Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

ISUP poslovni informacioni sistem je prilagođen svim poslovnim funkcijama u organizacijama svih djelatnosti i veličina - Izaberite onu kojoj pripadate

Izvor: eKapija.ba, 29.05.2013.

ISUP je sofisticiran IS namjenjen za BPM (upravljanje poslovnim procesima) kojeg koriste svi naši klijenti, ali u različitim modularnim skupovima ovisno o djelatnosti, veličini i broju korisnika.

Sastavljen je od osam osnovnih modula, a zavisno od potreba, organizacione strukture, i ambicija korisnika, ISUP može doseći i do 23 modula.

ISUP pokriva sljedeće poslovne funkcije: menadžment, ljudske resurse, nabavu, financije, proizvodnju, skladište i prodaju . Upotrebljavaju ga godinama preduzeća koja su uz njega postali BiH lideri u branšama proizvodnje, trgovine, obrazovanja, državne uprave, telekomunikacija, distribucije, ugostiteljstva, građevine i usluga. Razvijen je modernim tehnologijama, prema domaćim potrebama i domaćem zakonodavstvu.

S obzirom da je izrađen modularno, svaki se modul može koristiti samostalno, ali moduli međusobno integrirani pokazuju svoju najveću snagu.

ISUP omogućuje rad sa praktično neograničenim brojem proizvodnih linija, distributivnih centara, priručnih skladišta i maloprodajnih objekata – prodavnica. Postoji mogućnost različitih cijena u maloprodajnim objektima, kao i različiti načini prodaje – za gotovinu, na kartice, preko virmana. Sistem podržava korištenje akcijskih cijena, posebnih popusta i posebnih uslova za kupce u veleprodaji i maloprodaji.

Sve poslovne promjene imaju odgovarajuće posebno definisane dokumente što, s jedne strane, omogućava jednostavan zapis poslovnih promjena dok, s druge strane, unutar baze formira stanja koja se automatski koriste za sljedeće poslovne aktivnosti. (Na primer, unos računa špeditera formira dug prema dobavljaču, bilježi iznos predporeza i učestvuje u ulaznoj kalkulaciji pri formiranju ulaza u skladište.) Pored toga, ovakav pristup omogućava formiranje svih izveštaja na osnovu originalnih dokumenata (izvan finansijskog knjigovodstva)

Poseban način povezivanja poslovnih promjena i financijskog knjigovodstva (kroz bazu pravila) omogućuje stalno upoređenje stanja u Financijskom knjigovodstvu sa onima koja se dobijaju kroz originalnu dokumentaciju. To takođe omogućuje promjenu načina knjiženja u toku godine (retroaktivno) i/ili paralelno vođenje knjigovodstva na više načina.

Nivelacije cijena u distributivnim centrima (veleprodajne cijene) i maloprodajnim objektima (maloprodajne cijene) moguće je uraditi računarski i "ručno". Računarski znači da računar uradi analizu stanja, ustanovi stanja pri promjeni cijena za sve artikle po objektima i sam formira dokumente nivelacije.

Kroz integralno riješen postupak nabavke, računar automatski vrši ulaznu kalkulaciju, pri čemu se registruje cijena dobavljača, nabavna cijena i uprosječena cijena za svaki artikal. Na osnovu ovih elemenata računar izračunava veleprodajnu i maloprodajnu maržu. Sistem omogućuje više načina formiranja ulaznih i izlaznih kalkulacija.

ISUP omogućuje proširenje opisa za artikle za specifično obilježavanje (nazivi na drugim jezicima, višestruki EAN kodovi i višestruki brojevi proizvođača, specifične karakteristike kao što su boja, veličina, ...).

ISUP podržava sistem za definisanje nivoa ovlaštenja čime upravlja Korisnik.

Kroz ISUP se može dobiti rekonstrukcija stanja svih artikala u bilo kom objektu za bilo koji datum i izračunati koeficijente obrta.

ISUP omogućuje prepisivanje tabela u MS SQL bazu i korištenje alata Business Intelligence-a (SQL Server Business Intelligence Development Studio).

Za više informacija kliknite OVDJE

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: