Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 31.08.2023. 14:00

Poziv povjeriocima i zainteresovanim licima za predlaganje otvaranja stečajnog postupka nad imovinom stečajnog dužnika Hi Quality Consulting Services za posredovanje i usluge d.o.o. Sarajevo

Izvor: Službene novine Federacije BiH, Broj 66, 30.08.2023

Općinski sud u Sarajevu, stečajni sudija Hakija Zajmović u prethodnom postupku, radi utvrđivanja da li postoje uslovi za otvaranje stečajnog postupka nad imovinom stečajnog dužnika Hi Quality Consulting Services za posredovanje i usluge d.o.o. Sarajevo, ulica Azize Saćirbegović bb Sarajevo, na osnovu člana 102. stav 7. 8. i 9. Zakona o stečaju objavljuje

 

JAVNI POZIV


Pozivaju se povjerioci i zainteresovana lica da u roku od 30 dana od dana objavljivanja ovog poziva predlože otvaranje stečajnog postupka nad imovinom stečajnog dužnika Hi Quality Consulting S ervices za posredovanje i usluge d.o.o. Sarajevo, ulica Azize Šaćirbegović bb Sarajevo uz uplatu predujma za obezbjeđ enje troškova stečajnog postupka u iznosu od 4.000,00 KM na račun broj 1411965320009639 otvoren kod BBI Banke. Ukoliko u ostavljenom roku niko od pozvanih ne predloži otvaranje stečajnog postupka i ne uplati određ eni predujam sud će donijeti Rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.
Ako zainteresovana lica predloži otvaranje stečajnog postupka i uplati određ eni predujam u navedenom roku, sud će otvoriti stečajni postupak i voditi ga u skladu sa odredbama Zakona o stečaju.
Napomena: U prethodnom postupku privremeni stečajni upravnik je u Izvještaju od 19.07.2023. godine navela da postoje zakonski razlozi za otvaranje stečajnog postupka nad privrednim društvom Hi Quality Consulting Services za posredovanje i usluge d.o.o. Sarajevo, ulica Azize Šaćirbegović bb Sarajevo, ali da imovina dužnika nije dovoljna za pokr iće troška stečajnog postupka.

 

Broj 65 0 St 1032331 23 St

Sarajevo16. augusta 2023. godine


(03-3-3108/23)

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: