Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 12.10.2016. 15:38

Rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže dionica ul. Maršala Tita, dionica Gornji most-Buk, dionica Buk-Pobjeda, dionica Donji most

Izvor: Akta.ba, 07.10.2016.

Broj:02-05-2-1474-2/15

Goražde, 07.10.2016.godine

 

Na osnovu člana 70. Stav 1., 3. i 6. Zakona o javnim nabavkama (" Službeni glasnik BiH" br.39/14) u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka za nabavku radova po projektu "Razvoj infrastrukture u Općini Goražde" - Lot 2 - Izvođenje radova na rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže dionica ul. Maršala Tita, dionica Gornji most-Buk, dionica Buk-Pobjeda, dionica Donji most u Goraždu, Načelnik Općine donosi:

 

O D L U K U

o izboru najpovoljnijeg ponuđača za LOT 2 - Izvođenje radova na rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže

dionica ul. Maršala Tita, dionica Gornji most-Buk, dionica Buk-Pobjeda, dionica Donji most u Goraždu.

 

I

Ovom Odlukom se prihvata preporuka Komisije za provođenje tenderske procedure za javnu nabavku radova po projektu "Razvoj infrastrukture u Općini Goražde", te se za LOT 2 - Izvođenje radova na rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže dionica ul. Maršala Tita, dionica Gornji most-Buk, dionica Buk-Pobjeda, dionica Donji most, prihvata ponuda ponuđača „ORMAN" d.o.o. Konjic sa ukupnom cijenom ponude 563.802,58 KM.

 

II

Ova Odluka će se objaviti na web stranici Općine Goražde www.gorazde.ba sa istovremenim upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke.

 

III

Nakon pravosnažnosti ove Odluke po isteku roka od 15 dana od datuma Obavještenja ponuđača, Općina Goražde će pozvati izabranog ponuđača radi zaključenja odgovarajućeg ugovora kojim će regulisati međusobna prava i obaveze vezane za predmetnu nabavku shodno uslovima ugovornog organa navedenim u tenderskoj dokumentaciji i zakonskim propisima koji regulišu postupke ugovaranja. Izabrani ponuđač će prije popisivanja ugovora dostaviti ugovornom organu orginal ili ovjerene fotokopije dokaza o ispunjavanju uslova u pogledu lične sposbnosti iz člana 45., kao i dokumente iz člana 47. Stav 1. Tačka c) I d) Zakona o javnim nabavkama.

 

Ukoliko ne postupi u skladu sa ovom obavezom ugovorni organ će ponudti zaključenje ugovora drugoplasiranom ponuđaču.

 

Obrazloženje

Načelnik općine Goražde je dana 07.01.2015. godine donio Rješenje o pokretanju postupka javne nabavke za nabavku radova po projektu "Razvoj infrastrukture u Općini Goražde" broj 02-05-2-1747/15 od 07.01.2015. godine.

 

Na osnovu navedenog rješenja objavljeno je Obavještenje o javnoj nabavci na portalu javnih nabavki dana 13.04.2015. godine, dok je sažetak obavještenja o javnoj nabavci objavljen u „Službenom glasniku BiH" broj 32/15, Ispravka Obavještenja o nabavci objavljena na Portalu javnih nabavki dana 25.05.2015. godine, a sažetak ispravke objavljen u „Službenom glasniku BiH" broj 43/15.

 

Na osnovu pomenutog obavještenja proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda što je konstatovano u zapisniku sa otvaranja ponuda od 10.06.2015. godine.

 

Komisija za provođenje procedure javne nabavke imenovana gore pomenutim rješenjem Načelnika Općine Goražde dostavila je izvještaj o o pregledu i ocjeni ponuda iz kojeg se vidi sljedeće:

- da su u ostavljenom roku za dostavljanje ponuda za LOT 2 - Nabavka radova na rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže dionica ul. Maršala Tita, dionica Gornji most-Buk, dionica Buk-Pobjeda, dionica Donji most u Goraždu dostavljene ponude od strane sljedećih ponuđača: JKP "6.mart" d.o.o Goražde, „Ted-invest" d.o.o Sarajevo, „Orman" d.o.o. Kiseljak i „Bujice" d.o.o. Konjic,

- da ponude ponuđača „Orman" d.o.o. Kiseljak i „Bujice" d.o.o. Konjic ispunjavaja formalno pravne uslove za učešće, uslove u pogledu lične situacije i sposobnosti za obavljanje profesionalne djelatnosti, uslove u pogledu ekonomsko finansijske podobnosti kao i tehničke i profesionalne sposobnosti ponuđača koji su postavljeni tenderom,

- da ponuđač JKP "6.mart" d.o.o. Goražde ne ispunjava formalno pravne uslove za učešće postavljene tenderom, jer je navedeni ponuđač propustio da uz ponudu dostavi dokaz o posjedovanju licence o pravu obavljanja predmetnih radova izdatu od strane Ministarstva prostornog uređenja BPK-a Goražde ili Ministarstva prostornog uređenja Federacije BiH. Takođe navedeni ponuđač nije dostavio odgovarajuće dokaze o ispunjavanju uslova u pogledu tehničke i profesionalne sposobnosti, jer nisu dostavljeni dokazi da je navedeni ponuđač u poslednje tri godine izvršio minimalno dva ugovora. Iz navedenih razloga ponuda ponuđača JKP „6. mart" d.o.o. Goražde je odbijena iz dalje procedure odabira najpovoljnijeg ponuđača

da ponuđač „Ted-Invest" d.o.o. Sarajevo ne ispunjava uslove za učešće postavljene tenderom u pogledu sposobnosti za obavljanje profesionalne djelatnosti jer navedeni ponuđač nije dostavio odgovarajuću licencu za obavljanje predmetnih radova izdatu od strane Ministarstva prostornog uređenja BPK-a Goražde ili Ministarstva prostornog uređenja Federacije BiH , već je dostavljenja licenca izdata od strane Ministarstva Republike Srpske kao i neodgovarajuća licenca nadležnog Federalnog ministarstva. Iz navedenog razloga ponuda ponuđača „Ted-invest" d.o.o. Sarajevo je odbijena iz dalje procedure odabira najpovoljnijeg ponuđača.

-  da je ponuda ponuđača „ORMAN" d.o.o. Kiseljak prema kriteriju „najniža cijena" prvoplasirana na rang listi uspješnih ponuđača.

 

Komisija za provođenje postupka javne nabavke radova po projektu "Razvoj infrastrukture u Općini Goražde" predložila je Načelniku Općine Goražde da za Lot 2- ustupanje radova na rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže dionica ul. Maršala Tita, dionica Gornji most-Buk, dionica Buk-Pobjeda, dionica Donji most u Goraždu donošenje Odluke o prihvatanju ponude ponuđača „ORMAN" d.o.o. Kiseljak i istom ponuđaču dodjeli ugovor o ustupanju navedenih radova, budući da je ponuda navedenog ponuđača na osnovu rezultata pregleda i ocjene ponuda, po kriteriju najniže cijene, ocjenjena kao najpovoljnija za ugovorni organ.

 

Razmatrajući preporuku Komisije te cijeneći naprijed navedeno, preporuka Komisije je prihvaćena, pa je odlučeno kao u dispozitivu

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: