Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.05.2021. 15:49

(poništenje aukcije) Nabavka betonskih klupa i betonskih kanti za smeće

Izvor: Akta.ba, 10.05.2021.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Unsko-Sanski kanton

OPĆINA KLJUČ

Javna ustanova “Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu” Ključ

 

Broj: 01-23-3-2-Od-l/21

Datum: 10.5.2021.godine

 

Na osnovu člana 70. Stav (1),(4) i (6) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj 39/14) direktor donosi:

 

ODLUKU O PONIŠTENJU POSTUPKA JAVNE NABAVKE

 

Poništava se postupak javne nabavke u predmetu nabavke roba „Betonske klupe i betonske kante /.a smeće", jer je jedini ponuđač u ovom postupku doo ,.GLOVIS“ Zenica ponuđenom cijenom premašio vrijednost nabavke, a potrebnu razliku nije moguće finansirati iz drugih izvora jer je nabavka dio projekta Kantonalnog ministarstva za građenje USK-a i ugovornog organa sa unaprijed određenim budžetom.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Obrazloženje

Na osnovu Odluke Ugovornog organa broj: 01-23-3-2-Od/2l od 23.4.2021. godine, pokrenut je postupak javne nabavke, konkurentski zahtjev uz planiranu e-aukciju, a u skladu sa Članom 88. Zakona o javnim nabavkama Bili, u predmetu nabavke „Betonskih klupa i betonskih kanti za smeće".

U predmetnoj nabavci je pristigla samo jedna ponuda, ponuda doo „Glovis iz Zenice. Obzirom daje Finansijskim planom Fonda za ovu nabavku predviđen iznos od: 11.375,64 KM (bez PDV-a), a ponuda ponuđača je 12.530,00 KM, Komisija za javnu nabavku je predložila ugovornom organu, direktoru JU “Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu44 iz Ključa, da se ugovor za javnu nabavku roba betonskih klupa i betonskih kanti za smeće dodijeli ponuđaču:

- doo „GLOVIS" iz Zenice- za ponuđenu cijenu, uz obezbiieđenie nedostajućeg iznosa od 1.154.36 KM. bez PDV-a (vrijednost koja prelazi planirani iznos) ili

-da se postupak nabavke poništi jer cijena ponude premašuje planirani i obezbijeđeni iznos. Ugovorni organ je odlučio poništiti predmetni postupak javne nabavke jer je nabavka dio projekta Kantonalnog ministarstva za građenje USK-a i ugovornog organa sa prethodno određenim budžetom.

Iz gore navedenih razloga, primjenom člana 70. i 71. ZJN BiH, Ugovorni organ je odlučio kao u dispozitivu.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU:

Svaki ponuđač koji ima legitiman interes za konkretan ugovor o javnoj nabavci i koji smatra daje ugovorni organ u toku konkretnog postupka dodjele ugovora prekršio jednu ili više odredbi Zakona o javnoj nabavci i podzakonskih akata ima pravo uložiti žalbu na postupak u pisanoj formi u roku od 10 (deset) dana od dana kada je njegov podnosilac primio odluku odnosno obavještenja o odabiru najpovoljnijeg ponuđača. Žalba se podnosi ugovornom organu kao prvostepenoj instanci u žalbenom postupku.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: