Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 09.01.2020. 08:35

Sazivanje XXI redovne Skupštine

Izvor: Oslobođenje, 09.01.2020.

Elektroremont d.d. Banovići

 

Na osnovu člana 230. stav 1. Zakona o privrednim društvima ("Službene novine FBiH"br:81/15), člana 80.stav I, tačka 1) Statuta "Elektroremont''d.d. Banovići i Odluke Nadzornog odbora Društva od 08.01.2020. godine, Nadzorni odbor objavljuje

 

OBAVJEŠTENJE

O SAZIVANJU I ODRŽAVANJU XXI. REDOVNE SKUPŠTINE "ELEKTROREMONT" d.d. BANOVIĆI

 

Obavještavaju se dioničari "Elektroremont" d.d. Banovići da će se dana 31.01.2020, godine (petak) u sjedištu Društva u Banovićima, Omazići bb, sa početkom u 09 sati održati XXI.Rredovna Skupština dioničara.

 

Odlukom broj: 14/20 od 08.01.2020. godine, Nadzorni odbor Društva imenovao je Odbor za glasanje u sastavu predsjednik: Abdulahović Muhamed, članovi: Cirer Josip i Kasumović Elvis, a za zamjenika Bijelić Ismet. Za Skupštinu se utvrđuje slijedeći

 

Dnevni red

 

1. Izbor Predsjednika i dva ovjerivača zapisnika,

2. Donošenje odluke o prihvatanju zahtjeva za razrješenje dužnosti - ostavke predsjednika Nadzornog odbora podnijetog iz razloga prelaska na drugu funkciju nespojivu sa članstvom u Nadzornom odboru 3. Donošenje odluke o izboru člana Nadzornog odbora,

Nadzorni odbor predlaže Skupštini društva da donese odluke u istovjetnom tekstu prijedloga odluka za koje se glasa.

Zapisnik će voditi sekretar društva.

Dioničar ili grupa dioničara sa najmanje 5 % dionica sa pravom glasa ima pravo pismeno predložiti izmjenu dnevnog reda i prijedloge odluka.

Dioničar ili grupa dioničara sa najmanje 5 % dionica sa pravom glasa može predložiti jednog ili više kandidata za člana Nadzornog odbora Društva, najkasnije 8 dana od dana objavljivanja ovog obavještenja. Prijedlozi se podnose Nadzornom odboru u pisanoj formi i moraju sadržati sve potrebne informacije o predloženom kandidatu, sa priloženim dokazima: fotokopija lične karte i dokaz o stepenu stručne spreme-ovje-renu fotokopiju diplome,

Uz pismeni prijedlog za kandidata potrebno je priložiti i uvjerenja u originalu ne starija od 3 mjesaca, kojima se dokazuje da prijedlog za kandidata, nije u suprotnosti sa odredbama člana 248. Stav 1. tačke a) i b) Zakona o privrednim društvima FBiH. Uz prijedlog za kandidata potrebno je dostaviti pismenu izjavu kandidata o prihvatanju kandidature u originalu, zajedno sa izjavom o isključenju konkurencije i nepostojanja sukoba interesa sa Društvom u skladu sa Zakonom.

U slučaju da pisani prijedlog kandidata za člana Nadzornog odbora Društva ne sadrži sve naprijed navedene informacije kao i izjavu kandidata o prihvatanju kandidature, u originalu, takvi prijedlozi će se smatrati nepotpunim i neće se uzeti u razmatranje.

Imena kandidata za člana Nadzornog odbora za koje će se glasati na Skupštini oglasit će se u istom dnevnom listu kao i ovo obavještenje.

Pravo učešća u radu i odlučivanju na Skupštini može ostvariti dioničar koji se nalazi na listi dioničara kod Registra vrijednosnih papira 30 dana prije datuma održavnja Skupštine ili posljednjeg radnog dana koji pređ-hodi tom roku, ako on pada u neradni dan.

Učešće u radu i odlučivanje na Skupštini dioničar može ostvariti neposredno, putem punomoćnika ili u odsutnosti.

Punomoć se daje u obliku izjave potpisane od strane dioničara i punomoćnika ovjerene u skladu sa propisima i dostavlja se Društvu.

Dioničar-punomoćnik dužan je najkasnije tri dana prije održavanja Skupštine prijaviti se Odboru za glasanje, neposredno, putem preporučene pošiljke, faxom, e-mailom / na adresu "Elektroremont "d.d. Banovići, Omazići bb, fax: 035 87 52 65, e-mail elremont@bih.net.ba.

Uz prijavu je obavezno dostaviti fotokopiju lične karte podnosioca prijave. Dioničaru-punomoćniku koji se prijavio za učešće u radu Skupštine izdat će se potvrda koju je dužan predati Odboru za glasanje 30 minuta prije održavanja Skupštine.

Na Skupštini će se glasati na glasačkim listićima zaokruživanjem "ZA" ili "PROTIV" prijedloga odluka, odnosno imena svakog kandidata.

Izbor radnog tijela Skupštine, izvršit će se aklamacijom.

Dioničar - punomoćnik dioničara ima pravo uvida u material Skupštine svakim radnim danom od 08-13 sati kod sekretara Društva.

Ovo obavještenje oglasit će se na internet stranici www.elektrdremont.ba  i na oglasnoj tabli Društva. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon broj 035 875 495-sekretar Društva./

 

Predsjednik nadzornog odbora

Mehmed Ćebić dipl.ecc

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: