Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.12.2020. 14:36

Poziv na Javne konsultacije za stratešku platformu

Izvor: Akta.ba, 11.12.2020.

 

Poziv na Javne konsultacije za stratešku platformu

 

Poštovani građani općine Doboj Istok,

U toku je izrada Strategije razvoja općine Doboj Istok za period 2021-2027 godina koja predstavlja ključno-planski dokument općine, koji treba da podstiče budući rast i razvoj općine. Strategija treba da predstavlja okvir za definisanje zajedničkih ciljeva, podsticanje lokalnih snaga, kao i odgovore na izazove budućeg razvoja općine i sveukupnog života u njoj, te da informira potencijalne ulagače o razvojnom putu općine Doboj Istok. Strategija razvoja predstavlja osnovu za izradu detaljnih planova i programa u pojedinim oblastima i sektorima, kreira podlogu za praćenje napretka, te podstiče saradnju i dogovor u planiranju različitih nivoa vlasti i društveno-ekonomskih partnera.

Razvojni tim općine Doboj Istok, uz tehničku i stručnu podršku obezbjeđenu kroz Projekat integrisanog razvoja ( ILDP), a koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP), je uradio NACRT Strateške platforme koja obuhvata sažetak situacione analize, strateške fokuse, viziju razvoja i strateške ciljeve.

U skladu sa navedenim, informišemo vas da su u toku javne konsultacije za Nacrt Strateške platforme, a koju možete detaljnije pogledati u priloženom dokumentu, te na isti dati svoje prijedloge, komentare i sugestije.

Poštovani građani, predstavnici nevladinog sektora, vijećnici, privredni subjekti, predstavnici MZ-a i javnih preduzeća i ustanova pozivamo vas da putem javnih konsultacija date svoj doprinos za izradu Strategije razvoja općine Doboj Istok.

Komentare, prijedloge i sugestije možete slati putem e-maila na adresu privreda.dobojistok@bih.net.ba  ili pisanim putem na protokol Općine uz naznaku: „Za koordinatora Ooćinskog razvojnog tima Doboj Istok : Javne konsultacije / Strateška platforma“. Eventualno i sva druga pitanja možete slati na ovu adresu.

Rok za dostavljanje prijedloga, komentara i sugestija je 12.01. 2021. godine do 16:00 sati.

 

Strateska platforma_Doboj Istok_NACRT za Javne konsultacije

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: