Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.07.2017. 15:01

(poništenje poziva) Nabavka usluga izrade idejnog rješenja vizuelnog identiteta procesa evropskih integracija Bosne i Hercegovine (logo sa sloganom) i izrade knjige grafičkih standarda

Izvor: Akta.ba, 11.07.2017.

Broj: 07-16-4-441-9/17

Sarajevo: 05.07.2017. godine

 

Na osnovu člana 70. st. (1) i (6) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH", broj 39/14), direktor Direkcije za evropske integracije donosi:

 

ODLUKU

o poništenju postupka

 

Član 1.

Prihvata se preporuka Komisije za javne nabavke, da se postupak javne nabavke putem Konkursa za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta procesa europskih integracija BiH za potrebe Direkcije za europske integracije poništi u skladu sa članom 69. stav (1) tačka b) i stav (2) tačka d) odnosno iz razloga što nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva.

 

Član 2.

Ova Odluka će se objaviti na internet stranici Direkcije za evropske integracije, istovremeno sa upućivanjem iste svim učesnicima u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 70. stav 6) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.

 

Član 3.

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Obrazložettje

Odlukom broj: 07-16-4-441/17 od 04.04.2017. godine pokrenut je postupak javne nabavke putem Konkursa za izradu idejnog iješenja vizualnog identiteta procesa europskih integracija BiH za potrebe Direkcije za europske integracije. Ugovorni organ 20.04.2017. godine objavio je obavještenje o pokretanju predmetnog postupka na Portalu e-nabavke, te konkursnu dokumentaciju na svojoj službenoj stranici. Do krajnjeg roka 17.05.2017. godine do 15.00 sati, na Protokolu Direkcije za europske integracije, Trg BiH broj 1/18, Sarajevo prispjele su ukupno 32 (trideset dvije) koverte odnosno rada.

Na otvaranju ponuda, odnosno pregledu radova Komisija za javne nabavke je konstatirala da su prispjela tri rada koja nisu u skladu sa uvjetima objavljenog Konkursa odnosno da je jedan rad došao potpisan, a druga dva nisu dostavljena u jednoj koverti, već u odvojenim kovertama.

Nadalje, Komisija je konstatirala da ni jedan od preostalih radova ne ispunjava sve kriterije predvidene Javnim pozivom, čime su ponude nekvalificirane.

Imajući u vidu sve navedeno, Komisija je konstatirala da se predmetni postupak treba poništiti u skladu sa članom 69. stav (1) tačka b) i stav (2) tačka d) odnosno iz razloga što nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva.

Stoga, Komisija daje preporuku direktom Direkcije za europske integracije, da donese Odluku o poništenju postupka za Konkurs za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta procesa europskih integracija BiH za potrebe Direkcije za europske integracije u skladu sa članom 69. stav (1) tačka b) i stav (2) tačka d) odnosno iz razloga što nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva.

U postupku ocjene provedenog postupka nisu nađene nepravilnosti niti propusti u radu, koji bi eventualno bili osnova za neprihvaćanje preporuke Komisije za predmetnu nabavku. Naime, u postupku je cijenjeno da je Komisija u svemu pravilno postupila te da je postupak poništen u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima.

Uzimajući u obzir sve navedeno, procedura javne nabavke za Konkurs za izradu idejnog iješenja vizualnog identiteta procesa europskih integracija BiH za potrebe Direkcije za europske integracije se poništava u skladu sa članom 69. stav (1) tačka b) i stav (2) tačka d) odnosno iz razloga što nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva.

Iz navedenih razloga, donesena je Odluka kao u dispozitivu.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: