Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Sazivanje VII redovne Skupštinu društva

Izvor: Oslobođenje, 20.05.2014.

DD DC „GRADAČAC" Gradačac

NADZORNI ODBOR

Broj: 73/14-S

Gradačac, 17.5.2014.      

 

Na osnovu uputa za dalje postupanje Komisije za vrijednosne papire FBiH, od 27.3.2014. i odredbi člana 241. Zakona o privrednim društvima ("Službene novine Federacije BiH" br. 23/99, 45/00, 2/02, 29/03, 68/05, 91/07, 84/08, 63/10) i člana 24. Statuta društva DD DC "GRADAČAC" Gradačac, sa sjedištem u Gradačcu ul. Sarajevska bb Gradačac, Nadzorni odbor društva, na sedmoj redovnoj sjednici, održanoj 17.5.2014. godine upućuje:     

OBAVJEŠTENJE

o sazivanju i održavanju sedme - VII - redovne Skupštinu društva DD ,,DC GRADAČAC" Gradačac

I Sedma - VII - redovana sjednica Skupštine DD "DC Gradačac" Gradačac će se održati u Gradačcu 20.6.2014. godine (petak), u ul. Sarajevska bb s početkom u 15 sati.

Skupštinom društva do izbora predsjednika Skupštine Društva prisutni dioničar ili punomoćnik dioničara sa najvećim brojem dionica sa pravom glasa.

Skupština društva većinom glasova, izmedu prisutnih dioničara i punomoćnika dioničara, bira predsjednika Skupštine Društva.

Utvrdivanje kvoruma i rezUltata glasanja vršit će Odbor za glasanje u sastavu:

- Fahira Jukić

- Jasmin Peštalić

- Mehinovič Esmir

Zapisnik Skupštine vodit će sekretar društva Mirela Pelidija, dipl. pravnik, u slučaju njene spriječenosti, zapisnik će voditi Irma Duratbegović, dipl. pravnik.

Članovi Nadzornog odbora, članovi Odbora za reviziju, direktor i drugi članovi uprave dužni su prisustvovati Skupštini.

II Za sjednicu Skupštine utvrđen je sljedeći

DNEVNI RED:

1.) Izbor radnih tijela Skupštine

a) Izbor predsjednika Skupštine

b) dva (2) ovjerivača zapisnika

Izbor radnih tijela Skupštine vrši se aklamacijom.

2. Verifikacija zapisnika sa prethodne redovne Skupštine društva

3. Donošenje odluke o usaglašavanju Statuta društva s Zakonom o privrednim društvima i Pravilnikom o upravljanju dioničkim društvima. (prisustvo notara)

4. Donošenje odluke o usvajanju politike naknada, u skladu s članom 5 Pravilnika o upravljanju dioničkim društvima.

5. Donošenje odluke o imenovanju odbora za reviziju.

IV Obavještenje za dioničare o postupku prijave za učešće i kandidovanje

1. Pravo učešća i prijava za učešće u radu i odlučivanju Skupštine:

Pravo učešća i odlučivanja na Skupštini društva DD DC "GRADAČAC" Gradačac imaju dioničari upisani u listi dioničara kod Registra Vrijednosnih papira u FBiH 30 dana prije datuma održavanja ili posljednjeg radnog dana koji prethodi tom roku ako on pada u neradni dan.

Dioničar ili punomoćnik dioničara dužan je podnijeti prijavu za učešće u radu i odlučivanju Skupštine, neposredno, prepnručenom poštanskom pošiljkom. faxom ili e-mailom (na adresu društva DD DC "GRADAČAC" Gradačac ul. Sarajevska bb Gradačac; fax: (035/818-289). Najkasnije tri dana prije dana odredenog za održavanje skupštine.

U slučaju neposrednog prijavljivanja, prijava se podnosi u sjedištu društva. Podnosilac prijave dužan je uz prijavu predočiti i/ili dostaviti svoj identifikacioni dokument.

Dioničar ili grupa dioničara sa najmanje 5% ukupnog broja dionica s pravom glasa ima pravo pisano predložiti izmjenu dnevnog reda.

Prijedlog se dostavlja u pisanom obliku neposredno ili preporučenom poštom na gore navednu adresu, najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana objave obavještenja.

2. Pravo učešća u radu i odlučivanju Skupštine putem punomoćnika

Pravo učešća u radu i odlučivanju Skupštine društva dioničar može ostvariti lično ili putem punomoćnika, koji je dužan postupiti u skladu sa uputama dioničara, a ako upute nije dobio, u skladu sa razumnom prosudbom najboljeg interesa dioničara vlastodavca.

Punomoć za učešće u radu i odlučivanju Skupštine društva daje se u obliku pisane izjave. potpisane od dioničara-vlastodavca i punomoćnika, ovjerene u skladu sa propisima, i dostavlja se društvu lično, preporučenom pošiljkom ili faxom, najkasnije tri dana prije dana određenog za održavanje VII Skupštine društva.

V Glasanje u odsutnosti

Glasanje na skupštini, osim za 1. tačku dnevnog se vrši putem glasačkih listića zaokruživanjem odgovora "za" ili "protiv" prijedloga odluke. Rezultate glasanja utvrđuje Odbor za glasanje.

Pravo odlučivanja na Skupštini društva, dioničar može ostvariti glasanjem putem popunjenih i potpisanih glasačkih listića dostavljenih društvu putem pošte ili faxom prije datuma održavanja Skupštine. U ovom slučaju, dioničari mogu, najkasnije u roku od tri dana od dana objavljivanja ovog poziva u dnevnim novinama, pisanim putem obavijestiti Društvo da žele pravo odlučivanja na Skupštini ostvariti glasanjem u odsutnosti.

Dmštvo će u roku od dva dana od dana prijema obavijestiti dioničara, dostaviti dioničaru na adresu iz liste dioničara izvještaje i prijedloge svih odluka po pitanjima koja su uvrštena u dnevni red Skupštine i glasačke listiće, a dioničar može dostaviti popunjene glasačke listiće najkasnije tri dana prije održavanja Skupštine.

VI Uvid u isprave i materijale za Skupštinu

Narednog dana od dana objavljivanja obavještenja do dana održavanja Skupštine, dioničari i punomoćnici dioničara imaju pravo uvida u isprave, odluke i materijale pripremljene za Skupštinu, u sjedištu društva DD DC "GRADAČAC" Gradačac, svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

Prijava za učešće u radu i odlučivanju na VII Skupštini društva i punomoć za punomoćnika da može učestvovati u radu i odlučivanju na VII Skupštini društva mogu se preuzeti u prostorijama društva DD DC "GRADAČAC" Gradačac, svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

VII Preporuka

Preporučuje se dioničarima i punomoćnicima dioničara koji žele učestvovati u radu Skupštine, da dodu 30 minuta prije zvanično utvrdenog termina za početak rada Skupštine društva, radi blagovremenog evi- dentiranja i utvrđivanja kvoruma za početak rada Skupštine društva.

VIII Obavještenje će biti objavljeno u dnevnim novinama koje izlaze na teritoriji FBiH.

IX Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefone br: 035/818-106 i na 061/733-364.

 

PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA

(Mirsad Peštalić, dipl. ing)  

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: