Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 12.09.2017. 09:13

Revizija seta finansijskih izvještaja o poslovanju za 2017. godinu

Izvor: Akta.ba, 11.08.2017.

KJKP "POKOP" d.o.o. Sarajevo

za sahrane i upravljanje grobljem

 

Broj:0602-1815-17/17

Sarajevo: 11.08.2017.god.

 

Na osnovu člana 70.stav 1. Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH" br: 39/14), i člana 43. i 47. Statuta KJKP "POKOP" d.o.o. Sarajevo, a na prijedlog Komisije za javne nabavke konstatirane u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda broj 0602-1815-16/17 od 11.08.2017.godine, Direktor donosi

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača konkurentski zahtjev

- nabavka revizije seta finansijskih izvještaja o poslovanju za 2017.godinu

 

Član 1.

Ugovor za nabavku revizije seta finansijskih izvještaja o poslovanju za 2017.godinu u vrijednosti od 9.360,00 KM sa uključenim PDV-om dodjeljuje se ponuđaču MERFI d.o.o. sa registrovanim sjedištem u ul. Porodice Ribar 37, Sarajevo.

 

Član 2.

Ponude ponuđača GRANTH -THORTON d.o.o Banja Luka i REVSAR d.o.o. , Sarajevo, se odbijaju u skladu sa članom 68. Zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik BiH"br.39/14) kao neprihvatljive za ugovorni organ.

 

Član 3.

U skladu sa članom 70.stav 6.Zakona KJKP Pokop d.o.o. Sarajevo će ovu Odluku objaviti na svojoj internet stranici i to istovremeno s upućivanjem Odluke ponuđačima koji su učestvovali u postupku nabavke.

 

Član 4.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Obrazloženje

KJKP Pokop d.o.o. Sarajevo je u skladu sa članom 88. Zakona o javnim nabavkama BiH pokrenulo konkurentski zahtjev za nabavku revizije seta finansijskih izvještaja o poslovanju za 2017.godinu.

Na portalu javnih nabavki objavljeno je obavještenje o nabavci broj 775-7-2-100-3-31/17 od 19.07.2017.godine i ispravka obavještenja 775-7-2-100-8-34/17 od 31.07.2017.godine.

Zahtjev je upućen na adrese tri ponuđača: Revik d.o.o.Branilaca Sarajeva br 20, Sarajevo, Revsar d.o.o. Dolina 2,Sarajevo i Revisium -Consult d.o.o. Marka Marulića do 2c, Sarajevo, dok su ostali ponuđači konkurentski zahtjev preuzeli na Portalu E-nabavke, a na osnovu Obavještenja o nabavci.

Kriterij za dodjelu ugovora ekonomski najpovoljnija ponuda.

Na osnovu Obavještenja o nabavci i tenderske dokumentacije izvršeno je javno otvaranje ponuda dana 07.08.2017.godine u 10:30 sati u prostorijama ugovornog organa KJKP Pokop d.o.o. Sarajevo što je konstatovano u zapisniku o otvaranju ponuda u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama (SI.glasnik BiH 39/14).

Komisija je na javnom otvaranju ponuda 07.08.2017.godine u 10:30 sati konstatovala da je svoje ponude predalo 5 (pet) ponuđača .

Komisija je prema članu 65.ZJN pristupila pregledu i ocjeni ponuda, što je konstatirano u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda koji je sastavni dio ove Odluke.

Shodno prijedlogu i preporuci Komisije za javne nabavke u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda broj 0602-1815-16/17 od 11.08.2017.godine Ugovor u vrijednosti od 9.360,00 KM sa uključenim PDV-om se dodjeljuje ponuđaču MERFI d.o.o. sa registrovanim sjedištem u ul. Porodice Ribar 37, Sarajevo, kao najpovoljnijem ponuđaču.

Ponuda ponuđača GRANTH - THORNTON " d.o.o. Vase Pelagića 2/IV Banja Luka, se odbija kao neprihvatljiva za ugovorni organ jer ne ispunjava sve uslove iz tenderske dokumentacije te se odbacuje iz sljedećih razloga ,ponuđač u svojoj ponudi nije dostavio popunjenu i ovjerenu od strane ponuđača, izjavu o tehničkoj i profesionalnoj sposobnosti, zahtjevanu tačkom 13 tenderske dokumentacije u kojoj je navedeno Obrazovne i profesionalne kvalifikacije dobavljača i/ili kvalifikacije njegovog rukovodnog osoblja i naročito kvalifikacije lica koja su odgovorna za pružanje konkretnih usluga; „Ponuđač je dužan dostaviti popunjenu i ovjerenu od strane ponuđača, izjavu o tehničkoj i profesionalnoj sposobnosti" te postupiti u skladu sa članom 57. stav 1. Zakona o javnim nabavkama BiH, u postupku javne nabavke kandidat /ponuđač pridržava se zahtjeva i uslova iz tenderske dokumentacije.

Na osnovu prethodno navedenog razloga Komisija konstatuje da se ponuda ponuđača GRANTH - THORNTON " d.o.o. Vase Pelagića 2/IV Banja Luka, odbija u skladu sa članom 68. stav 4), tačka i) Zakona o javnim nabavkama BiH, jer ne ispunjava zahtjeve iz Tenderske dokumentacije.

Ponuda ponuđača REVSAR d.o.o. Dolina 2, Sarajevo, se odbija kao neprihvatljiva za ugovorni organ jer ne ispunjava sve uslove iz tenderske dokumentacije te se odbacuje iz sljedećih razloga, ponuđač u svojoj ponudi nije dostavio potvrde poslovnih banke odnosno, potvrdu Uni Credit banke i potvrdu ASA banke. Ponuđač u svojoj ponudi je dostavio Izvještaj o računima pravne osobe izdat od Centralne Banke u kome je navedeno da ponuđač ima četri aktivna računa, a u sklopu svoje ponude ponuđač je dostavio samo dvije potvrde o solventnosti računa što je u suprotnosti sa tačkom 12. tenderske dokumentacije" Ocjena ekonomskog i finansijskog stanja ponuđača će se izvršiti na osnovu dostavljanja"

d) Potvrda svih poslovnih banaka da aktivni transakcijski računi dobavljača u poslovnim bankama, sa Izvještaja o transakcijskim računima izdatog od Centralne Banke BiH, nisu blokirani u zadnja 3 (tri) mjeseca od dana izdavanja potvrde.

Navedene potvrde banaka ne smiju biti starije od dana objave za predmetnu nabavku.

Takođe ponuđač u sklopu svoje ponude nije dostavio kopiju ponude koja je identična orginalu u smislu dostavljanja dokumenata koji se odnose na kvalifikacone uslove, jer dokumenti koji su dostavljeni u orginalnoj ponudi su na poleđini jedne od stranica ovjereni od strane nadležnih tijela, dok kopija ponude ne posjeduje iste ovjere, odnosno na mjesti gdje bi trebala biti ovjera od starane nadležnih tijela tu je samo prazna stranica što je u suprotnosti sa tačkom 16. tenderske dokumentacije - Način dostavljanja ponuda u kome je navedeno "Ponuđač dostavlja orginal ponudu i jednu kopiju ponude koja je identična orginalu u jednoj zatvorenoj koverti".

Ponuđač je vršio korekciju korektorom u Nacrtu ugovora, na strani 11.ponude, na referenc listi strana 24 ponude pod stavkom naziv i sjedište ugovornih strana ili privrednih subjekata, korekcije nisu rađene na način da su vidljive i potvrđena potpisom, kako je to zahtjevano tačkom 14. tenderske dokumentacije, „Svaka ispravka u ponudi mora biti izrađena na način da je vidljiva, potvrđena potpisom i pečatom ponuđača".

Na osnovu svega navedenog Komisija konstatuje da se ponuda ponuđača REVSAR d.o.o. Sarajevo,odbija u skladu sa članom 68. stav 4), tačka i) Zakona o javnim nabavkama BiH, jer ne ispunjava zahtjeve iz Tenderske dokumentacije.

Shodno navedenom ugovorni organ je prihvatio prijedlog Komisije i donio Odluku kao u dispozitivu.

 

Pouka o pravnom lijeku :

Protiv ove Odluke može se uputiti žalba u roku od pet (5) dana od dana prijema ove Odluke. Žalba se izjavljuje ugovornom organu u pisanoj formi direktno, elektronskim putem ili preporučenom poštanskom pošiljkom. Žalba se podnosi u dovoljnom broju primjeraka, a koji ne može biti manji od tri.

 

DIREKTOR

GORAN CERIĆ

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: