U okviru nastavka dobre saradnje Općine Banovići i Investicijske fondacije IMPAKT, obavještavamo sve mlade sa područja općine Banovići da su otvorene prijave za učešće u Program jačanja kapaciteta mladih omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta.

Uvažavajući dosadašnju uspješnu saradnju i spremnost lokalne zajednice da mladima omogućite što kvalitetnije uslove života kroz realizaciju programa i projekata, nakon nekoliko uspješno realizovanih projekata sa Općinom Banovići, fondacija Impakt raspisala je novi poziv za sve mlade (od 18 do 35 godina) koji prepoznaju problem u svojoj lokalnoj zajednici i žele doprinijeti njegovom rješavanju i lokalnom ekonomskom razvoju kroz realizaciju projekta ili pokretanje vlastitog biznisa. Poziv je raspisan u okviru BOLD programa Američke vlade, koji nudi brojne prilike za omladinske lidere kako u BiH, tako i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Program jačanja kapaciteta omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta  nudi:

  • Učešće na intenzivnoj petodnevnoj obuci iz oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta prilikom čega će učesnici/ce razviti poduzetničke vještine i vještine iz oblasti projektnog menadžmenta uz izrađene poslovne planove, poslovne modele i projektne prijedloge u martu 2021. godine.
  • Mentorstvo od strane uspješnih poduzetnika i stručnjaka iz BiH i SAD-a.
  • Priliku da upoznaju uspješne mlade poduzetnike iz SAD-a koji su napravili doprinos razvoju lokalnih zajednica u kojima žive kroz realizaciju projekata i/ili pokretanje biznisa.
  • Mentorstvo u razradi poslovnih i projektnih ideja i pripremi aplikacija za BOLD program malih grantova.
  • Umrežavanje sa postojećim članovima BOLD mreže, priliku za razmjenu iskustava, upoznavanje sa vršnjacima i pristup svim drugim programima BOLD mreže.
  • Postajanje dijelom mreže omladinskih lidera u BiH.

U svrhu informisanja potencijalnih učesnika i učesnica, Investicijska fondacija Impakt i predstavnici BOLD programa Američke vlade organizovat će online informativne radionice sa fokusom na određene regije, ali je učešće otvoreno za sve zainteresovane. Za regiju Tuzla informativna radionica o programu će se održati 21.12.2020. godine u periodu od 10.00 do 11.30 h.

Prijave za učešće na online informativnoj radionici se vrši slanjem potvrde učešća popunjavanjem kratke forme na sljedećem linku: https://forms.gle/X1sh3xHXTap3KzhE9

LINK: Poziv za učešće u programu jačanja kapaciteta omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta.