Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.05.2020. 15:13

(dopuna) Javni poziv za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plaća za mjesec mart 2020. godine

Izvor: Akta.ba, 11.05.2020.

Bosna i Hercegovina

Federacijaa Bosne i Hercegovine

KANTON SARAJEVO      

Ministarstvo privrede

 

Na osnovu Odluke Vlade Kantona Sarajevo broj: 02-04-9386-4/20 od 04.04.2020. godine i inicijative Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo raspisuje

 

DOPUNU JAVNOG POZIVA

za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plaća za mjesec MART 2020. godine

 

Pozivaju se pravna lica čija je djelatnost zabranjena Naredbama Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da se prijave na ovaj dopunjeni Javni poziv kako bi se Istim obezbijedila sredstva za isplatu plaće za mjesec mart 2020 godine do visine minimalne plaće definisane u iznosu do 406,00 KM, a u zavisnosti od perioda trajanja zabrane djelatnosti.

 

Prijavu na ovaj Javni poziv mogu podnijeti samo ona pravna lica koja imaju sjedište na području Kantona Sarajevo i koja su upisana u Registar predškolskih ustanova. Registar autoškola i Registar Organizatora obrazovanja odraslih, koje vodi Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

1. Da im je zabranjeno obavljanje osnovne djelatnosti naredbama Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (djelatnost predškolsko obrazovanje Šifra djelatnosti 85.10; djelatnost ostalo obrazovanje i poučavanje (obrazovanja odraslih) Šifra djelatnosti 85.59 i djelatnost vozačkih škola šifra djelatnosti 85.53);

2. Da su ispunjene obaveze po osnovu javnih prihoda zaključno sa 31. 12.2019. godine; i

3. Da je zadržan broj prijavljenih radnika na dan 31.03. 2020. godine, osim onih radnika kojima je istekao ugovor o radu i/ili koji su sporazumno prekinuli radni odnos.

 

Zahtjev (Obrazac 1 i Obrazac 2 može se preuzeti na https://mp.ks.gov.ba/), zahtjev se dostavlja putem pošte na adresu: Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Reisa Džemaludina Čauševića 1,71000 Sarajevo

 

NAPOMENA: Pravna lica koja u svom sastavu imaju više organizacionih jedinica dužni su dostaviti popunjen Obrazac 1 i Obrazac 2 za svaku organizacionu jedinicu.

 

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva po ovom javnom pozivu je 7 (sedam dana od dana objave ovog javnog poziva).

 

Ministar

Draško Jeličić, dipl.ecc

 

 

dopuna javnog poziva

obrazac 1

obrazac 2

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: