Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 09.12.2020. 11:33

Poziv za dostavljanje projekata u okviru Međunarodne klimatske inicijative

Izvor: Akta.ba, 08.12.2020.

Objavljen poziv

za dostavljanje projekata u okviru Međunarodne klimatske inicijative

 

 

​Ministarstvo životne sredine Savezne Republike Njemačke (BMU) i Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) objavljuju poziv za dostavljanje projekata u okviru Međunarodne klimatske inicijative. Riječ je o tzv. „malim grantovima“ u iznosu od 60.000 do 100.000 evra za projekte u sljedećim oblastima:

• Ublažavanje emisija gasova sa efektom staklene bašte

• Prilagođavanje efektima klimatskih promjena

• Očuvanje prirodnih ponora sa ugljenikom / REDD

• Očuvanje biodiverziteta

 

Gornji iznos granta može da podigne na 200.000 evra za projekte koji uključuju aktivnosti ublažavanja i adaptacije. Trajanje projekata mora biti između 6 mjeseci i 2 godine.

 

Grant je namijenjen neprofitnim organizacijama ili profitnim organizacijama koje nude neprofitni projekat. Ovo je dio projekta „Izgradnja kapaciteta i finansija za nacionalnu i lokalnu akciju u vezi klimatskih promjena i biodiverziteta“ i usmjeren je na male organizacije u zemljama u razvoju.

 

Da bi ispunio uslove, projekat mora biti izveden u zemlji sa liste DAC ODA. Nekoliko drugih kriterijuma u vezi sa pravnim statusom i računovodstvenim mehanizmima u organizaciji takođe moraju biti ispunjeni detaljno u priloženom dokumentu i na internet stranici "IKI Small Grants" na engleskom ili njemačkom jeziku. Rok za prijavu je 9. februar 2021.

 

Više detalja u dokumentu ispod i na:

https://www.international-climate-initiative.com/en/project-funding/information-for-applicants/iki-small-and-medium-grants/iki-small-grants?iki_lang=en

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: