Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 20.10.2016. 10:29

(poništenje postupka) Nabavka bagera zapremina kašike min 2,0 m3 za potrebe Zavisnog društva Rudnici Kreka d.o.o. Tuzla i bagera zapremina kašike min 2,4 m3 za potrebe Zavisnog društva RMU Kakanj d.o.o. Kakanj

Izvor: Akta.ba, 19.10.2016.

Sarajevo, 19.10.2016.

Broj: 02-32062/16

 

Na osnovu članova 69. stav (2) e), 70. i 71. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Sl.glasnik BiH", br. 39/14), člana 95. Statuta Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo broj: SD-5211/16-38/2 od 29.03.2016.godine i člana 7. stav (1) tačka 1 i 2. Odluke o utvrđivanju i rasporedu ovlaštenja Generalnog direktora, izvršnih direktora, pomoćnika generalnog direktora, Sekretara Društva i direktora podružnica Društva broj: U-01 -25162/15-234/15 od 25.08.2015. godine, Odluke broj: U-01-33994/15-15/9 od 17.11.2015. godine, Odluke broj: U-01-6884/16-2./7 od 09.03.2016. godine i Odluke broj: U-01-24254/16-32./15 od 09.08.2016. godine donosim,

 

ODLUKU

o poništenju otvorenog postupka javne nabavke

 

Član 1.

 

Poništava se otvoreni postupak javne nabavke bagera zapremine kašike min 2,4 m za potrebe Zavisnog društva RMU Kakanj po Tenderu broj: ZDR IO 02-5-20/1-2/16-Lot 2.

Član 2.

Zadužuje se Sektor za komercijalne poslove da odmah, a najkasnije u roku od 7 dana od dana donošenja ove odluke, istu dostavi ponuđačima i time ih obavijesti o rezultatima postupka navedenim u obrazloženju ove Odluke.

 

Obrazloženje:

Predmetni otvoreni postupak javne nabavke, objavljen u „SI. glasniku BiH" broj: 49/16, se poništava iz razloga što je cijena jedine prihvatljive ponude ponuđača Lager d.o.o. Posušje u iznosu od 549.000,00 KM (bez PDV-a), znatno veća od osiguranih sredstava koja za predmetnu nabavku iznose 500.000,00 KM. U daljem tekstu ove odluke navedeni su rezultati ocjene ponuda ostalih ponuđača koji su dostavili svoje ponude:

Ponuđač West Balkans Machinery d.o.o. Beograd:

Ponuđač West Balkans Machinery d.o.o. Beograd u svojoj ponudi na strani 6/97 je dostavio autorizaciju na engleskom jeziku bez prevoda od strane sudskog tumača za engleski jezik, a što je bio obavezan prema tački 5.5. tenderske dokumentacije.

Ponuđač nije popunio Obrazac detaljnih uslova na ispravan način iz sljedećeg razloga: Ponuđač mora obavezno u tabeli Detaljnih tehničkih zahtjeva "upisati ponuđene tehničke karakteristike i tražene tehničke opise" a što ponuđač West Balkans Machinery d.o.o. Beograd nije učinio, jer je dio tehničkih karakterisitka upisivao u potpuno pogrešnu kolonu, a ne u kolonu koja je predviđena tenderskom dokumentacijom.

Svi dokumenti i tehnički opisi pojedine opreme koji su dostavljeni na engleskom jeziku nisu prevedeni od strane stalnog sudskog tumača, tako da ponuđač nije postupio u skladu sa tačkom 5.5. tenderske dokumentacije. Ponuđač je dostavio Crtež kašike sa opisom - opis dat na engleskom jeziku bez prevoda sudskog tumača. Ponuđač nije dostavio obrazac C - Specifikacija alata.

Ponuđač Teknoxgroup BH d.o.o. Teknoxgroup BH LTD d.o.o. Sarajevo:

Ponuđač Teknoxgroup BH d.o.o. Teknoxgroup BH LTD d.o.o. Sarajevo nije zadovoljio tehničke zahtjeve kako slijedi:

Tenderskom dokumentacijom je zahtjevano da ponuđač dostavi:

Originalnu prospektnu dokumentaciju proizvođača za ponuđeni bager, ovjerenu i potpisanu od strane ponuđača, a koja mora sadržavati opise sa tehničkim karakteristikama :

•    Bager (tip, proizvođač, zemlja porijekla i dr.), specifikaciju uređaja i opreme na čistaču trake sa potrebnim fotografijama, skicama, crtežima i dijagramima.

*    radnog organa - dubinske kašike (kataloški broj, tehničko-konstruktivne karakteristike, ugradbeni materijali, crteži sa dimenzijama kašike, skice i fotografije)

Ponuđač je u okviru svoje ponude na strani 107 u obrascu Detaljnih tehničkih zahtjeva naveo katalošku oznaku kašike, međutim nije dostavio tehničko konstruktivne karakteristike, ugradbene materijale te nije dostavio crtež sa dimenzijama kašike, a kako se radi o eliminatornom zahtjevu ponuđač se eliminiše iz dalje ocjene ponuda.

Ponuđač je također prekucao Aneks 2 - Obrazac za ponudu i Aneks 3 - Obrazac za cijenu ponude s tim da je određene dijelove koji se odnose na preferencijalni tretman, rok važenja ponude, te napomene iz Aneksa 2 i Aneksa 3 izostavio. Ponuđači su dužni u svojoj ponudi popuniti Obrasce koji su u skladu sa tenderskom dokumentacijom.

Ponuđač Konzorcij: Jasmin M -Zepče i Ascendum d.o.o. Zagreb:

Ponuđač Konzorcij: Jasmin M -Zepče i Ascendum d.o.o. Zagreb nije zadovoljio tehničke zahtjeve kako slijedi:

Tenderskom dokumentacijom je zahtjevano da ponuđač dostavi:

Originalnu prospektnu dokumentaciju proizvođača za ponuđeni bagera, ovjerenu i potpisanu od strane ponuđača a koja mora sadržavati opise sa tehničkim karakteristikama:

« Bager (tip, proizvođač, zemlja porijekla i dr.), specifikaciju uređaja i opreme na čistaču trake

sa potrebnim fotografijama, skicama, crtežima i dijagramima. 9 radnog organa - dubinske kašike (kataloški broj, tehničko-konstruktivne karakteristike, ugradbeni materijali, crteži sa dimenzijama kašike, skice i fotografije)

Ponuđač je u okviru svoje ponude na strani 107 u obrascu Detaljnih tehničkih zahtjeva naveo katalošku oznaku kašike, međutim nije dostavio tehničko konstruktivne karakteristike, ugradbene materijale te nije dostavio crtež sa dimenzijama kašike, a kako se radi o eliminatornom zahtjevu ponuđač se eliminiše iz dalje ocjene ponuda.

Ponuđač je na strani 109-136 dostavio prevod najednom od službenih jezika u BiH ovjerenu svojim pečatom ali bez ovjere od strane stalnog sudskog tumača, što je bio obavezan prema tački 5.5. tenderske dokumentacije.

Strana 23 originalnog kataloga i prevedenog kataloga imaju odstupanja jer postoje razlike u oznakama modela bagera. Ponuđač je u svojoj ponudi trebao dostaviti popunjenu i ovjerenu tabelu Detaljnih tehničkih zahtjeva za sve stavke, u formi zadanoj u tehničkom dijelu tenderske dokumentacije (vidjeti tačku 6 - Prilozi ). Ponuđač mora obavezno u tabeli upisati ponuđene tehničke karakteristike i tražene tehničke opise. Ponuđač je svojoj ponudi dostavio obrazac Detaljnih tehničkih zahtjeva u kome je u većini rubrika koje popunjava ponuđač upisano samo "DA" bez traženih opisa.

Ponuđač u svojoj ponudi nije dostavio Termin plan isporuke, a što je zahtijevano tačkom 2.1.4. tehničkog dijela tenderske dokumentacije.

Obzirom na izneseno, odlučeno je kao u dispozitivu ove odluke.

 

Pravna pouka: Protiv ove odluke može se podnijeti žalba ugovornom organu u roku od 10 dana od dana prijema ove odluke.
 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: