Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 15.04.2021. 08:51

(poništenje poziva) Nabavka dijelova uniformi sa službenim oznakama za potrebe Sudbene policije Bosne i Hercegovine, lot 2

Izvor: Akta.ba, 12.04.2021.

Broj: JN05-16-4-13-7/21

Sarajevo, 12.04.2021 .godine

 

Temeljem članka 69 stavak (2) točka d) Zakona o javnim nabavama („Službem glasnik Bosne i Hercegovine" broj 39/14), ministar pravde Bosne i Hercegovine, d o n o s i

 

ODLUKU

o poništenju postupku javne nabave dijelova uniformi sa službenim oznakama za potrebe Sudbene poitcije Bosne i Hercegovine - lot 2

 

I

Poništava se postupak javne nabave dijelova unifbrmi sa službenim oznakama za potrebe Sudbene policije Bosne i Hercegovine - lot 2 (taktički prsluk za nosenje opreme, taktičke rukavice zimske, taktičke rakavice - zaštitne, remen, taktički opasač sa futrolama za pištolj i opremu, taktička futrola za pištolj - na nogu), sukladno članku 69, stavak (2) točka d) Zakona o javnim nabavama („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine" broj 39/14) jer nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva.

 

II

Postupak nabave iz točke l ove odluke se poništava do donošenja Odluke o pokretanju ponovnog postupka.

 

O b r a z I o ž e nj e

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine odobrilo je pokretanje otvorenog postupka nabave dijelova. unifonni sa službenim oznakama za potrebe Sudbene poiicije Bosne i Hercegovme iot 2 (taktički prsluk za nošenje opreme, taktičke rukavice zimske, taktičke rukavice - zaštitne, remen, taktički opasač sa futrolama za pištolj i opremu, taktička futrola za pištolj - na nogu) -Odlukom o pokretanju postupka nabave broj: JN05-16-4-13/21 od 15.02.202Lgodine. Takođe za predmetnu nabavu je izvršena objava obavještenja o nabavi na portalu e-nabave i u Službenom glasniku BiH.

 

Povjerenstvo za javne nabave Ministarstva pravde BiH (u daljem tekstu: Povjerenstvo) je konstatiralo da je u propisanom roku za dostavljanje ponuda za naprijed navedenu nabavu pristigle ponude od sljedećih ponuđaća:

 

1.         DANIAL S d.o.o. Tešanj, Trg žrtava 3. augusta broj l, 74260 Tešanj i

2.         SHOT d.o.o. Zeniea, Ulica Zmajevačka cesta broj 55c, 72000 Zenica.

 

Povjerenstvo je izvršilo analizu i procjenu dokumentaeije uz pristigle ponude. kao i dostavljenih uzoraka, te je utvrdilo da dostavljene ponude ponuđača DANIAL S d.o.o. TeŠanj i SHOT d.o.o. Zenica ne ispunjavaju uvjete utvrdene tenderskom dokumentacijom, zbog čega se smatraju neprihvatljivim ponudama.

 

Naime, Povjerenstvo je konstatiralo da je točkom 3.3. tenderske dokumentacije propisano da u pogledu telmičke i profesionalne sposobnosti ponudač mora ispunjavati uvjet da ponuđena roba u potpunosti ispunjava minimaine tehnićke zahtjeve propisane l ehničkom specifikacijom iz Aneksa ЗА tenderske dokumentacije. U svrhu dokazivanja navedenog, ponuđač je u obvezi bio dostaviti, izmedu ostalog: „аЈ Pofrehnoje dosfgviri uzorke za svaku pomtđemt siavku roha iz obrasca za cijem ponude. uključujući i posehne oznake Sudhene policije BiH; ... c) izvješće (ateste) akreditiranog tijela za kontrolu kvaliteta, o izvršenoj vizualnoj i lahoratorijskoj kontroli dostavljenih uzoraka u odnosu na opće i tehničke zahtjeve i propisane standarde kvalitete navedene u tehničkoj specifikaciji Aneksa ЗА tenderske dokumentacije. koji moraju hiti plombirani odstrane nadležnog tijela za kontrolu kvalitete i iz kojih je vidljivo da ponudena roha u potpunosti ispunjava minimalne tehničke zahtjeve propisane tehničkim specifikacijama."

 

U pogledu navedenog, Povjerenstvo je konstatiralo kako ponada ponudača DANIAL S d.o.o. Tešanj ne sadrži uzorke za posebne oznake Sudbene policije BiH. te Izvješća (ateste) akreditiranog tijela za kontrolu kvaliteta, o izvršenoj vizualnoj i taboratorijskoj kontroli predmetnih uzoraka. Također, ovaj ponuđač u svojoj ponudi nije dostavio i Izvješće (ateste) akreditimnog tijeia za kontrolu kvaliteta, o izvrsenoj laboratorijskoj kontroli Taktičke fiitrole za pištolj - na nogu.

 

Nadalje. Povjerenstvo je konstatiralo kako je ponudač SHOT d.o.o. Zenica za posebne oznake Sudbene policije BiH dostavio Izvješća (ateste) akreditiranog tijela za kontrolu kvaliteia, o izvršenoj vizualnoj, ali ne i o izvršenoj laboratorijskoj kontroli predmctnih uzoraka.

 

Slijedom navedenog, a budući da je člankom 68. stavak (4) točka i) Zakona ojavnim nabavama propisano da je ugovorno tijelo dužno odbaciti ponudu ukoliko ista nije potpuna i ne ispunjava zahtjeve iz tenderske dokumentacije, Povjerenstvo je konstatiralo da se ponude ponudača DANIAL S d.o.o. Tešanj i SHOT d.o.o. Zenica odbacuju.

 

Shodno naprijed navedenom, a budući da je člankom 69. stavak (2) točka d) Zakona o javnim nabavama propisano da je ugovorno tijelo obvezno poništiti postupak javne nabave u slučaju kada nijedna od primijenih ponuda nije prihvatljiva, Povjerenstvo je jednoglasno dalo preporuku ministru pravde Bosne i Mercegovine shodno Zapisniku o ocjeni ponuda broj: 18.6-16-4-2526-3/21 od 22.03.2021.godine, da se u predmetu nabave dijelova uniformi sa siužbenim oznakama za potrebe Sudbene policije Bosne i Hercegovine, za lot 2, donese Odluka o poništenju postupka.

 

Uzimajući u obzir naprijed navedeno, odiučenoje kao u dispozitivu odluke.

 

Pouka o pravnom lijeku: svaki ponudač koji ima legitiman interes za konkretan ugovor o javnoj nabavi i koji smatra daje Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine u toku konkrctnog postupka dodjele ugovora, prekršilo jednu ili više odredbi Zakona o javnim nabavama i/ili podzakonskih akata, ima pravo uložiti žalbu ministru pravde Bosne i Hereegovine na postupak u pisanoj formi, u roku od 10 (deset) dana od dana kada je primio Odluku, odnosno Obaviještenje o rezultatima.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: