Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 16.06.2022. 09:52

Obavještenje o uspostavljanju elektronskog Registra testamenata i drugih nasljednopravnih poslova

Izvor: Dnevni Avaz, 16.06.2022.

NOTARSKA KOMORA

 

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Notarska komora FBiH uspostavlja elektronski Registar testamenata i drugih nasljednopravnih poslova

 

Na osnovu člana 50 Uputstva o primjeni Pravilnika o načinu vođenja Registra testamenata i drugih nasljednopravnih poslova u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 18/16), Notarska komora Federacije Bosne i Hercegovine obavještava javnost i ovlaštene korisnike: notare, općinske sudove i diplomatsko - konzularna predstavništva BiH da od 20.06.2022. godine, počinje s radom elektronski Registar testamenata i drugih nasljednopravnih poslova u Federaciji, koji će istima biti dostupan on-line.

Pozivaju se općinski sudovi i diplomatsko-konzulama predstavništva BiH da se, za pristupne podatke zahtjevom obrate Notarskoj komori FBiH, dok će im Korisničke upute za Registar testamenata i drugih nasljednopravnih poslova u Federaciji BiH biti dostavljene putem maii-a.

Od dana puštanja u rad elektronskog Registra, sve upute vezano za elektronski Registar bit će dostupne na službenoj web stranici Notarske komore FBiH: www.notaribih.ba.

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: