Autooprema Leko širi ponudu na bh. i hrvatsko tržište

22.03.2012. 15:11 / Izvor: eKapija.ba
Autooprema Leko širi ponudu na bh. i hrvatsko tržište

Firma Autooprema Leko osnovana je još 2000. godine sa poslovnicom u Grudama. Do njezinog otvaranja došlo je prilikom partnerstva i uspješne suradnje obitelji Leko sa njemačkom tvrtkom Brock GmbH.

Sa gore spomenutom tvrtkom, suradnja je započela još 1997. godine otvaranjem pogona za proizvodnju aluminijskih felgi u Jajcu, isključivo za njemačko tržište.

Uvidjevši konstantan rast proizvodnje iz godine u godinu (približno milijun kotača godišnje), pojavila se želja taj vrhunski proizvod, obilježen raznoraznim certifikatima, ponude i na našem tržištu.

"Time potaknuti, odlučili smo osnovati tvrtku Autooprema Leko d.o.o. koja je uz naše vlastite brendove (Brock i RC-design) nudila i mnoge druge. Naša ponuda se zasnivala isključivo na vele i maloprodaji felgi sa kojom smo jako uspješno poslovali. Rezultat do danas je 37 poduzeća u BiH koje nude naš proizvod", kaže direktor Ivan Leko.

Nakon 12 godina uspješnog poslovanja i prihvatanja ovog proizvoda, zahvaljujući iznimno visokoj kvaliteti, pojavila se i želja za ekspanzijom, koja podrazumijeva nove filijale i širu ponudu. Trenutno ponuda firme Autooprema Leko obuhvata kompletne vulkanizerske usluge, brzi servis, limariju, lakiranje, dijagnostiku, elektroniku, mehaniku, smart repair, autodijelove, auto gume, aluminijske felge, autokozmetiku itd.

"Odlučili smo se razlikovati od konkurencije ponajprije u segmentima kvalitete, usluge i inovacija, što je pridonijelo odluci da jedini na ovim prostorima pružamo usluge Smart Repair tehnologije za koju posjedujemo certifikate ovlaštene obuke kao i zastupništva za BiH", ističe Leko.

A.O. Leko Mostar je naša prva ekspanzija, dodaje Leko, i u tom pravcu su naše ambicije i ciljevi isključivo usmjereni na daljnju ekspanziju, kako na bh. tako i na hrvatskom tržištu. Trenutno zapošljavaju 11 djelatnika.

Pored gore navedenog poslovnom opisu obitelji Leko pripadaju još i franšize za dva OBI marketa u BiH, OBI Mostar i OBI Banja Luka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti