Općina Čitluk: U toku završne aktivnosti za dobivanje kredita za kanalizacioni sustav

13.01.2012. 16:08 / Izvor: eKapija.ba
Općina Čitluk: U toku završne aktivnosti za dobivanje kredita za kanalizacioni sustav

U prostorijama općine Čitluk održan je sastanak u svezi implementacije projekta II faze kanalizacijskog sustava općine Čitluk – podprojekt "Tlačni kanalizacijski cjevovod CP Međugorje – Uređaj za pročišćavanje", putem kredita Europske investicijske banke.

Sastanku su pored Načelnika općine Ive Jerkića i općinskog PIT tima - radne grupe za implementaciju projekta, bili nazočni predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva: Ivan Pandža savjetnik ministra i gđa Sanja Terzić direktorica Jedinice za upravljanje projektima (PMU), zatim predstavnici Agencije vodnog područja sliva Jadranskog mora Mostar Goran Jelavić, član PMU i Mirko Šarac kordinator izgradnje komponenti projekta koji se financiraju sredstvima IPA 2008, te članovi tehničke pomoći iz konzalting tvrtke COWI Selma Ozkan i Cidgem Ayse.

Na sastanku su najprije predstavljene dosadašnje aktivnosti oko pripreme ukupnog projekta II faze kanalizacijskog sustava općine Čitluk, a koji se odnose na Međugorje i Bijakoviće.

U ime PIT tima općine načelnik Jerkić je predao nacrt (skicu) projekt „Fishe" predstavnicima Federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. U radnom dijelu sastanka izvršena je dopuna i korekcije projekta Scoping mission izvješće, koji je osnova za odobravanje EIB-ovog kredita zajedno sa već spomenutim projektom Fishe.

Na sastanku su utvrđeni i rokovi za pojedine faze u daljem tijeku pripreme i potrebnih aktivnosti za odobravanje kredita od EIB-a. Predstavnici EIB-a su kazali da je generalno projekt (izvješće) prihvatljivo, ali se trebaju sačiniti neke manje popravke. Za očekivati je da se ubrzo nakon završetka projekta „Fishe“ potpišu ugovori sa Federalnim ministarstvom i EIB-om o kreditnom zaduženju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti