Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 25.01.2023. 08:32

(poništenje) Nabavka usluga izrade glavnog projekta trase i idejnog projekta objekata: Kladanj-Karaula i Karaula –Olovo - rekonstrukcija ceste M18, dionica Kladanj-Podpaklenik – (ukupne dužine cca 3,50km)

Izvor: Akta.ba, 09.01.2023.

JP CESTE FEDERACIJE BIH

 

Broj: 01-02.1-10062-6/22-DZ

Datum:  9.1.2023. godine

 

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama (Službeni »lasnik BiH broj 39/14) i Pravilnika o javnim nabavkama JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (Ugovomi organ), i u skladu sa preporukom Komisije za nabavke Uprava d o n o s i:

 

ODLUKU

o poništavanju postupka javne nabavke

 

Poništava se otvoreni postupak nabavke usluga izrade glavnog projekta rekonstrukcije ceste M18, dionica Kladanj-Podpaklenik (ukupne dužine cca 3.50 km)- Izrada glavnog projekta trase i idejnog projekta objekata: Lot 1: Kladanj- Karaula i Lot 2: Karaula- Olovo. objavljen na portalu e-nabavki dana 5.12.2022.godine

 

Obrazložcnje

 

U skladu sa članom 18. Zakona o javnim nabavkama (..Službeni glasnik BiH"\br.39/14) JPCFBiH (Ugovorni organ) je pokrenuo otvoreni postupak javne nabavke, koji je objavljen na portalu e-nabavki dana 5.12.2022.godine.

 

Komisija je u skladu sa Tenderskom dokumentacijom pregledala ponudu sa aspekta kompletnosti i kvalificiranosti te utvrdila da jedina dostavljena ponuda ne zadovoljava kvalifikacione kriterije tražene tenderskom dokumentacijom.

 

Ponudač nije dokazao tehničku i profesionalnu sposobnost . iskustvo u realizaciji dva tražena ugovora i nije dostavljena potražena pot\ rdaza iskustvo za odgovornog projektanta za trasu.

 

Cijeneći navedeno činjenično stanje. Komisija za nabavke je konstatovala da postoje uslovi za poništavanje predmetnog postupka javne nabavke. u skladu sa članom 69. stav (2). tačka d) ZJN-a. jer jedina pristigla ponuda nije prihvatljiva.

 

Na osnovu ovog prijedloga Komisije. ovlašteni organ ugovornog organa donio je odluku kao u dispozitivu.

 

Pouka o pravnoni lijeku

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba. najkasnije u roku od 10 (deset) dana od dana prijema ove Odluke.

 

Žalba se izjavljuje Uredu za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine. putem ugovornog organa u pisanoj formi direktno ili preporučenom poštanskom pošiljkom na adresu ugovornog organa. Žalba se podnosi u najmanje 3 (tri) primjerka.

24GH71CnYy-10062-6-22pdf.pdf

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: