenan Magoda

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: