Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 25.09.2017. 15:44

(poništenje postupka) Nabavka uređaja za automatsko brojanje vozila

Izvor: Akta.ba, 19.09.2017.

Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske'

 

Broj: 02-01-JN-2175/17

Banja Luka, 19.09.2017. godine

 

Na osnovu člana 69. stav 2. tačka d) Zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik Bosne i Hercegovine") člana 43. Pravilnika o javnim nabavkama JP "Putevi RS" doo Banja Luka, na preporuku Komisije za javnu nabavku broj: 02-01-JN-2175/17 od 07.09.2017. godine, u postupku javne nabavke roba "Nabavka uređaja za automatsko brojanje vozila", referenca 018/17, v.d. direktor donosi

 

ODLUKU

O PONIŠTENjU POSTUPKA JAVNE NABAVKE

 

Član 1.

Poništava se postupak javne nabavke roba "Nabavka uređaja za automatsko brojanje vozila", referenca 018/17 jer "nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva".

 

Član 2.

Ova Odluka objaviće se na web - stranici www.putevirs.com, isgovremeno sa upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 70. stav. 6. Zakona o javnim nabavkama.

 

Član 3.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, i dostavlja se svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skpadu sa članom 71. stav 2. Zakona o javnim nabavkama.

 

Obrazloženje

Postupak javne nabavke pokrenut je Odlukom v.d. direktora o pokretanju postupka javne nabavke broj: 02-01-JN-2175/17 od 28.06.2017. godine. Javna nabavka je sprovedena putem otvorenog postupka. Procijenjena vrijednost javne nabavke bez PDV- a je 102.564,10 KM. Obavještenje o nabavci broj: 750-1-1-32-3-30/17, poslato je na objavljivanje i objavljeno na Portalu javnih nabavki dana 03.07.2017. godine, u kojem je ponuđačima vidljiva procijenjena vrijednost javne nabavke.

Komisija za javnu nabavku, imenovana je Rješenjem broj: 02-01-JN-2175/17 od 06.07.2017. godine.

Komisija za javnu nabavku dostavila je dana 07.09.2017. godine Izvještaj o radu broj: 02-01-JN-2175/17 od 07.09.2017. godine i Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda broj: 02-01-JN-2175/17 od 07.09.2017. godine, u postupku javne nabavke roba "Nabavka uređaja za automatsko brojanje vozila", referenca 018/17. 

U postupku po Izvještaju o radu je utvrđeno da je Komisija za javnu nabavku blagovremeno i pravilno izvršila otvaranje ponuda i ocjenu prispjelih ponuda, o čemu je sačinila odgovarajuće zapisnike, u kojima je utvrđeno slijedeće:

-  da je ukupan broj pristiglih ponuda 2 (dvije).

-  da su blagovremeno zaprimljene 2 (dvije) ponude.

-  da nije bilo neblagovremenih ponuda.

-  da su ponude ponuđača CENTRONIKS d.o.o. Banja Luka i Grupa Ponuđača Elektro tim d.o.o. Banja Luka, ABC Solutions d.o.o. Banja Luka i MHM - Projekt d.o.o. Brčko neprihvatljive.

 

Ponuđač CENTRONIKS d.o.o. Banja Luka je dostavio popunjen Obrazac za cijenu ponude - robe dat u Aneksu 2 koji nije popunjen u skladu sa tačkom 21. tenderske dokumentacije gdje je navedeno "Ugovorni organ će odbaciti ponudu ukoliko Ponuđač ne navede jedinične cijene za sve Pozicije iz obrasca za cijenu ponude." Ponuđač CENTRONIKS d.o.o. Banja Luka je propustio da upiše jedinične cijene za pozicije pod rednim brojevima 1.2, 1.3, 1.4, 1.6, 1.7, 2.3, 2.4, 2.5, 2.7, 2.8 i 2.9. Ponuđač CENTRONIKS d.o.o. Banja Luka je takođe dostavio neispravno popunjen obrazac iz Aneksa 2 na poziciji "ukupna cijena sa popustom bez PDV-a". Naime, ovaj ponuđač je u obrascu za cijenu ponude iz Aneksa 2 upisao u stavku "ukupna cijena bez PDV-a" 102.156,00, u stavku "popust" cijenu koja iznosi 17.366,52, a u stavku "ukupna cijena sa popustom bez PDV-a" upisana je cijena 119.522,52. Obzirom da je, ukoliko ponuđač ponudi popust, potrebno da se od ponuđene cijene u stavki "ukupna cijena bez PDV-a" oduzme cijena navedena u stavki "popust" da bi se dobila tačna cijena u stavki "ukupna cijena sa popustom bez PDV-a", a što je ovaj ponuđač propustio da upiše, to se smatra da ponuda ponuđača CENTRONIKS d.o.o. Banja Luka nije prihvatljiva. Ponuđač CENTRONIKS d.o.o. Banja Luka je u svojoj ponudi u Aneksu 1 upisao popust 0,00 KM, što znači da se ponuđeni popust iz izjave ponuđača date na obrascu za ponudu u Aneksu 1 razlikuje od popusta upisanog u Aneksu 2. U Aneksu 1 tačka 3 tenderske dokumentacije navedeno je da "U slučaju razlika u cijenama iz ove Izjave i Obrasca za cijenu ponude, relevantna je cijena iz Obrasca za cijenu ponude.", ali cijena iz Aneksa 2 ne može biti relevantna jer isti nije popunjen prema uslovima navedenim u tenderskoj dokumentaciji, te ponuda ponuđača CENTRONIKS d.o.o. Banja Luka nije prihvatljiva.

Grupa ponuđača Elektro tim d.o.o. Banja Luka, lider grupe, Miloša Crnjanskog 79, ABC Solutions d.o.o. Banja Luka i MHM - Projekt d.o.o. Brčko je dostavila sertifikat koji ne ispunjava traženo područje primjene. Tačkom 15.2 b) tenderske dokumentacije traženo je da ponuđač dostavi "Sertifikat EM 150 9001:2008 sa područjem primjene GT i komunikacione opreme, uređaja za kontrolu saobraćaja, te prodaju i održavanje softverskih aplikacija, i sve druge ekvivalentne sertifikate koje ponuđači ponude a za koji dokažu da su ekvivalentni traženom sertifikatu u smislu da pokrivaju isti domen i istu kompleksnost, te validiraju istu osposobljenost imaoca sertifikata kao i traženi sertifikat." Grupa Ponuđača Elektro tim d.o.o. Banja Luka, ABC Solutions d.o.o. Banja Luka i MHM - Projekt d.o.o. Brčko je dostavila sertifikat EM 150 9001:2008 sa područjem primjene "Izgradnja električnih i telekomunikacionih vodova. Postavljanje i održavanje električnih instalacija i ostali instalacioni radovi u građevinarstvu. Trgovina elektroinstalacionom opremom." koji nije u skladu sa traženim zahđevima definisanim u tenderskoj dokumentaciji. Ova grupa ponuđača je dostavila

 

Sertifikat o mjerama za osiguranje kvaliteta za privredna društva Elektro tim d.o.o. Banja Luka i MHM - Projekt d.o.o. Brčko sa područjem primjene GG i komunikacione opreme, uređaja za kontrolu saobraćaja, prodaju i održavanje softverskih aplikacija izdat od strane proizvođača proizvoda (Izdavalac potvrde je proiMIKROBIT SENZORIKA), a koji nije u skladu sa članom 48. stav (6) Zakona o javnim nabavkama, da dostavljeni sertifikat bude izdat od strane nezavisnih tijela kako je predviđeno tenderskom dokumentacijom. Stoga ponuda grupe ponuđača Elektro tim d.o.o. Banja Luka, ABC Solutions d.o.o. Banja Luka i MHM - Projekt d.o.o. Brčko nije prihvatljiva.

u postupku donošenja ove Odluke, posebno su cijenjene činjenice da je Komisija, pravilno i potpuno, izvršila ocjenu kvalifikovanosti ponuđača te ocjenu prispjelih ponuda, u skladu sa kriterijumima iz tenderske dokumentacije.

Naime, u postupku je ocijenjeno da je Komisija u svemu pravilno postupila te da je poništenje postupka izvršeno u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, podzakonskim aktima, internim aktima i tenderskom dokumentacijom.

Iz navedenih razloga, primjenom člana 69. stav 2. tačka d) Zakona o javnim nabavkama prema kojem je Ugovorni organ obavezan da poništi postupak javne nabavke u slučaju da "nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva", odlučeno je kao u članu 1. ove Odluke.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU:

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba, najkasnije u roku od 10 (deset) dana od dana prijema ove Odluke.

Žalba se izjavljuje Kancelariji za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine, putem ugvornog organa u pisanoj formi direktno, elektronskim putem ili preporučenom poštanskom pošiljkom na adresu Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" društvo sa ograničenom odgovornošću Banja Luka, Trg Republike Srpske 8, 78000 Banja Luka.

Žalba se podnosi u najmanje 3 (tri) primjerka.

 

v.d. Direktor,

Nenad Nešić, dipl. pravnik

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: