Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 08.08.2017. 13:35

Štampanje novina Glas Goražde za 2017/18. godinu

Izvor: Akta.ba, 07.08.2017.

JU centar za kulturu Goražde

 

Broj: 45-373/17

Goražde, 19.07.2017. godine

 

Na osnovu člana 64. Stav 1. Tačka b)., člana 70. Stav 1, 3. i 6. Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), te na osnovu preporuke Komisije za javne nabavke, a po provedenom postupku za nabavku usluga putem konkurentskog zahtjeva za dostavljanje ponuda, Direktor Centra, donosi:

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

Član 1.

Prihvata se preporuka Komisije za javne nabavke, te se Ugovor za nabavku usluga -štampanja novina „ Glas Goražde " za 2017/18.godinu dodjeljuje ponuđaču „OFF-SET d.o.o iz Tuzle, koji je dostavio ponudu broj: 45-353/17 od 13.07.2017.godine u kojoj je ponuđena cijena od 8.100,00 KM bez PDV-a.

 

Član 2.

Ova Odluka se dostavlja svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javnih nabavki, u skladu sa članom 71. stav 2. Zakona o javnim nabavkama.

 

Član 3.

Ova Odluka objavit će se na web-stranici ugovornog organa istovremeno sa upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javnih nabavki, u skladu sa članom 70. Stav 6. Zakona o javnim nabavkama.

 

Član 4.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Obrazloženje

Postupak javne nabavke pokrenut je Odlukom o pokretanju postupka javne nabavke broj: 45-307/17 od 29.06.2017.godine.

Postupak nabavke je proveden putem konkurentskog zahtjeva.

Postupak javne nabavke provela je Komisija za javne nabavke imenovana Rješenjem direktora broj: 45-311/17 od 30.06.2017.godine.

U toku postupka javne nabavke Komisija je zaprimila 4 (četiri) pristigle ponude, izvršila otvaranje, te pregled i ocjenu ponude prma zahtjevima i kriterijima iz tenderske dokumentacije.

U postupku javne nabavke utvrđeno je slijedeće:

da su blagovremeno zaprimljene 4 (četiri) ponude;

da nije bilo neblagovremenih ponuda;

da su dostavljene ponude prihvatljive po pitanju kvalifikacije;

 

U postupku donošenja ove Odluke, posebno su cijenjene činjenice da je Komisija, pravilno i potpuno, izvršila ocjenu kvalifikovanosti ponuđača, te ocjenu prispjelih ponuda, u skladu sa kriterijima iz tenderske dokumentacije.

U postupku ocjene provedenog postupka, ugovorni organ nije našao razloge, nepravilnosti niti propusta u radu, koji bi eventualno bili osnov za neprihvatanje preporuke Komisije za javne nabavke. Naime, u postupku je cijenjeno da je Komisija u svemu pravilno postupila, te da je izbor najpovoljnijeg ponuđača izvršen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, podzakonskim aktima i tenderskom dokumentacijom.Uvidom u priloženu dokumentaciju utvrđeno je da je ponuđač „OFF- SET d.0.0 iz Tuzle, dostavio ponudu sa najnižom cijenom i ponuđenim popustom, tehnički zadovoljavajuće ponude, te je odlučeno kao u članu 1. ove Odluke.

Iz navedenih razloga primjenom člana 64. stava (I) tačka b) Zakona o javnim nabavkama, odlučeno je kao u dispozitivu.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba, najkasnije u roku od 5 (pet) dana od dana prijema ove Odluke.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: