Svečano otvoren lukavački sajam LIST 2012

10.05.2012. 15:10 / Izvor: eKapija.ba
Svečano otvoren lukavački sajam LIST 2012

Međunarodni lukavački sajam turizma LIST 2012 u svečanom ambijentu zvanično je otvoren danas 10. maja 2012. godine.

Sajam je otvorio premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, koji je tom prilikom istakao da Tuzlanski kanton nastoji da promoviše turizam da se užoj i široj zajednici predstavi kao region koji ima potencijale.

Na 2.000 m2 zatvorenog i 1.000 m2 otvorenog sajamskog prostora LIST je okupio izlagače iz Turske, Njemačke, Albanije, Srbije, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a Indonezija je zemlja počasni gost sajma.

"U proteklih deset godina sajam LIST ugostio je gotovo hiljadu izlagača koji su došli sa tri kontinenta iz više od dvadeset zemalja počevši od Francuske na zapadu pa sve do daleke, ali nama jako bliske i drage Indonezije na istoku", istakao je na ceremoniji otvaranja direktor sajma LIST 2012. Izet Nuhanović.

Veliku podršku i ove godine u organizaciji sajma LIST dala je i Općina Lukavac. Prisutnima se obratio i načelnik Općine Lukavac Dževad Mujkić koji je u svom govoru poželio toplu dobrodošlicu svim posjetiteljima Sajma i gradu Lukavac, a izlagačima poželio puno sreće i uspješnih poslovnih kontakata.

Na otvaranju desetog sajma turizma LIST prisustvovali su i ambasador Republike Indonezije u BiH Subijakson Sujono, ambasador Makedonije u BiH Rami Redžepi, ambasador Crne Gore Dragan Đurović, ataše za kulturu i turizam Republike Turske Cengiz Ajdin, generalni konzul Republike Hrvatske u BiH Josip Juras, predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić predsjednik Skupštine TK Bajazit Jašarević.

Radi očuvanja postignute razine kvalitete sajamskih usluga desetu sajamsku manifestaciju obilježit će pored okruglih stolova s temama iz oblasti turizma i stručno-pokazne vinske radionice za poslovne ljude, hotelijere i restoratere.

Na sajmu se već tradicionalno održava Festival hrane i pića a ove godine potvrdilo je učešće više od 500 članova udruženja iz svih krajeva BiH.

U okviru sajma planirano je takmičenje turističko-ugostiteljskih škola BiH, sajamska regata na jezeru Modrac, novinarska kotlićijada (takmičenje novinara u spremanju gulaša), i Druga sajamska rekreativna biciklijada.

Na sajmu izlaže 125 izlagača iz desetak zemalja, a radno vrijeme sajma za posjetioce je od 10:00 do 19:00 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti