Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 04.08.2023. 08:35

Obavještenje o podnesenom zahtjevu za odobravanje nacrta Studije uticaja na životnu sredinu za projekat eksploatacije ugija na ležištu Ostružnja, Stanari

Izvor: Glas Srpske, 04.08.2023.

EFT- Rudnik i Termoelektrana Stanari d.o.o.

Stanari bb 74 208 Stanari Republika Srpska

 

 

Nosilac projekta: .EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari" d.o.o.Stanari

Izrađivač studije: JNU Institut zaštite i ekologije RS Banjaluka

Mjesto i datum: Stanari, 04.08.2023

 

 

OBAVJEŠTENJE

o podnesenom zahtjevu za odobravanje nacrta Studije uticaja na životnu sredinu za projekat eksploatacije ugija na ležištu Ostružnja, Stanari.

 

Lokacija prostora predviđenog za eksploataciju ugija se nalazi na ležištu Ostružnja, opština Stanari i obuhvata površinu od 893,71 ha.

U nacrtu Studije uticaja na životnu sredinu je navedeno da se primjenom propisanih mjera zaštite, definisanih ovom studijom, mogu obezbijediti potrebni uslovi za zaštitu životne sredine prilikom realizacije projekta. Javni uvid u nacrt Studije može se izvršiti u prostorijama Opštine Stanari - kancelarija br.28 u periodu od 04.08.2023 do 06.09.2023 godine.

Javna rasprava o nacrtu Studije uticaja na životnu sredinu održaće se 22.08.2023 godine u sali Skupštine opštine Stanari uli časova.

Zainteresovana javnost može u roku od 15 dana od održavanja javne rasprave podnijeti u pisanoj formi primjedbe i mišljenje u vezi sa nacrtom Studije Odjeljenju za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju opštine Stanari ili Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Banjaluka.

Nosilac projekta:

„EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari" d.o.o. Stanari

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: