Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 08.08.2022. 12:43

(produženje roka) Javni poziv investicijama u svrhu unapređenja poslovanja putem digitalne transformacije poslovnih subjekata u sektoru poljoprivrede

Izvor: Akta.ba, 08.08.2022.

Produžen je rok za prijave na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama u digitalnu transformaciju preduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini. Svi zainteresovani mogu pristupiti javnom pozivu putem ovog linka.

Proces prijava je omogućen isključivo elektronski, putem online platforme do 29. avgusta 2022. godine.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 29. avgust 2022. godine, do 17.00 sati.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem e-maila: eu4businessrecovery@undp.onmicrosoft.com u vremenskom periodu od 14. jula do 22. avgusta. Na sve upite koji stignu prije i poslije navedenog roka neće se odgovarati.Prije postavljanja pitanja zainteresovani podnosioci prijava trebaju pažljivo pročitati dokument Smjernice za podnosioce prijava i postojeća pitanja i odgovore vezane za ovaj javni poziv. Projekat neće odgovarati na već odgovorena pitanja.

Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 3,1 mil KM, Evropska unija podržaće ulaganja u digitalizovane poslovne prakse i standarde usmjerene na jačanje internih kapaciteta preduzeća u sektoru poljoprivrede, s ciljem podrške oporavku ili ponovnom pokretanju poslovnih aktivnosti preduzeća.

 

Ko se može prijaviti?

Na javni poziv EU4BusinessRecovery mogu se prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća koja se aktivno bave uzgojem i/ili preradom voća, uključujući sadni materijal, vinogradarstvo i masline, te uzgojem i/ili preradom povrća, mlijeka, mesa, jaja, ribe, žitarica, gljiva, začinskog bilja, ljekobilja i/ili meda.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od od 10.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a) i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova. Za svaki projekat, podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije dok će projekat finansirati maksimalnih 85% ukupnog iznosa kroz mjeru podrške.

Prihvatljive investicije i troškovi se odnose na nabavku opreme, mašina, alata, komunikacijskih uređaja, hardvera i softvera za kontrolu, praćenje, upravljanje i nadzor proizvodnih procesa, profesionalnih i konsultantskih usluga.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: