Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 23.05.2016. 13:41

Poziv na poslovnu saradnju za mjesec maj 2016. (folije za pakovanje, tekstil i sportska oprema, sirovi orašasti plodovi, suho voće, grah, čipsevi i ostale grickalice, odjeća, obuća i modni dodaci, ručno izrađene torbe, dijelovi i dodaci za šasije kamiona, inovativni proizvodi, trgovačko posredovanje između balkanskih i evropskih firmi na polju hemijske industrije, kozmetika, umjetnički (likovni) materijal: okviri, četke, sredstava za brisanje/uklanjanje fleka, platna...)

Izvor: Vanjskotrgovinska komora BiH, 23.05.2016.

Usluge traženja poslovnih partnera u inostranstvu imaju za cilj da malim i srednjim preduzećima sa prostora koje pokriva Evropska preduzetnička mreža (Enterprise Europe Network) olakšaju pronalazak odgovarajućeg poslovnog partnera bez obzira da li se radi o saradnji u vidu posredništva u trgovini, distribuciji, marketingu, franšizi, zajedničkom ulaganju, proizvodnji ili podugovaranju. S tim ciljem, Euro info korespondentni centar BiH (EICC BiH) na raspolaganju ima alat za pretraživanje baze podataka poslovne saradnje (Business Cooperation Database ili BCD) u koju se unose sve ponude poslovne saradnje iz svih partnerskih organizacija Mreže.

Ukoliko ste zainteresovani da pronađete poslovnog partnera iz EU, EICC BiH Vam može pomoći na dva načina:

- EICC BiH svakog mjeseca na ovoj stranici objavljuje najaktuelnije ponude. Ukoliko je Vaša firma zainteresovana za neku od postojećih ponuda, potrebno je elektronski na engleskom jeziku ispuniti BCD Prijavni obrazac sa tačnom šifrom ponude od Vašeg interesa i isti dostaviti putem e-maila na adresu jadranka.stany@komorabih.ba

- ukoliko Vaša firma samoinicijativno želi da ponudi poslovnu saradnju drugim firmama iz EU, ovdje možete naći Obrazac poslovne saradnje koji je potrebno ispuniti elektronski na engleskom jeziku i isti poslati elektronskom poštom na gore navedenu e-mail adresu.

 

Sve dodatne informacije o uslugama traženja poslovnih partnera u EU možete dobiti od sljedeće kontakt osobe:

Jadranka Stany

Službenik za informisanje

Euro info korespondentni centar BiH

Vanjskotrgovinska komora BiH

Tel: 033 566 241

E-mail: jadranka.stany@komorabih.ba

 

 

BILTEN POSLOVNE SARADNJE ZA MAJ 2016. GODINE

 

EEN BiH PS 1 – Maj 2016

Poljski proizvođač i distributer folija za pakovanje je u potrazi za proizvođačima i dobavljačima različitih vrsta folija. Firma je osnovana 1992 godine i specijalizovana je za proizvodnju i prodaju folija za pakovanje kao i za rezanje folija (Bioxal Oriented PolypropyleneBOPP, Cast Polypropylene- CPP i Polyethylene poliethylen –PE). Firma posjeduje iskustvo u proizvodnji folija za pakovanje poklona, ukrasa, naljepnica, za flaše, ambalažu za tjesteninu, čipseve….Omoti su fleksibilni, nježni i imaju visoku transparentost i pogodni su za printanje. Od potencijalnog partnera se traži da bude proizvođač gore navedenih proizvovda po konkurentnim cijenama kao i spremnost na dugoročnu saradnju, da proizvodi folije u različitim veličinama i debljinama (od 20-40 mikrona) do jedne 1 tone mjesečno.

 

EEN BiH PS 2 – Maj 2016

Britanska firma koja se bavi proizvodnjom opreme za kampovanje i sportova na otvorenom je u potrazi za potencijalnim partnerima radi proizvodnje i dobavljanja tekstila i sportske opreme. Ova fima je prepoznatljiva po proizvodima koje se mogu primjeniti na otvorenom prostoru za odmor, sportove, rekreaciju…..Firma nudi ugovor o proizvodnji po britanskim standardima. Od potencijalnog partnera se očekuje da dobavlja sljedeće komponente:

- pletene mreže od 100% poliestera 390 gms +/-10%;

- vojničke materijale sastava: 50% polyester, 50% pamuka 270 gms +/-10%;

- uskih traka od polipropilena 38 mm; mreže protiv komaraca od 100% poliestera;

- užadi za penjanje; - konca za vezivanje od 100 % poliestera; - užadi za padobranstvo;

Od potencijalnog partnera se očekuje poznavanje engleskog jezika i spremnost na proizvodnju manjih serija u početnoj fazi.

 

EEN BiH PS 3 - Maj 2016

Proizvođač grickalica iz Singapura je u potrazi za dobavljačima sirovih orašastih plodova, suhog voća, graha, čipseva i ostalih grickalica iz različitih zemalja Evrope. Firma je prepoznatljiva kao proizvođač grickalica u Jugoistočnoj Aziji i distribuira svoje proizvode u Singapuru, Maleziji i Indoneziji. Ova firma posjeduje 20-godišnje iskustvo u proizvodnji badema od čedar sira, pistacija od ružmarina, grickalica od bijelog luka, kruška, krekera. Od potencijalnog partnera se očekuje iskustvo u proizvodnji gore navedenih proizvoda .

 

EEN BiH PS 4 - Maj 2016

Bugarska firma koja se bavi uvozom odjeće je u potrazi za brendiranom odjećom, obućom i modnim dodacima te polovnom robom. Ova firma ima za cilj da razvije niz lanaca prodavnica širom zemlje sa zastarjelom i iznošenom odjećom i dodacima od poznatih dizajnera. Firma ima iskustvo preko 20 godina.

 

EEN BiH PS 5 - Maj 2016

Holandski dizajner oznaka za ručne torbe je u potrazi za proizvođačima ručno izrađenih torbi pod proizvođačkim ugovorom. Firma je osnovana 2013 godine i posjeduje širok spektar visokokvalitetnih tašni i dodataka izrađenih od plute i kože. Cilj ove firme je proširiti svijest o upotrebi prirodnih sredstava. Od potencijalnog partnera se očekuje posjedovanje iskustva u izradi ručnih torbi i dodataka od plute i kože , te raspoloživost svim neophodnim visokokvalitenim materijalama.

 

EEN BiH PS 6- Maj 2016

Francuska trgovačka firma specijalizovana za prodaju dijelova i dodataka za šasije kamiona je u potrazi za dobavljačima istih. Ova firma ima za cilj proširenje svog portfolija i nudi ugovor o distribuciji potencijalnom partneru. Firma već uvozi proizvode iz Kine, Holandije i dobavlja ih upreko 200 prodavnica širom Francuske, Španije i Velike Britanije. Od potencijalnog partnera se očekuje da bude proizvođač ili preprodavač dijelova ili dodataka za šasije kamiona kako bi uspostavila dugoročnu saradnju. Potencijalni partner mora biti pouzdan te dostavljati proizvode u određeno dogovoreno vrijeme po konkurentnim cijenama.

 

EEN BiH PS 7- Maj 2016

Poljska firma koja je specijalizovana za distribuciju inovativnih proizvoda traži inovativne proizvode radi eksluzivne distribucije na poljskom tržištu. Firma posjeduje dugogodišnje iskustvo u distribuciji i implementaciji inovativnih proizvoda stranih kompanija (npr.boce za vodu sa filterom). Firma je naročito zainteresovana za sportske sprave. Proizvod ne bih trebao da košta više od 100 eura za krajnjeg korisnika. Ova firma je u veoma aktivna putem medija (novine, tv, blogovi…). Od potencijalnog partnera se očekuje proizvodnja inovativnih i jedinstvenih proizvoda koji su jednostavni za rukovanje.

 

EEN BiH PS 8 – Maj 2016

Srbijanska konsultantska firma nudi usluge trgovačkog posredovanja između balkanskih i evropskih firmi na polju hemijske industrije (boja, lakova, farmaceutskih proizvoda i proizvoda od gume , plastike i papira ). Firma je aktivna na tržištu preko 30 godina i ima dugoročnu saradnju sa svojim partnerima.

 

EEN BiH PS 9 - Maj 2016

Britanska firma specijalizovana za proizvodnju kozmetike, koja je zastupljena na inostranom tržištu, je u potrazi za proizvođačima kozmetike. Potencijalni partner bi trebao proizvoditi, puniti i pakovati njihovu prirodnu kozmetiku za njegu kože najviših standarda i u skladu sa svim sigurnosnim i zakonskim smjernicama, uključujući EU direktivu za sigurnost kozmetičkih proizvoda. Proizvodi britanske firme su namjenjeni masovnom tržištu i zbog toga se od potencijalnog proizvođača očekuje proizvodnja iznad 5.000 jedinica proizvoda.

 

EEN BiH PS 10- Maj 2016

Crnogorska firma se bavi distribucijom umjetničkih (likovnih) materijala, kao što su: okviri, četke, sredstava za brisanje/uklanjanje fleka, platna, akvarel boje, akril boje, uljane boje itd. Firma nudi svoje usluge agenta, predstavništva ili distributera. Takođe, firma je glavni dobavljač likovnih materijala u Crnoj Gori, nudi širok spektar usluga u okviru sektora. Ima dobre kontakte sa univerzitetima, umjetničkim akademijama, galerijama i umjetnicima. Potencijalni partner bi trebao biti pouzdan proizvođač/dobavljač kvalitetnih proizvoda i da brzo odgovara na zahtjeve. Od potencijalnog partnera se, takođe, očekuje da ponudi povoljne uslove saradnje.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: