Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 17.05.2016. 12:07

Obavještenje poljoprivrednim proizvođačima o podnošenju zahtjeva za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za zasnivanje novih zasada jagodičastog voća

Izvor: Akta.ba, 17.05.2016.

Općinski novčani podsticaj za zasnivanje novih zasada jagodičastog voća

 

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače sa područja općine Kakanj da mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za zasnivanje novih zasada jagodičastog voća. Pravo na podsticaj za podizanje novih zasada jagodičastog voća imaju korisnici koji su zasadili jagodičasto voće na  površini od 1 do 5 dunuma u proljeće i jesen 2016.godine uz uslov da su u zasadu provedene neophodne agrotehničke mjere.

 

Podsticaj mogu ostvariti proizvođači koji su zasad  jagodičastog voća zasnovali na vlastitoj parceli ili parceli pod ugovorom o zakupu zemljišta sklopljenim najmanje na 15 godina.

Podsticaj iznosi 200,00 KM/dunumu.

 

Potrebna dokumentacija za ostvarivanje podsticaja:

-      zahtjev za ostvarivanje prava na podsticaje za biljnu proizvodnju,

-      kopija potvrde o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava od općinske službe prema mjestu prebivališta (fizička lica) izdate u 2016.godini,

-      vlasništvo nad parcelom (kopija ZK izvatka ili posjedovnog lista) ili ugovor o zakupu zemljišta sa kopijom ZK izvatka ili kopijom posjedovnog lista, ovjeren kod notara,

-      račun o nabavci sadnog materijala (ovjeren na ime kupca) i izdat u 2016.godini,

-      certifikat o kvaliteti i zdravstvenoj ispravnosti sadnog materijala (ovjeren pečatom rasadnika), u skladu sa Zakonom o sjemenu i sadnom materijalu poljoprivrednog bilja (“Službene novine FBiH”, broj: 25/04),

-      kopija kartice broja bankovnog računa.

 

Rok za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za zasnivanje novih zasada jagodičastog voća je 24.6.2016.godine.        

    

Zainteresirani mogu preuzeti obrazac zahtjeva na protokolu Općine Kakanj, te uz neophodnu dokumentaciju  isti predati na mjestu preuzimanja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Kakanj, Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline, I sprat  ili na broj telefona: 032/771-828,  svakim radnim danom.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: