Prvi čovjek "LaGuardia Group" iz Pakistana u posjeti bh. kompanijama: Ozbiljan interes za ulaganje

03.10.2012. 13:56 / Izvor: eKapija.ba
Prvi čovjek 'LaGuardia Group' iz Pakistana u posjeti bh. kompanijama: Ozbiljan interes za ulaganje

BBI banka i BBI VIP Bussines Club za svoje članove i poslovne partnere organizirali su protekle sedmice u Sarajevu radni sastanak o ekonomskoj saradnji s Atiq Azamom, generalnim direktorom jedne od najvećih pakistanskih multinacionalnih kompanija, "LaGuardia Group Of Companies". U zadnjih nekoliko godina ova kompanija s kancelarijama u Islamabadu u Pakistanu, New Jerseyu u SAD-u i Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ostvarila je poslove vrijedne više od 500 miliona američkih dolara. Gost iz Pakistana predstavio je poslovne mogućnosti koje nudi njegova grupacija, te u kratkim crtama prezentirao sve segmente poslovanja kojim se bavi "La Guardia Group".

Poslovnom susretu održanom u hotelu "Evropa" prisustvovalo je 30-ak privrednika iz svih dijelova BiH koji su predstavljali više od 20 ciljano odabranih kompanija prema interesnim sektorima, između ostalih i:" ASA Grupacija", "InterEuropa", "Klas", "Milkos", "INZA", "Marmex", "Velbos", "Domoinvest", "Vita Life", "Tron Systems", "Bellisssima"," Pretis", "TRZ Hadžići", "Igman dd" "Konjic","Ginex Goražde".

Bh. privrednici su pakistanskom investitoru predstavili svoje kompanije i proizvode, a potom u direktnim razgovorima dogovorili buduću saradnju. Prvi čovjek "LaGuardia Group Of Companies" tokom ove sedmice posjetio je većinu bh. kompanija gdje se na licu mjesta uvjerio u kvalitet proizvoda domaćih kompanija i izrazio spremnost za uspostavljanje poslovne saradnje u cilju uvoza i izvoza proizvoda, ekskluzivnih zastupstva firmi te drugih vidova saradnje.

Pakistanski biznismen ozbiljno je zainteresiran za ulaganje u BiH te formiranje poslovnih partnerstava za projekte, kako u BiH tako i u zemljama u kojima "La Guardia Group" ima svoje urede. Uvjerivši se u potencijal moguće saradnje, u neformalnim razgovorima, izrazio je spremnost i za otvaranje kancelarije u BiH.

Oblasti u kojima će biti realizirana saradnja domaćih provrednika i pakistanskog investitora odnose se na trgovinu raznim vrstama proizvoda, prehrambenu, namjensku i građevinsku industriju, consulting, sigurnosna rješenja, špediciju, lijekove, medicinsku i hiruršku opremu, proizvodnju i distribuciju gnojiva, pesticida i sportske opreme.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti