Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Javni poziv za mala i srednja preduzeća – program oporavka od poplava

Izvor: eKapija.ba, 01.09.2014.

 

Javni poziv za mala i srednja preduzeća – program oporavka od poplava

 

DATUM: 1.09.2014.

 

EU Program za oporavak od poplava (EU PoP) će kroz programsku komponentu Ekonomski oporavak dodijeliti bespovratnu pomoć malim i srednjim preduzećima (MSP) koja su pretrpila materijalnu štetu od poplava.

 

Pomoć će uključivati sredstva u direktnoj vezi sa individualnim potrebama MSP koja može da uključuje rekonstrukciju privredne i poljoprivredne infrastrukture, pružanje tehničke pomoći u cilju poboljšanja produktivnosti, kao i pružanje ekonomske pomoći MSP u stvaranju  prihoda zasnovanog na pristupu lanca vrijednosti. Sve navedene aktivnosti su usmjerene na zadržavanje radnih mjesta, kao i proširenje mogućnosti za zapošljavanje.

 

Prijaviti se mogu preduzeća koja se bave proizvodnjom i proizvodno-uslužnom djelatnošću koja su registrovana na području općina Maglaj, Odžak, Domaljevac-Šamac, Orašje, Tuzla, Sanski Most, Živinice, Zenica, Srebrenik, Lukavac, Žepče, Bijeljina, Šamac, Doboj, Prijedor, Banja Luka, Modriča, Laktaši, Srbac, Šekovići, Vukosavlje, Donji Žabar, Čelinac i Brčko.

 

Pojedinačni iznos sredstava za koje se može podnijeti zahtjev iznosi od 10.000 KM do 150.000 KM po pravnom licu. Zahtjevi koji po svojoj specifičnosti u pogledu visine pomoći prelaze navedene iznose mogu biti podvrgnuti posebnoj evaluaciji.

 

Odabrana MSP će dobiti pomoć koja će se dodjeljivati u skladu sa njihovim identificiranim potrebama i u okviru raspoloživih programskih sredstava.

 

Nepotpune prijave podnosioca zahtjeva se neće uzimati u obzir.

 

Rok za dostavljanje prijave uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju (dostupno za preuzimanje na ovoj web stranici), najkasnije do 22.09.2014. god. do 17:00 sati.

 

Sve prijave slati na registry.ba@undp.org ili direktno u jedan od UNDP ureda:

 

a.    Sarajevo: Zmaja od Bosne bb (UN House)

 b.    Doboj: Cara Dušana bb

 c.    Tuzla: Mije Keroševića 20 (zgrada RTV Tuzla)

 d.    Brčko: Bulevar Mira 1 (zgrada Vlade Brčko Distrikta)

 

 

Za sve detalje preuzmite SMJERNICE ZA PODNOŠENJE PRIJAVE I PRIJAVNI OBRAZAC u Word ili PDF formatu

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: