Presvlake iz Goražda za Golf 7

23.11.2012. 16:45 / Izvor: Fena
Presvlake iz Goražda za Golf 7

U firmi "Prevent Goražde" danas je predstavljen Volswagen Golf sedme generacije sa presvlakama proizvedenim u ovoj fabrici.

Posao proizvodnje automobilskih presvlaka za ovaj model, posljednji u seriji VW povjeren je Preventu u BiH koji će šiti pola miliona presvlaka za isto toliko proizvedenih automobila. Od toga će 97 posto štofanih presvlaka biti rađeno u Goraždu a tri posto kožnih presvlaka u Preventu u Zenici.

"Velika je čast što smo dobili priliku da se posao za takvu grupaciju, kao što je "VW", radi ekskluzivno u BiH", kazao je Ismir Omeragić, brend menadžer "VW" putničkih vozila za BiH.

"Dnevni kapacitet proizvodnje je oko 2500 presvlaka. Mi imamo zaposlenih 1013 radnika koji mogu zadovoljiti trenutne potrebe tržišta", istakao je Meho Herić vođa proizvodnje u "Preventu Goražde".

Volkswagen Golf sedme generacije predstavljen je bh. javnosti u četvrtak u Sarajevu. Ovaj model doživio je svjetsku premijeru početkom septembra u Berlinu, a proizvodnja VW Golfa je krenula puno ranije. Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je ekskluzivni dobavljač presvlaka za ovaj model.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti