Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.05.2016. 14:55

Obavještenje poljoprivrednim proizvođačima o ostvarenju poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za 2016. godinu

Izvor: Akta.ba, 10.05.2016.

U skladu sa Zaključkom Vlade Brčko distrikta BiH donesenim na 118. izvanrednoj sjednici Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo obavještava poljoprivredne proizvođače s područja Brčko distrikta BiH koji namjeravaju podnijeti zahtjeve za ostvarenje poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za 2016. godinu da mogu podnijeti zahtjev za izlazak povjerenstva na teren radi utvrđivanja činjeničnog stanja i sačinjavanja privremenog zapisnika.

Zahtjev se može podnijeti za biljnu proizvodnju koja je u tijeku i stočarsku proizvodnju koja je svršena, a može se podnositi od 16. 5. 2016. godine do donošenja pravilnika o načinu i uvjetima za poticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2016. godinu. U zahtjevu za izlazak povjerenstva na teren potrebno je navesti katastarske parcele na kojima je zasnovana proizvodnja, a prilikom izlaska povjerenstva na teren dužni su povjerenstvu omogućiti uvid u preslike katastarskih planova i  dokumentaciju koja predstavlja pravni temelj za korištenje parcela na kojima je zasnovana poljoprivredna proizvodnja (posjedovni list, zemljišnoknjižni izvadak, ugovor o zakupu, itd.).

Zahtjeve za ostvarenje poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji poljoprivredni proizvođači će predati nakon donošenja pravilnika o načinu i uvjetima za poticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2016. godinu.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: