Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 28.04.2021. 11:07

(poništenje aukcije) Nabavka usluga održavanja vozila

Izvor: Akta.ba, 12.04.2021.

Broj: 14-16-3-6-8 21

Datum: 12.04.2021. godine

 

Na osnovu člana 69. stav 2. tačka a) i Člana 70. Zakona o javnim nabavkania BiH (Službeni glasnik BiH broj 39 14), ministrica civilnih poslova Bosnc i Hercegovine donosi:

 

O D L U K U

o poništenju postupka nabavke

 

I

Poništava se postupak javne nabavke javne nabavke usluga održavanja vozila marke Škoda-LOT 2, objavljen na web portalu Agencijc za javne nabavke BiH, broj obavještenja: 121-7-2-48-3-19/21 od 26.02.2021. godine, koji je proveden u skladu sa procedurom konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda.

 

II

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

OBRAZLOŽENJE

Na osnovu provedenog postupka nabavke. Komisija za nabavke je konstatovala da je rok za dostavu ponuda 06.04.2021. godinc do 11:00 sati te da do navedenog roka nije pristigla niti jedna ponuda na protokol Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, zbog čega je predložila donošenje odluke o poništenju postupka nabavkc, u skladu sa članom 69. stav 2. tačka a) Zakona o javniin nabavkaina BiH.

Na osnovu prijedloga Komisijc. odlučcno jc kao u dispozitivu ove odluke

Pouka o pravnoni lijeku: Protiv ove odluke pravo žalbe ima svaki privredni subjekat koji ima ili je imao interes zа dodjelu ugovora o javnoj nabavci i koji učini vjcrovatniin da je u konkretnom postupku javne nabavke bila ili je mogla biti prouzrokvana šteta zbog postupanja ugovornog organa, a koje se u žalbi navodi kao povreda zakona i podzakonskih akata od strane ugovornog organa u postupku javne nabavke. Žalba se izjavljuje u roku od 5 (pet) dana ocl dana donoSenja ove odluke. Žalilac izjavljuje žalbu Uredu za razmatranje žalbi Bosne i Hcrcegovine putem ugovornog organa, u pisanoj formi direktno ili preporučenom poštanskom pošiljkom. Žalba se potlnosi u dovoljnom broju primjeraka. a koji ne može biti manji od tri.

 

http://www.mcp.gov.ba/attachments/bs_Migrirani_dokumenti/Javne-nabavke/2021_04_12_Odluka_o_ponistenju_nema_ponude_LOT_2.pdf

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: