Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 26.05.2015. 16:21

(poništenje poziva) Nabavka policijskih uniformi i dijelova uniformi

Izvor: eKapija.ba, 26.05.2015.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNO MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

FEDERALNO MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE

SARAJEVO

 

Broj: 10-16-14-2-640/6

Dana: 08.05.2015. godine

 

Na osnovu člana 43. Zakona o unutrašnjim poslovima Federacije Bosne i Hercegovina („Službene novine Federacije BiH" broj:81/14), člana 25. i 70. Zakona o javnim nabavkama BiH ("Službeni glasnik BiH" broj:39/14) i prijedloga Komisije za provođenje otvorenih postupaka nabavke u 2015. godini, direktor Federalne uprave policije, donosi:

 

ODLUKU

o poništenju postupka javne nabavke za LOT 2- dijelovi zimske uniforme

 

1. Na osnovu obavještenja o nabavci, objavljenog u „Službenom glasniku BiH" broj:28 od 06.04.2015. godine, proveden je otvoreni postupak nabavke policijskih uniformi i dijelova uniformi i to: LOT 1-radno-taktička uniforma i LOT 2-dijelovi zimske uniforme.

2. Za predmetnu javnu nabavku za LOT 2 zaprimljena je jedna ponuda i to ponuđača ŽENKO d.o.o. Zenica.

3. U skladu sa članom 69. stav 2. tačka d.) Zakona o javnim nabavkama BiH, ugovorni organ donosi Odluku o poništenju postupka javne nabavke za LOT 2 iz razloga jer primljena ponuda nije prihvatljiva, a što je i Komisija konstatovala svojim Zapisnikom o pregledu i ocjeni ponude od 06.05.2015 godine.

4. Odluka stupa na snagu sa danom donošenja.

 

OBRAZLOZENJE

Komisija za provođenje otvorenih postupaka nabavke za 2015 godinu, imenovana Rješenjem broj: 10-16/1-14-2-346 od 06.02.2015. godine, je postupala shodno obavještenju o nabavci, koji je objavljen u „Službenom glasniku BiH" broj:28 od 06.04.2015. godine, po osnovu čega je proveden otvoreni postupak nabavke policijskih uniformi i dijelova uniformi i to za LOT 2-dijelovi zimske uniforme. Procjenjena ukupna vrijednost ugovora je 38.000 KM bez PDV-a.

Dana 28.04.2015 godine, izvršeno je otvaranje ponuda o čemu je sačinjen Zapisnik sa otvaranje ponuda u kojem su uneseni svi elementi predviđeni članom 63. stav 4. Zakona o javnim nabavkama.

Komisija je dana 06.05.2015 godine, izvršila uvid u dostavljenu dokumentaciju ponuđača "Ženko" d.o.o. Zenica za LOT 2, te vizuelni pregled dostavljenog uzorka hlača sa tregerima i podhlača te konstatovala da je uz ponudu navedenog ponuđača dostavljen uzorak hlača uz koji je priložen Izvještaj vizuelne kontrole broj: 657-1/15 od 24.04.2015. godine, izdat od strane EURO INSPEKT d.o.o. Sarajevo, koji se odnosi na predmetne hlače sa tregerima. U pismenom izvještaju je pored ostalog navedeno "da su na bočnim šavovima ušiveni patent zatvarači koji su prikriveni lajsnama širine 6 cm koje se zatvaraju sa čičak trakom" i "gamaš hlače na unutrašnjem donjem dijelu imaju gamaš koji su pričvršćeni patent zatvaračem". Uvidom u knjigu tehničke karakteristike policijsijske uniforme u F BIH koja čini sastavni dio tenderske dokumentacije, vidljivo je da je na strani broj 51, navedena specifikacija hlača koja je predmet nabavke (uniforma za zaštitu od kiše i snijega) te u tački 2 je navedeno "Svi patenni zatvarači su vodoodbijajući, što onemogućava ulazak vode" dok je u tački 3 navedeno "Svi šavovi moraju biti zavareni trakom za varenje. Patentni zatvarači moraju biti vodoodbijajući".

Imajući u vidu naprijed navedeno, Komisija je mišljenja da dostavljeni uzorak po tehničkim karakteristikama tenderske dokumentacije ne ispunjava tražene karakteristike i da primljena ponuda nije prihvatljiva, iz razloga što svi patentni zatvrači na dostavljenom uzorku zimske uniforme-hlaće (bočni šavovi, gamaš) nemaju zadovoljavajući materijal već se radi o običnim tkanim patentnim zatvaračima, zbog čega primljena ponuda nije prihvatljiva.

Na osnovu navedenog a u skladu sa odredbama člana 69.stav 2. tačka ) Zakona o javnim nabavkama BIH, donesena je Odluka kao u dispozitivu.

 

Pravna pouka:

Protiv ove Odluke može se podnijeti žalba ugovornom organu Federalnoj upravi policije u roku od 10 (deset) dana od dana prijema ove Odluke.

 

Dostaviti:

 -SALP

-ponuđačima

 -u spis

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: