Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Izdavanje u zakup poslovnih prostora u Travniku

Izvor: eKapija.ba, 08.09.2014.

Na osnovu člana 7. Zakona o zakupu poslovnih zgrada i prostorija (“Službeni list SR BiH” broj 33/77), člana 5. Odluke o uslovima i načinu davanja u zakup poslovnih zgrada i poslovnih prostorija ( broj OV-01-02-88/05 od 28. 02. 2005.god.) , te člana 19 i 20 Zakona o javnim nabavkama BiH (“Službeni glasnik” broj 49/04) , Načelnik Općine Travnik, r a s p i s u j e

 

O G L A S

o licitiranju općinskih poslovnih prostora radi davanja u zakup

 

Općina Travnik izdaje u zakup poslovne prostore, i to :

1.Poslovni prostor u Travniku-Centar I-faza IV-Lamela II (Čabruša-zelena pijaca) ukupne površine 42,oo m2.

2.Poslovni prostor u Travniku-ul.Bosanska 147, ukupne površine 65 m2,

3.Poslovni prostor u Travniku-ul.Erika Brandisa–„Đerdan“, ukupne površine 160 m2,

4.Poslovni prostor u Travniku ul. Poturmahala bb ukupne površine 10,oo m2,

5.Poslovni prostor u Travniku ul. Varoš br. 1 ukupne površine 10 m2

 

Za predmetne poslovne prostore provest će se licitacioni postupak u sali Općine Travnik dana 18.09. 2014.god. sa početkom u 09,00  sati.

 

1.Poslovni prostor u Travniku-Centar I-faza IV-Lamela II (Čabruša-zelena pijaca) ukupne površine 42,oo m2. Prostor namjenjen za sve djelatnosti sem ugostitetljske.Početna cijena mjesečne zakupnine 420,oo KM.

2.Poslovni prostor u Travniku-ul.Bosanska 147, ukupne površine 65 m2, početna cijena mjesečne zakupnine 650,oo KM.

3.Poslovni prostor u Travniku-ul.Erika Brandisa–„Đerdan“, ukupne površine 160 m2.Prostor nemjenjen za sve djelatnosti sem ugostitetljska. Početna cijena mjesečne zakupnine 1.600,oo KM. Prostor djelimično devastiran usljed majskih poplava. Troškovi renoviranja po procjeni općinske Komisije bit će predmet kompenzacije sa mjesečnom zakupninom.

4.Poslovni prostor u Travniku ul. Poturmahala bb ukupne površine 10,oo m2. Početna cijena mjesečne zakupnine 100,oo KM. Prostor devastiran, a troškovi renoviranja po procjeni općinske Komisije bit će predmet kompenzacije sa mjesečnom zakupninom.

5.Poslovni prostor u Travniku ul. Varoš br. 1 ukupne površine 10 m2. Početna cijena mjesečne zakupnine 100,oo KM. Prostor devastiran, a troškovi renoviranja po procjeni općinske Komisije bit će predmet kompenzacije sa mjesečnom zakupninom.

 

Zainteresovane osobe su dužne uplatiti depozit od 10% početne cijene, na blagajni Općine Travnik.

Sa učesnikom licitacije koji bude dao najpovoljniju ponudu na licitaciji, zaključit će se Ugovor o zakupu, na period od godinu dana.

Cijene mjesečne zakupnine sadržava postignutu cijenu zakupa općinskog poslovnog prostora postignutog u postupku licitacije +PDV.

Obaveze zakupca je da najkasnije u roku od 7 dana od dana provođenja licitacije, potpiše Ugovor o zakupu.

Svim učesnicima koji pristupe licitaciji, kao i najpovoljnijem ponuđaču bit će izvršen povrat uplaćenog depozita, nakon završenog licitacionog postupka.

Zainteresirane osobe mogu pogledati predmetni poslovni prostor svakim radnim danom u periodu od 09,oo do 14,oo sati.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: