Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Lisabon (bus + avion) 25.11. – 29.11.2014.

Izvor: eKapija.ba, 23.09.2014.

TERMIN 25.11. – 29.11.2014.

(prelijepe plaže, Atlanski okean, Fado, Vasco de Gama...)

Lisabon mnogi nazivaju gradom sunca, pored Pariza, drugim svjetskim gradom “svjetlosti”. Skoro svakodnevno obasjana suncevim zracima prelijepa rijeka Tagus se presijava u hiljade duginih boja isticuci jedinstvenu arhitekturu i nezaobilaznu zavodljivost ovog grada. Svatko tko nije vidio Lisabon, nije vidio ljepotu - tako bar tvrde Portugalci. Najljepša “arterija”, koja prolazi tim lijepim gradom, ušće je rijeke Tagus koja se ulijeva u Atlantski ocean i tvori jezero koje se naziva Mar de Plaha - jednu od najljepših prirodnih luka na svijetu. Ovaj lijepi grad probudit će u Vama melanholiju dok se budete opraštali od njega slušajući fado – pjesme o ljubavi i smrti.

1. dan 25.11.2014. (Utorak) – Sarajevo - Beograd – Lisabon

Okupljanje ispred Zemaljskog muzeja Sarajevo i polazak prema Beogradu jutarnjim satima. Dolazak na aerodrom u Beograd. Check-in, pasoške i carinske formalnosti. Let za Lisabon u 15.45h. Slijetanje u Lisabon 18.40h. Transfer i smještaj u hotel.

 

2. – 4. dan 26.–28.09.2014. (Srijeda - Petak) – Lisabon

Za vrijeme Vašeg boravka u Lisabonu postoji mogućnost organizacije dodatnih fakultativnih izleta.

Panoramski obilazak LISABONA (FAKULTATIVNO) uključuje vožnju autobusom kroz centralnu gradsku zonu: Trg Marquês de Pombal, Avenija Liberdade i jedan od najljepših trgova Rossio. Nakon čega slijedi posjeta ALFAMI, najstarijim gradskim četvrtima Lisabona, uz kraću šetnju uskim uličicama prema vrhu uzvišenja sve do dvorca Sao Jorge odakle se pruža fantastičan pogled na sam grad, rijeku i bližu okolinu... Poslije kraćeg zadržavanja na zidinama dvorca, polazimo prema BELEMU... Ovaj dio grada na samoj obali rijeke Tagus Vas neodoljivo podsjeća na period velikih otkrića i “zlatnog doba” Portugala, te njihovih poznatih moreplovaca i brojnih kolonijalnih osvajanja... U današnje doba to je prelijepo uređena zona sa velikim brojem parkova i zelenila kao i brojnih spomenika vrijednih posjete... (Monastir Sv.Jeronima, Spomenik velikim otkrićima, Toranj Belem – ulaznice za ove objekte nisu uključene). Slobodno vrijeme za individualni obilazak centra grada, nakon čega slijedi povratak u hotel.

SINTRA I CABO DA ROCA (FAKULTATIVNO) - Perfektna simbioza između prirode i kulturno istorijskog nasljeđa dovela je SINTRU na UNESCO-vu listu svjetskih spomenika i baštine... Ovo malo romantično mjesto koje je svoj “vrhunac” dostiglo u 19.vijeku, je oduvijek bilo omiljeno odredište brojnih umjetnika i književnika iz cijelog svijeta... Knjizevnik LORD BYRON, ga je nazvao “zemaljskim rajskim vrtovima”, a portugalski pisac Eça de Queiroz, koji ga je opisao u svojim brojnim knjigama, je stvorio posebnu auru ovog grada. Obilazak uključuje posjetu istorijskom centru ovog malog mjesta (cca 30km od Lisabona), gdje se nalazi Kraljevska palata, koja je samo jedan od brojnih monjumentalnih građevina ovog regiona. Oficijelni vodic ce Vam u toku posjete samoj palati, pokusati docarati kompletnu sliku tadasnjeg zivota, nakon cega cete imati malo slobodnog vremena da prosetate romanticnim svijetom Sintre i malim uskim ulicicama bogatim brojnim detaljima...

Nakon posjete Sintri, polazimo prema najzapadnijem rtu Evrope, CABO da ROCA... O ovom posebnom mjestu, veliki portugalski pjesnik Luis de Camoes je napisao: “Ovo je mjesto gdje završava kopno a počinje beskrajno morsko prostranstvo”. Nastavak vožnje uz obalu uz poznatu Guincho plažu i Boca do Inferno (Usta pakla) – prelijepu stijenu koju je izdubilo more. Odlazak do starog ribarskog sela Cascaisa, koje je 1940.-ih bilo izabrano kao rezidencija za evropsko kraljevsko plemstvo u izgnanstvu... Slobodno vrijeme u lijepom zaljevu s brojnim ribarskim brodićima. Povratak u Lisabon obalnom cestom kroz mjesto Estoril. Povratak u hotel.

 

Posljednji dan boravka u Lisabonu 28.11.2014.

Doručak. Dan slobodan za individualne aktivnosti ili dodatni izlet. Check out iz hotela. Transfer do aerodroma u 19.30h. Polijetanje za Beograd u 22.45h.

 

5. dan 29.11.2014. (Subota) – Lisabon – Beograd - Sarajevo

Dolazak u Beograd u ranim jutranjim satima oko 03.25h. Transfer autobusom do Sarajeva. Dolazak u podnevnim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA HTL 3*/4* - 965,00 KM

(sa uključenim aerodromskim taxama)

 

CIJENA UKLJUČUJE:

  • Prevoz autobusom na relaciji BiH – BEOGRAD – BiH (min.20 putnika)
  • Avio prevoz na relaciji Beograd – Lisabon – Beograd, TAP redovna linija
  • Aerodromske takse
  • Transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
  • 3 noćenja sa doručkom u LISABONU u hotelu sa 3*/4* u 1/2 sobama
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Lisabonu kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • Putnicko zdravstveno osiguranje (10 KM)
  • Fakultativne izlete (obilazak Lisabona, Cabo da Roca/Sintra, večera uz FADO) i ulaznice planirane po programu.
  • Doplata za jednokrevetnu sobu 150,00KM

 

NAPOMENE:

  • Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika putnika a u skladu sa Opštim uslovima putovanja.
  • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: