Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu (refundaciju) finansijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju inovatora iz Zeničko-dobojskog kantona

Izvor: eKapija.ba, 25.04.2014.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

MINISTARSTVO ZA PRIVREDU/GOSPODARSTVO

 

 

Na osnovu Zaključka o usvajanju Uputstva o postupcima i kriterijima za odobravanje i dodjelu (refundaciju) sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju troškova realizacije patenata inovatora sa područja Zeničko-dobojskog kantona, broj: 02-02-3238/14 od 12.2.2014. godine, Zaključka o usvajanju Programa utroška budžetskih sredstava u 2014. godini, broj: 02-14-3234/14 od 12.2.2014. godine, Ministarstvo za privredu, raspisuje:

 

JAVNI POZIV

za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu (refundaciju) finansijskih sredstava namijenjenih

subvencioniranju inovatora iz Zeničko-dobojskog kantona

 

1. Pozivaju se inovatori iz Zeničko-dobojskog kantona koji su u fazi realizacije patenta, odnosno izuma prema Zakonu o intelektualnom vlasništvu u Bosni i Hercegovini („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“, broj: 03/02) da podnesu Zahtjev za odobravanje i dodjelu nepovratnih finansijskih sredstava obezbjeđenih za subvencioniranje realizacije patenta.

 

2. Pravo korištenja poticajnih sredstava imaju inovatori iz Zeničko-dobojskog kantona.

Jedan inovator ne može biti korisnik više od jednog poticaja Ministarstva za privredu u toku tekuće budžetske godine.

 

3. Inovatoru će se, nakon uredno dostavljenog Zahtjeva i provedene procedure odlučivanja, odobriti sredstva u iznosu od 5.000,00 KM za jedno patentno rješenje.

– Jedan inovator može dobiti poticaj za najviše 3 (tri) patenta, ali jedan po godini;

– Pravo na poticaj nemaju članovi uže porodice inovatora koji je ostvario maksimalni iznos poticaja.

 

4. Uz Zahtjev za odobravanje poticajnih sredstava inovator je dužan dostaviti sljedeće priloge:

– Ovjerenu kopiju lične karte;

– Orginal ili ovjerenu kopiju Obavještenja o evidenciji prebivališta, izdatog od strane nadležnog organa, ne starije od 60 dana računajući od dana podnošenja zahtjeva;

– Orginal ili ovjerenu kopiju Rješenja o dodjeli patenta, izdatog od nadležnog organa nakon 01.01.2005. godine u BIH ili inostranstvu (sa prevodom na jedan od službenih jezika u BIH).

 

5. Po uredno prispjelom Zahtjevu, ocjenu i mišljenje dat će Komisija Ministarstva za privredu, poštujući hronologiju prijema u protokolu Kantona.

U slučaju da Komisija ocijeni da nisu ispunjeni svi uslovi za odobravanje poticajnih sredstava, Ministarstvo za privredu će Inovatoru dostaviti Obavještenje o odbijanju zahtjeva.

 

6. Na osnovu Izvještaja o pozitivnoj ocjeni i mišljenju Komisije, Ministarstvo za privredu će predložiti Vladi Kantona donošenje Zaključka o odobravanju subvencionirnja troškova provođenja postupka ispitivanja patenta.

Vlada Kantona može opozvati donesene zaključke, zavisno od dinamike priliva budžetskih sredstava tokom godine.

Na osnovu donesenog Zaključka Vlade Kantona o odobravanju subvencioniranja troškova provođenja postupka ispitivanja patenta, Ministarstvo za privredu će Ministarstvu financija podnijeti Nalog za isplatu, odnosno refundaciju odobrenih sredstava poticaja.

 

7. Zahtjeve za odobravanje subvencioniranja troškova patentiranja, inovatori trebaju dostaviti najkasnije do 30.11.2014. godine.na adresu:

ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Ministarstvo za privredu

KOMISIJA ZA OCJENU ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANjE I DODJELU POTICAJA INOVATORIMA

Kučukovići br. 2. Zenica

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon Ministarstva za privredu

405-703, 406-159 ili fax 404-506, te E-mail min.privreda@zdk.ba i www:zdk.ba

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: