Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 04.01.2021. 09:59

Obavještenje prijevoznicima koji obavljaju međunarodni i međuentitetski linijski prijevoz putnika o podnošenju zahtjeva za privremenu obustavu prijevoza

Izvor: Akta.ba, 29.12.2020.

Obavještenje prijevoznicima koji obavljaju međunarodni i međuentitetski linijski prijevoz putnika

 

Uzimajući u obzir dalje zadržavanje prethodno uspostavljenih mjera većine zemalja članica EU, kao i zemalja zapadnog Balkana, u cilju smanjenja širenja pandemije COVID-19, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine (dalje u tekstu: Ministarstvo) obavještava prijevoznike koji obavljaju međunarodni i međuentitetski linijski prijevoz putnika o mogućnosti podnošenja zahtjeva za privremenu obustavu prijevoza.

 

Članom 16. i 23. Zakona o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu („Službeni glasnik BiH", broj 01/02 i 14/03, dalje u tekstu: Zakon), propisano je da se za vrijeme važenja dozvole iz člana 10. Zakona, kao i za vrijeme važenja odobrenog reda vožnje međuentitetske linije, prijevoz putnika može privremeno obustaviti kad nastanu i dok traju okolnosti koje prijevoznik nije mogao predvidjeti, a čije posljedice nije mogao otkloniti.

 

Stoga prijevoznici koji neće biti u mogućnosti u punom kapacitetu održavati registrirane linije (međunarodne i međuentitetske) mogu Ministarstvu podnijeti zahtjev za privremenu obustavu prijevoza za određene polaske ili linije u cjelini.

 

Zahtjev se može podnijeti od dana objave ovog obavještenja na portalu www.prometnedozvole.gov.ba, a obustava može trajati do 30. 4. 2021. godine. Ministarstvo će o zahtjevu odlučivati rješenjem i o istom upoznati nadležne kontrolne organe.

 

Sarajevo, 11.12.2020. godine

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: