Poziv kompanijama za prijavu dobre prakse društvenog odgovornog poslovanja u BiH

15.05.2012. 12:03 / Izvor: eKapija.ba
Poziv kompanijama za prijavu dobre prakse društvenog odgovornog poslovanja u BiH

Mreža Globalnog sporazuma u BiH (Mreža GS) okuplja vodeće kompanije kao i mala i srednja preduzeća, koja su se opredijelila da svoju komparativnu prednost na tržištu grade ne samo količinom profita koji ostvaruju, nego i brigom o svojim uposlenicima, životnoj sredini kao i zajednici u kojoj posluju.

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) je Sekretarijat Mreže Globalnog Sporazuma u BiH. Mreža trenutno broji 71 član, a nedavno je izabran i Upravni odbor, kojim predsjedava Vedran Peršić (ASA Holding).

Jedna od aktivnosti Mreže je i promocija kompanija iz BiH koje su društveno odgovorne, i zbog toga Centar objavljuje poziv za prikupljanje "Dobrih praksi društveno odgovornog poslovanja u BiH".

U skladu sa ovim pozivom, članice MGS će imati mogućnost besplatno predstaviti svoje kompanije i dobre prakse u direktoriju/katalogu planiranom da bude izrađen, odštampan i široko distribuiran u narednom periodu.

Rok za dostavu svoje dobre prakse je 25. maj 2012. godine. Kompanije koje još nisu članice Mreže mogu to jednostavno učiniti popunjavanjem pristupnice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti