Sajam "EXPOKOS 2011" u Prištini: Viteški gospodarstvenici se bore za kosovsko tržište

30.05.2011. 08:20 / Izvor: eKapija.ba
Sajam 'EXPOKOS 2011' u Prištini: Viteški gospodarstvenici se bore za kosovsko tržište

Na sajmu EXPOKOS 2011. održanom u Prištini sudjelovalo je i pet poduzeća iz Viteza i to kao jedini predstavnici Bosne i Hercegovine na tom sajmu.

Viteški gospodarstvenici koji su okupljeni oko Udruge Poslodavaca općine Vitez nastupili su na zajedničkom štandu. Vitez, ali i BiH na EXPOKOS-u su predstavljala renomirana poduzeća Bogner Edelstahl, Ovnak, Ecos, Maks i Kristal.

Kompanija Bogner Edelstahl d.o.o. iz Viteza se na ovom sajmu predstavila sa svojim programom za arhitekturu. Riječ je o inovativnom nastupu koji je pokupio sve pohvale prištinske stručne publike, koja je bila oduševljena mogućnostima koje se pružaju arhitektima pri primjeni ovih materijala.

"Trenutno smo jedini na bosanskohercegovačkom tržištu koji nudimo rješenja izrade fasade na poslovnim objektima od inox mreža, razvijajući tako područje arhitekture i pojačavajuću prisutnost inoxa kao materijala budućnosti. U našoj ponudi je sadržana i tehnička podrška izrade i dorade projekata, kao i idejno rješenje sa našom matičnom kućom iz Austrije", kažu u Bogneru.

Inače, Sajam je ocijenjen vrlo uspješnim, s preko 30 000 registriranih posjetitelja tijekom četiri sajamska dana, gdje je većina posjetitelja bila iz struke, dakle osobe iz građevinske i energetske branše, ali i drvne industrije.

"Ja bih nastup Udruge Poslodavaca Vitez zajedno s pet renomiranih tvrtki iz ovog kraja ocijenio izuzetno uspješnim u smislu promocije gospodarstva našeg kraja, ali i naše zemlje uopće. Svakako, ostaje nam u zadaći da vrijeme koje je pred nama dobro iskoristimo i doslovno obradimo i razradimo kontakte koje smo u, uistinu velikom broju, ostvarili na sajmu", kazao je jedan od predstavnika Udruge Poslodavaca općine Vitez Vedran Miljak.

Dodao je kako se kompanije iz Slovenije, Austrije i Hrvatske već ozbiljno bore za svoje superiorne pozicije na kosovskom tržištu.

"Bosna i Hercegovina ne bi smjela zaostajati za njima, jer bi zbog svoje još bolje zemljopisne pozicije i tradicionalno dobrih odnosa s ovom regijom, morala naći način da profitira i poveća svoj izvoz u ovu regiju. Mi u Vitezu to već radimo, a poslije ovog sajma radit ćemo, nadam se, još i bolje", istaknuo je Miljak.


eKapija.ba/FENA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti