Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 30.08.2023. 09:43

Sazivanje vanredne Skupštine ZiraatBank BH d.d Sarajevo

Izvor: Dnevni Avaz, 30.08.2023.

ZiraatBank BH dd

 

Na osnovu člaua 55. st. 1. tačka a) Zakona o bankama Federacije Bosne i Hercegovine te u skladu sa Članom 48. st 1. tačka a) Statuta ZiraatBank BH d-d. Sarajevo, Nadzorni odbor Banke donio je Odluku o sazivanju vanredne Skupštine ZiraatBank BH d.d. br. NO-3355/23 i ovim putem daje sljedeće:

 

OBAVJEŠTENJE

Vanredna Skupština ZiraatBank BH d.d. održat će se u Sarajevu, dana 15.09.2023.godine u prostorijama sjedišta Banke (zgrada Direkcije), ulica Zmaja od Bosne 47c sa početkom u 09:00 sati.

 

Za sjednicu se predlaže sljedeći dnevni red:          

1.Izbor radnih tijela Skupštine

2.Usvajanje Revidiranog Strateškog plana poslovanja Banke (poslovne strategije Banke) za period 2023-2025 te Revidiranog Operativnog plana poslovanja Banke za 2023. godinu,

3.Usvajanje Revidiranog Strateškog plana kapitala Banke za period 2023-2025, te Revidiranog Operativnog plana kapitala Banke za 2023 godinu.

4.Utvrđivanje visine naknada članovima Nadzornog odbora i Odbora za reviziju,

5.Ostala pitanja i zatvaranje sjednice.

odlučivanje i glasanje na vamednoj sjednici Skupštine (te druge radnje koje istoj prethode) vrši se od strane dioničara Banke u skladu sa zakonom, lično ih putem ovlaštenog punomoćnika (punomoćnik je dužan imati zakonom predviđenu punomoć-ovlaštenje za zastupanje dioničara).

Pravo odlučivanju na vamednoj Skupštini ima dioničar kuji se na listi dioničara kod Registra vrijednosnih papira FBiH nalazio 30 dana prije datuma održavanja vanredne Skupštine ili posljednjeg radnog dana koji prethodi tom roku ako on pada u neradni dan.

Lista dioničara te svi materijali koji se odnose na dnevni red vanredne Skupštine sa prijedlozima odluka dostupni su dioničarima u prostorijama sjedišta Banke (ul. Zmaja od Bosne 47c Sarajevo), počevši od dana objavljivanja obavještenja.

 

Predsjednik Nadzornog odbora Banke

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: